Messi az Messi, ő az űrből jött, nem tudtad?Lionel85 írta:Messi 16 éves korában mutatkozott be a csapatban. Akkor tudta valaki, hogy milyen képességei vannak? Pont azért kap lehetőséget ilyen fiatalon, mert birtokában van olyan tudásnak, aminek a korabeli srácok még nem. A labdakezelése stabil, Bartrához lehetne hasonlítani, bátor fiú és nem ijed meg ha az ellenfél ráront. Kb. ennyi, később meglátjuk mire viszi.Chino írta:Nekem egy kicsit furának tűnik, hogy Tata mennyire számol Bagnack-kal. Azért csak egy alig 18 éves játékosról beszélünk, aki még térképről is alig látta a felnőtt csapatot. Én személy szerint egyszer sem láttam játszani, vagy most került fel a Juvenilbeől? Valaki tud róla valamit? Nem arra lennék kíváncsi, hogy milyen a bőre színe vagy hányas cipőt hord, hanem milyen stílusú játékos. Gyors, jól fejel, labdaboiztos? Talán van itt valaki aki már látta néhányszor, mert Pep és Tito érában még nem is hallottam róla, a Tata által vezényelt edzéseken pedig mindig ott van, és az utazókeretekbe is rendszeresen bekerül.

Viccet félretéve, csak meglepődtem, hogy Tata már a Juvenilből (és nem is a B-ből) hív fel egy játékost, úgy hogy nem is igazán ismeri még az utánpótlást, legalábbis nem úgy mint Tito vagy Pep. (Mondjuk biztos Messi kényszerítette rá a mestert.) Biztosan játszott már néhány meccset a segundában, mégis ezek szerint tudhat valamit fiú. Ez viszont nagyon biztató, talán egy-két kupa -vagy szinte tét nélküli meccsen láthatjuk majd. Amúgy ő is abból az Eto'o által alapított fociakadémiából érkezett? Ha igen, akkor nem működik rosszul, lásd Dongou.
A Bartraval való helyzetét nem keverném ide, miszerint már korábban fel volt "sztárolva" és nem ismeretlenként érkezett. Nyilván lehetett róla hallani, mert a B-csapatban stabil helye volt, viszont Muniesa-t tartották a nagyobb tehetségnek és Puyol utódnak. Mondjuk ha nincs az a csúnya sérülése, lehet, hogy ő lenne Bartra helyén.