Chino írta:
Amúgy nem értem ezt a "nincs pénz igazolásokra" dolgot.
Ha valaki tud valami pontosabbat javítson már ki, lehet, hogy én nem vagyok valamivel tisztában.
Ezt nem egy 50 milliós malacperselyként kell elképzelni amiből most kivettünk 10 millát akkor még van 40 milla.
Nekem van egy elméletem, (illetve nem is csak elmélet hanem olvastam cikkeket gazdasági társaságok működéséről), amit mindjárt le is vezetek, hogy hogyan is működik ez SZERINTEM, aztán aki hülyeségnek tartja nyugodtan mondja meg, azért van a fórum
Szóval, emlékezzünk csak vissza, hogy hogyan is igazoltunk az elmúlt években. Henry-t pl. 4-5 éves részletben vettük, Ibra-t is jópár évig (a mai napig is) fizetgetjük. Villa-t szintén több éves részletben fizetjük ki, Cesc és Alexis detto, Alba és Song esetében nem vagyok biztos, de mivel arra az évre is ott volt még Ibra, Alexis, Cesc (meg még ki tudja ki) részlete így kizártnak tartom, hogy volt "felesleges" 34-35 millánk, szóval az egyikük minimum de lehet mindkettő több éves részletre jött. De nyugodtan visszamehetünk az időben távolabbra is, Gaspart anyagilag tönkrevágta a klubot, Laporta meg érkezésekor elköltött csak a három nagyra (Ronaldinho, Deco, Eto'o) cirka 70 millát, plusz ugye még a kisebb igazolások Giuly pl. hogy volt erre képes egy anyagilag padlón levő klubbal? A válasz sehogy, ő is csak a játékosok kezdő részleteit fizette ki, a többit meg évek alatt. Ezt igy görgetjü magunk elött, valakinek letelik a részlete és jön helyette egy újabb akit fizetünk éviekig. Aki ezt egyszer elkezdi, mert nem tudja kifizetni egy összegben a játékosok árát annak sosem lesz vége, illetve vége lehet ha jön egy arany La Masia generáció amivel 3-4 évig senkit nem kell igazolni csak a korábbiakat törleszteni. Na de ennyit a múltról, térjünk vissza a mához. Az idei szezonra adott volt 50 milla átigazolásokra plusz az eladások összege, de ezt nem úgy kell értelmezni, hogy szó szerint 50+ millát elkölthetünk új játékosokra EZEN a nyáron, ha így lenne akkor nem csak 10 millát fizettünk volna ki Neymar-ért. Ebből az 50 millából szépen kifizetjük Ibra, Villa (bár lehet az övé már letelt), Alexis, Cesc, Alba és/vagy Song aktuális részletét, plusz kifizettünk 10 millát Neymar-ra és sac/kb (de ezt tényleg csak tippelni lehet, mert nem tudjuk, hogy kit hány évig fizetünk pontopsan és pontosan mennyit évente, ez attól függ, hogy az eladó klubbal hogy sikerült megegyezni) van 8-10 millánk, de lehet sokat mondtam ezzel. Mielött viszont bárki elkezdni felvagdalni az ereit, ez az összeg bőven elég lehet, mert igazolunk pl. egy védőt 35 milláért, de érte ugyanúgy "csak" egy első részletet teszünk le kp-ben, a játékos ideigazol, mi meg fizetjük pár évig az árát.
Kb. ez a lényege a dolognak, remélem nagyjából érthető.