2013.05.02. 09:54:32
amúgy énis és sokan most Vilanova-t szedik elő, de azért afölött jótékonyan mindenki átugrik, h Pep-nek vastagon benne van a keze abban, h ilyen egydimenziós játékot játszik a Barca..elég összevetni pl a 2008/09es Barca játékát teszem azt a tavalyival..akkor a labdatartás jóval offenzívebb képet festett, tavaly nagyon sok meccsen odáig silányult mint a spanyol válogatottnál, h azért jó a labda, mert nincs az ellenfélnél, ergo gólt biztos h nemkapunk belőle(remélem érződik a szemléletbeli különbség)
Szép lassan elűzött olyan játékosokat a keretből, akik mást is tudnak alkalomadtán. Yaya Toure elherdálása például nálam azonnali tarkólövést érdemelne..persze lehet mondani h retinensek voltak, de ez alapjáraton mégiscsak egy futballcsapat, ahol ugyan fontos a csapategység stb, de mégiscsak elsősorban a futballtudást kellene szemelőtt tartani.
Én már akkor tudtam h "baj lesz" amikor megérkezett Alba a balszélre..két ilyen szélsőt nembiztos h elbír egy támadó felfogású csapat..Vilanova elkövette azt a baklövést, h feladta az egész pályás letámadás rendszerét (nézzük meg mit produkáltunk a Milan elleni visszavágón játékban, amikor viszont használtuk, Messivel az élen) aminek egyenes következménye volt, h még a kisebb csapatok is majd játsznyi könnyedséggel fogják tudni kihozni a labdákat, nemhogy Bayern meg Real szintű csapatok, fizikai párharcokra kényszerítve Xaviékat, ami ugye méretüknél és felépítésüknél fogva alapból esélytelen..a két fentragadt szélső mögé kerülés se okozott így senkinek se különösebb problémát, ráadásul Busquets minden csak nem a klasszikus labdaszerző középpályás prototípusa (egyébként Xavi pótlására szerintem ő a legmegfelelőbb személy és nem Thiago v Fabregas), így ott állt a 2fős védelmünk a meccseken inkább Shakirát figyelő Pique egy társsal, aki legtöbbször mégcsak nemis védő volt..az eredmény, h az ellenfeleknek szinte mindig akadt nem 1-2 (mint a Guardiola korszakban) helyzete, hanem 7-8..ezen az se fog változtatni ha Hummels lesz középen Pique mellett, ez egyszerű játékrendszerbeli probléma
A változás meg kemény dió lesz, hisz az egoista elnökség aligha fogja beismerni a hibáját h Vilanova kinevezése mistake lett..márpedig ugye ide az kell, mert egy picit módosítani kell a szemléleten és a felfogáson...
Pénz se nagyon van..az ilyen Neymarokért kidobni 40-50M-kat meg teljes homály-t vetít előre..
A fizikai felkészülés is elég gyatrára sikeredhetett, mert elég lejtmenetben érkeztünk a szokásos tavaszi,koranyári frissesség helyett...márpedig mind2 német ezzel verte elsősorban agyon a spanyolokat..
Magához a tegnapi és az ezévi eredményekhez: értem én h Messi, na de elvileg ott van a csapatban vb és eb győztes játékosok armadája + tele válogatott szintű játékosokkal...Messi hiánya nem lehet arra ok, h így játszanak..Xavi és Iniesta pl bizonyíthatta vna, h tényleg "ellopta" előlük Messi az Aranybogyót, illetve a szokásos mantrát, h mindenkiből ők csinálnak királyt elől (főleg ugye Messiből)..hát ez a tézis valahogy megbukott..
Akit én elhajtanék, legalábbis kicsit mellőznék:
Pique: mióta ezzel a "táncdalénekessel" van, illetve ha nincs mellette a védelemben vki, aki agyilag rendben tartja, akkor nem más, mint egy középszerű játékos..mostmár lassan 2éve formán kívül, tnap is hiába küzdött, egy ilyen suta öngól is mint tegnap ezen a szinten...őt egyértelműen lapátra tenném
Xavi: persze nem adnám el, de mostmár tényleg csak kisebb csapatok ellen játszatnám..hasonlóan járt ő is mint Pirlo, lassú, körülményes, egyre ritkábban tud nagyobb papírokat adogatni
Villa: én nagyon sajnálom, mert szinte soha nemjátszott azon a poszton, ahol ő is megrúgta vna Eto'o-hoz hasonlóan a szezonkénti 30-35gólját és valszeg nem is fog. Kora és fizuja mindenképpen a távozása mellett szól, máshol még nagy hasznát veszik (remélem a Juve elviszi , h kicsit hazabeszéljek:) )
Pedro: én mindig azt gondoltam vele kapcsolatban h neki soha nem szabadott volna olyan helyzetbe kerülnie, h állandó kezdő egy Barcelonában..egy technikás iparos sajátnevelés, így a padon mindig kell legyen számára hely, de h kezdő?
Alexis: nem rossz játékos ő, Juve szurkolóként sokszor láttam az udine-ben anno..egyszerűen ez nem az ő közege, őt egyszerűen inkább bénította, semmint motiválta, h ilyen kaliberekkel kell együtt játszani..
Song: tnap a jobbak között volt (Ribery 2 gólt eredményező elfutásáig) de süt róla, h ez a gyerek meg mit keres itt? Kicsit elhamarkodottan csapott le rá a klub, szerintem egy átlagos képességű középpályás átlagos képességekkel
Abidal: együttérzésből felesleges megtartani, pedig a védelem legnagyobb királya volt..remélem helyrerázódik az élete, de koránál fogva, már vele se leszünk előrébb
Puyol: rá már tényleg nem szabad építeni, maximum padosként
Alba/Alves/Adriano : belőlük 1et mindenképp elkell küldeni, ha lehetne én Alvest küldeném el, na nem a játékostudása miatt v a motivációja miatt, hisz rajta lehet érezni h megy, hanem egyrészt ő a legidősebb, őt lehet a legnagyobb lóvéért elpasszolni, nagyon magas a fizetése, ráadásul a helyére belehet építeni Montoya-t..ennyi támadó szellemű védő nem kell a kezdőbe..
Ami mindenképp kell:
Legalább 2 belső védő, 1 balhátvéd v jobbhátvéd, akik a szó klasszikus értelmében azok, a csatársorba pedig legalább 2 ember alaphangon..Llorente elherdálása pl érdekes (az meg ugye pláne h a hozzánk, a Juve-ba jön)..én speciel Rosellék helyében Suarezt és Cavani-t hoznám)