2013.05.01. 23:14:19
Az nem rotáció, hogy a kulcsjátékosok csak akkor pihennek, ha sérültek, a rotációval éppen azt kellene megelőzni. Egyébként időnként még sérülten is játszottak. Pique, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Fabregas végigjátszotta nyáron az EB-t, max. sérülés miatt hiányoztak. Az volt is jócskán: Puyol, Busquets, Alves, Sanchez, Pedro, Abidal, Messi, Mascherano, de szerintem még hagytam is ki. Amúgy edzője sem árt, ha van egy csapatnak. Biztos jókat tudtak Titoval interneten keresztül beszélgetni, de nem hiszem, hogy a kemoterápiás kezelés és az azt követő lábadozás segítene egy teljes embert kívánó intenzív munkát. Arról nem is beszélve, hogy egy nagybeteg hogyan tud mentálisan felkészíteni egy csapatot ilyen szinten. Ez az a társaság, amelyik az előző négy BL-ből kettőt nyert, meg két EB-t és egy VB-t (azokat Messi posztján Fabregassal). Szenvedtem a meccstől, de attól még ezek a játékosok, és ez a játékfilozófia forradalmasította a labdarugást (a német válogatott már hamis 9-essel játszik).
Nagyon nem bántam volna, ha nem 0:7-es összesítéssel esünk ki, de így annál inkább várom, hogy jövőre egészséges edzővel, rendes nyári felkészüléssel, a csapattaktika továbbfejlesztésével és remélhetőleg több rotációval mire megyünk. Ha megint mindent nyerünk, ezzel az izgalommal és várakozással szegényebb lennék.
Hajrá Barca!