Mihu írta:A kajás témához hozzászólva, kicsit kitágítva a kört, nem bírom megérteni, hogy aki nyit egy kajáldát, az miért nem ad a minőségre. Az lenne a lényeg, hogy olyan ételt készítsen, amit élvezettel egyen az ember, és mikor megette, akkor az legyen, hogy de jó volt, nem pedig az hogy hát...ettem már jobbat is...
Ezzel egyet értek. Nyáron ültünk be haverokkal egy helyre kajálni, én nem vagyok nagy étterembe járós, mondom rendelek egy adag milánóit, az elég kiadós is tud lenni, meg annyira elcseszni se lehet. Hát erre, kihoznak nekem egy marék szétfőtt tésztát (nem vagyok egy ilyen hű, de nagy kajasznob, de a szétfőtt tésztát annak nyomnám le a torkán aki megfőzi), rajta egy kanál mártás, kb. 3 szem darálthús, kis kecsap meg egy minimális sajt. 1500-at kértek érte. ':roll:'
Csak összehasonlításnak, itt a mi környékünkön van egy csárda, ahonnan rendeltük az ebédet az én meg a tesóm ballagására is. Most pontos összeget már nem tudok írni, de kb. 2000 ft-ból fejenként hoztak annyi leves, meg ilyen-olyan frissen sülteket, hogy még 2 nappal később is azt zabáltuk otthon.
Mihu írta:gyros
Na, még ez is egy gyönyörű dolog, hogy gyros néven miket nem mertnek árulni. Én is jártam már úgy, hogy mikor kinyitottam a dobozt, hálát adtam az égnek, hogy nem dohányzott senki a közelben, mert annyi olaj volt rajta, hogy leégett volna a fél megye.
Meg volt olyan, hogy a csípős mártás, egy kanál mezei erős pistát takart.
Tim írta:vesefaggyúval
Na, az érdekelne, hogy ezt a micsodát hol lehet beszerezni? Bemegyek a henteshez nem fog elküldeni anyukámhoz?
Mert, a városban blogon volt egy recept, amiben szintén ezt is említették, mint összetevőt egy receptben.
Ja, és mondom nektek, a mirelit húspogácsa még mindig a jobbik eset. Én már fogtam ki olyat, hogy szó szerint riproppos zsömlét tett elém a büfékocsiból a mami, én meg kérdezem, hogy hát ez mi volna, erre, hogy hamburger.