Sanama írta:
Azért mikor Ibra idejött, 10ből 4mez Ibrás volt kb. És csak 1 évig volt itt.
Kockázat pénzügyileg 0 Neymarban. Egyszerűen úgyis visszajön a pénz, főleg hogy jövőre VB.
Sztem ez egyáltalán nincs így. Most is vannak Messi meg Iniesta stb, mezeladásaink, aztán mégsem fürdünk a pénzben. Egyrészt azért, mert a kiadási oldal ellensúlyozza ezeket, másrészt sztem ez nem bővíthető korlátlanul. Én nehezen tudom elképzelni, h van a klubnak mondjuk 600 millió bevétele, aztán jön Neymar, és ez innentől kezdve 650 millió lesz.
Madridnál is mindig jönnek ezzel, hogy mennyire visszahozzák az árukat, ehhez képest viszont minden nagyobb igazoláshoz hitelbe kell verniük magukat, nem úgy néz ki, mint egy nullszaldós biznisz.
Az sem mérhető egyáltalán, h mennyi lesz az eladásokból tisztán Neymarnak köszönhető. Pl. tegyük fel, bejön ebből 50 millió, de ki tudja, lehet h ezt az 50 milliót amúgy is elköltötték volna az emberek Xavi meg Messi mezekre, csak most helyette Neymart vettek. A 10-ből 4 Ibrás meznél sem tudod megmondani, ha nincs Ibra, megveszik-e ugyanazt a 4 mezt Messivel a hátán. Fogalmunk sincs erről.
Szvsz van egy nagyjából fix merchandising bevétele a klubnak, és maximum azt fogja ez befolyásolni, h ennek mekkora hányada lesz Neymar. (Meg pár brazil le fogja cserélni a Ronaldinho mezt, és ennyi)