2013.04.24. 13:08:31
Nem mondok újat azzal, hogy változtatni kell. Drasztikus változásokra nincs szükség, mert még így is Európa 2 legjobb csapatában benne vagyunk, de vannak intő jelek, amikre nem árt figyelni, mert könnyen visszacsúszhatunk a 3.-4.-X. helyekre.
Kapus:
- Örülnék, ha nyáron váltanánk. Annak ellenére, hogy jelenlegi ismereteim szerint még mindig ő a legjobb a mi taktikánkhoz (a sok hülyeségével együtt, és vonalkapus mivoltával együtt), de az, hogy én nem ismerek alkalmas kapust, nem jelent semmit az égvilágon. VV már kifelé néz, hagyni kell.
Védelem:
- Alba és Alves együtt játszatása sok rúgott gólt eredményez(ett), de sok bekapottat is. Ez egészen addig működik, amíg legalább 1-el többet lövünk. Illetve a legerősebb csapatok ellen sem látszik jó megoldásnak.
- a középhátvéd kérdést még mindig nem tartom égetőnek, sokkal inkább azt látom, hogy a két szélsőhátvéd túlságos előremerészkedése okozza a problémákat, és hiába igazoljuk le az állítólagos legjobb középhátvédet, hogyha egy meccsen jó párszor 3 csatár kerül szembe a középhátvédeinkkel...
Középpálya:
Tegnap elég kevés volt, amit nyújtottak a srácok, de attól még ez a sor a legerősebb az egész világon. Aggasztó azonban, hogy Xavi helyettesét nem látom 1-2 év múlva - de remélem, Thiago tud annyit fejlődni (főleg agyban), hogy átvegye ezt a szerepet a későbbiekben. Fabregas-ra kiegészítő emberként gondolok - valamikor írtam, hogy egy gyémánt-alakzatú rendszerben látom csak a biztos kezdőtagságát.
Csatársor:
Messi-n kívül nincs csatárunk. És ha Messi nem fut, akkor nagy a baj. Senki nem alkalmas arra, hogy betöltse nálunk a csatár szerepét. Mindegy, hogy ennek technikai tudásbeli vagy taktikai okai vannak (bár én inkább az elsőt látom...nagyjából 2 percenként szörnyülködnöm kell 1-1 megoldás után). Pedro, Tello és Deulofeu a padra férnek, megérdemlik az esélyt, mivel fiatalok, és értik a Barca-focit, de a többiek sajnos felesleges elemek. Kínszenvedés nézni, ahogy Sanchez csetlik-botlik, minden passzának kimenetele állandó kétség. Villa-t alig lehet megtalálni, már nem is olyan atombiztos a helyzetkihasználása, mint régen, és már nem is egy csikóról beszélünk az esetében.
Összefoglalva: szerintem az idei év kudarcai a
1. nem mindig megfelelő taktika alkalmazására vezethetők vissza (Alves - Alba vagy a csatársor kérdései)
2. a motiválatlanságra (ami érthető valahol, bár a Madrid ellen nem volt az)
3. Messi-függőségre (ami korántsem azt jelenti nálam, hogy Messi játszik vagy sem - hanem azt, hogy fut vagy sem)
4. csatárnélküli állapotra
5. a sérülések viszonylag gyakori voltára