Szerintem nem teljesen az a kérdés, hogy lehet-e rá csapatot építeni, hanem, hogy valóban megéri-e elcserélni.Tocy írta:Hát igen, Rondo a legnagyobb kérdés, ezt már tavaly is írtam, hogy lehet-e rá csapatot építeni, mert ha nem, akkor el kell cserélni, túl sokat dajkálja a labdát, lefogja a többieket, az egész játékot, ha meg nincs nála, akkor használhatatlan. Persze ha úgy dönt a brigád, hogy azzal akartok bajnokságot nyerni, hogy Rondo kezében van a labda, az is oké, akkor maradnia kell és köré megtalálni az embereket. Más kérdés, hogy most így sérülten nem biztos, hogy megkapjátok az értékét, majd ha visszajön, nyom 4 tripla-duplát és lesz 15 gólpasszos átlaga, akkor lehet jobban megérné. Kérdés, hogy akartok-e várni, vagy ő mit szól ehhez az egészhez. Greent szeretem egyedül most ebből a Celticsből, neki nagyon drukkolok. Viszont rossz lesz látni, ha leadjátok a meccseket, nem beszélve arról, hogy lesz itt más tankoló csapat is. Az a vicc, ha Rondo és Sully is egészségesen visszatérne az elejére már, szereznétek még 1-2 kiegészítőt a padra, és nemhogy 1/1, inkább PO lenne
Szerintem Rondo 2-3 opciónak ilyen fizetéssel abszolút tökéletes, viszont irányítóból van a ligában bőven, de magas kevés van, s még ha alapból ilyen típusú irányító nagyon kevés is van, viszont a siker kulcsa, egy jól felépített csapatvédekezés, s ahhoz meg elengedhetetlen egy remek emberke a palánk alatt.Rondo nem fog tudni előlépni, ahhoz nem elég jó a tempója, bár tudott rajta fejleszteni, de 20 pontos ember nem lesz, ezt próbálta Doc is tavaly, erőltetni őt, nem ment.Akkor csak a pattogtatás marad neki, miután tőle várják a megoldást, s nem elég biztos egy bizonyos távolságról , de nincs is ezzel baj szerintem, mint írtam 2-3 opciónak viszont Rajon nagyon is jó, nem hiába ha a Dallas tényleg összeharácsolná a Nowitzki-Howard-Rondo triót, na az szerkezetileg iszonyat passzolna.Viszont marad még egy kérdés Rondoval kapcsolatban, hogy most megéri-e elcserélni miután azért csak betöltötte a 27-et, s mire úgy alakul, hogy bejönnek a számítások (még ha 2014-ben össze is passzol minden, 1-2 FA jön talán s Top 5-ben húzunk) rövidtávon, akkor is legalább 1-2 év kell míg tényleg összeáll valami a fiatalokkal, s addigra Rondo 30 felett lesz érzésem szerint.Legalábbis szerintem 2016-os idényre lehetünk megint olyan csapat (legoptimálisabban), ami a konferencia megnyerésére pályázhat, s lehet addigra Rondo térdei tropára mennek, azért ne felejtsük el miután középtávolról nem elég jó, kénytelen állandóan közelebb sasszézni.Kíváncsi vagyok a sérülése után, mennyit lassult, vagy lassul-e egyáltalán (természetesen remélhetőleg nem), mert ez is döntő lehet.
Summa summárum, nagyon szeretem Rondo-t én eltudom képzelni abszolút, hogy ő egy 2-3 opcióban remekül összejátsszon, s felépíteni köré egy csapatot, amiben az ő erősségeit kilehet használni, s nem ráerőltetni, hogy ő dobjon, viszont ismét csak, ha az érzelmeket félre teszem (s itt ahol sapka van, s meg van fogva mindenki keze, a legkevésbé számít az érzelem) Rondo-t elcserélném.Egy fiatal energikus magasra, vagy legalább is 2-3 pickre mindenképp (állítólag a Dallasnak amúgy nincs első körös cetlije a következő évre, úgyhogy ők szerintem kizárhatók, azért mert lejárókat tudnak adni, az kevés, Rondo 10 misije parádésan jó szerződés).Pl ha mi húztuk volna meg a Pelicans-szel a cserét s nem a Sixers, nem lettem volna szomorú, sérültet cseréltünk volna sérültre amúgy is.