Sziasztok!
Már írtam korábban is, de azért megint jelezném, hogy Bayern szurkoló vagyok.
Sok hozzászólást olvastam itt, miszerint a Bayern elbízta magát a sikerek miatt, illetve a németek nagyképűek stb. Szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba. valóban számos rajongótársam van, aki számomra is érthetetlen módon valamiért sima Bayern kettős győzelmet vár. Éppen ezért szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy jelen esetben a csapat és a szurkólók hozzáállása teljes mértékben eltér. Ezt leginkább onnan tudom, hogy egy kedves rokonomnak munkája okán bejárása van a Bayern edzőcentrumába (a családom Müncheni, ez így lehetséges). Jó forma ide vagy oda, de a Barcelona volt az elmúlt 6 év legjobb csapata, benne a világ legjobb futballistájával. Az egész világon ezt a mai napig így vélik sokan. A Bayern játékosok pedig mind nagyon fiatalok (egy-két rutinos rókát leszámítva) és nagyon éhesek a sikerre. A Bayern nem agyontaktikázva, magát elbízva vagy éppen félve fog a pályára lépni, hanem olyan gondolatokkal a fejükben, hogy most a világ legjobbnak tartott csapata ellen játszanak két meccset, és csak akkor kaphatnak elismerést a sportágtól és sajátmaguktól is, ha kiejtik a Barcelona-t. Éppen ezért a 180 perc alatt mindent kiadnak majd magukból, amire emberileg képesek. Ha ez kevés lesz, akkor kevés lesz. A nemzetközi futballban a jelenlegi Bayern játékosok neveit még csak egy lapon sem említik a Barca játékosokéval. Mivel ez egy német csapat sosem lesz akkora rajongótábora, mint a Barcanak vagy a Realnak, de ez nem is baj.
A lényeg, hogy tudjátok, ez a Bayern alig várja, hogy pályára léphessen a Barca ellen és megmérettesse magát. Szerény véleményem szerint ez fordítva nem teljesen igaz... Egy ilyen kvalitású párharcban a hozzáállásnak döntő szerepe lehet, ugyanis én úgy vélem, hogy a két csapat hasonlóan erős. Győzzön a jobbik!
Jó szurkolást mindenkinek!