Mikaos írta:Itt aktuális téma: kicsit utánanéztem az U-20 / U-21 tornáknak a 2000-es években, és megdöbbentően tapasztaltam, hogy az akkor jónak számító, sztárjelölt fiatal játékosok döntő részéből Panathinaikos meg Levante-szintű játékosok lettek.
Szerintem ez annyira nem meglepő, mármint ha belegondolsz, ezek a csapatok a 20-21 éves korosztályból tudnak meríteni. Csak ugye a nagyválogatott/klubok meg korlátlanul a 16-35 éves játékosok közül. Nem csoda, hogy aki esetleg a saját korosztályában kiemelkedő, az nem biztos, hogy megállja a helyét, ha még 10-szer annyi játékossal kell versenyeznie.
(Arról nem is beszélve, hogy mennyi sérülés, nem várt körülmény jöhet közbe.)
Szóval szerintem ezekben a fiatalokban természetes módon benne van a kockázat, máskülönben most a Barca is kiállhatna az 5-6 évvel ezelőtti Juvenil A-val. Csak ugye senki (többek között a Real Madrid) sem akar lemaradni arról, hogy esetleg pont nála fut be az a 10ből 1 világklasszis játékos.
Mikaos írta:
Sokan itt, a Barca-nál -ahol az utánpótlás a legfontosabb- is fel vagyunk háborodva, ha egy-egy fiatal játékost -szerintünk- kevesebbszer játszatnak a kelleténél, pedig meglehet, hogy jó okkal nem játszanak (persze, ez oda-vissza is igaz: ha nem játszatják, akkor nem lesz meg a rutin).
Kérlek, mondj egy jó okot, amiért a BL-re pihentetve, egy már megnyert bajnokság mellett nem küldenéd pályára a fiatalokat. Mondjuk legyen egy kicsit jobb, mint hogy pontrekordot kell dönteni.
Szerintem amúgy sincs olyan, hogy egy ifit mennyit "kell" játszatni, hanem inkább arról, hogy a kezdőinket mennyit "nem kell". Itt nem az a felháborító, hogy mondjuk Bartrának idén 25 meccsen kellett volna szerintem vagy bárki szerint pályára lépnie a megfelelő fejlődéshez, és ehelyett csak a felén játszott, hanem hogy rengeteg olyan meccs volt, ahol Xavit, Piquet, Messit, Alvest a kispadra kellett volna tenni, és ez mégsem történt meg. Szóval a körülményektől függően el tudok képzelni olyan évet is, hogy konstans a gálakezdőt küldeném fel, és olyat is, hogy az ifik simán 20-25 meccset játszhatnának.
Ja és persze az egészre jön ez a képmutató "mi bízunk a fiatalokban" szöveg, miközben Valdes-t is előbb vetik be bármelyik poszton, mint a fiataljainkat. Na ez az igazán felháborító.
De egyébként az utolsó mondatodban van az igazság, padozás közben még senkiből nem lett világklasszis játékos. Hála az égnek most már kezd megjönni a vezetőségnek az esze, hogy Deulofeut meg Rafinhát elpasszolták kölcsönbe, ahelyett, hogy bérletet vettek volna nekik a Barca-lelátójára.