messideco írta:Rinku:
mozgássérült lehet király? Ha jól tudom csonka királyok nem igen vannak/voltak a történelemben.
Ezt nem tudom, hogy pontosan hogy volt. De szerintem lehet, persze. Nyilván az ókorban nem volt az szokás, hogy a görög falanxokat egy testi fogyatékos vezesse, de a rómaiaknál simán elképzelem, hogy félkarú is lehetett hadvezér, mert ott már erősen stratégián múlt az egész, ott nem volt közvetlen személyi vezetés, ha a hadvezérre gondolunk. Mivel példát nem tudok írni, ezért az egész számomra csak egy feltételezés, de szerintem gond nélkül lehetett. Könyves Kálmán sem volt egy vasgyúró, mégis volt király. De mint mondtam, fogalmam sincs ez ügyben, bár nem hinném, hogy a történelemben nem volt egy olyan ürge, aki kicsit is hiányos volt.
Hátha van itt hozzáértőbb, aki tudna többet mondani, érdekel engem is a téma, de szerintem simán lehet. Bár azért mégis ciki, hogy alig bír megülni egy lovat. Kényes téma...
House írta:szerk.: Csak nekem hiányzik több izgalom? Úgy értem, ez a rész már ebből a szempontból rendben volt, de mi lett volna, ha monduk a 6. részben kezdődtek volnaq el így folyni az események? Most ez után még egy hasonló rész és újra várhatunk jövő februárig.."
Szerintem vannak így vele néhányan, de én mindenképpen. Legalább akkora szerepet kellene kapnia a GoT-ben a harcnak és a vérontásnak, mint a politikának, már pedig az utolsóból van dögivel. Amire én kummára nem vagyok kíváncsi, az Samwell Tarly névjegyzéke meg tökölése a tűzrakással. Nem, ezeket hagyjuk már... Kit érdekel? Kit érdekel, hogy Piggy ott csatangol azzal a síkhülye csajjal? Amikor meglátom őket, idegbajos leszek, hogy már megint erre a kettőre kell elcseszni a drága műsoridőt. Tehát visszatérve a kommentem ezen témájára, egyszerre zúdította az emberekre a sorozat a vérontást, amitől sokan itt felvettek egy vérmámor szájízt, amit hibáztatni és elítélni nem tudok, mivel nálam is ez van. Ahelyett, hogy azért adagoltak volna részenként legalább 1-2 csetepatét, most kinyitották a vértömlőt és mindenhol öltek valakit. Egyedül Piggynél nem, ők megint csak mentek és mentek, de ott vannak legalább már annál a kumma Falnál...
Szvsz nagyon el van rontva sok motívumban a Trónok Harca. Egy nagyon jó sorozat, de messze áll a remektől. A dolgok sokszor nagyon aránytalanok, nincs meg az egyensúly a politikai részek, a harcjelenetek, az érzelmi pillanatok és még sok más fontos tényező mellett, ami ezt a totál elborult, erőszakos és kegyetlen középkori világképet tárná elénk. Legalább annyira fontos egy küzdelem, mint egy apa-fia "beszélgetés" Tyrion és Tywinn között. Ettől függetlenül élmény nézni, még ha sokszor csalódást is kelt a butaságaival.
Gareth Tello írta:Az komoly lenne, de elvileg szerintem nem lenne akadálya a dolognak, pláne, ha még tanul is új dolgokat a fiú.
A probléma csak annyi, hogy a világ másik végén vannak a sárkányok Daeneryssel egyetemben, Bran meg nem tud róluk. De kétségtelenül hatalmas lenne.
Nem tud a sárkányokról, az erdőben bújkálnak, semmiről nem tud, arról sem, hogy Robb egyáltalán harcol-e vagy mi van a határvidéken, a környezőségekben, nem hogy a Shivering Sea túloldalán egy szőke bombázó pörköli a népet...

Bár ez is csak egy feltételezés, a látottakból beszélek, bár a könyvben is így kéne lennie, gondolom.
A másik kérdés, hogy hogy tudja aktiválni a képességét?
1. Látótávolságban kell lennie az irányítani kívánt lénynek? -> ezt inkább kizárnám, mert a farkast is képes volt. Bár köztük van egy olyan mentális kötelék már szerintem, ami rásegíthet. A kérdés továbbra is fenáll, mert éppen semmiről nem tudott, ami odakint volt, csak hogy vannak kint néhányan, de sikerült irányítani a farkast. Hodort viszont látta. Kérdéses az opció.
2. Vagy bizonyos távon belül, függetlenül, hogy látja-e?
3. Vagy tök mindegy hogy hol van, de a megszállás megkezdése előtt látnia kellett már legalább egyszer?
Ezek fontos elemek, nem mindegy, hogy a három közül melyik, aztán még több variáció is felmerülhet, ennyi jutott eszembe hirtelen.