Nem értem a negatív hangokat. Volt 1 rossz, de megnyert meccs, és máris pánikhangulat van a továbbjutás ellenére.
Azt hiszem, a Barcelona-nak van a világ leghálátlanabb szurkolótábora, mert mindig elvárja a világ legjobb csapatától, hogy mindig aszerint játsszon, mindig látványos legyen, mindig 5 gólt lőjön.
Nézzük reálisan a dolgokat: a nagyobb bajnokságok csapatainak 95%-át esőben-hóban-reggel-este-motiváltan-nem motiváltan megverjük/megvertük. A maradék 5%-ot azok a csapatok teszik ki, amelyek minőségibb játékosokkal rendelkeznek, és a számunkra két legproblémásabb taktikát alkalmazzák: vagy az állandó letámadást, vagy a betömörüléses védekezést. Más csapatok örülnének, ha csak ennyi bajuk lenne.
Igenis tudomásul kell venni, hogy egy csapat nem tud ezerféleképpen játszani, mi nekünk is megvan a sajátos stílusunk, amit variálunk, de drasztikusan nem fogunk máshogy játszani, amíg a jelenlegi keret magja megvan.
Mindig is problémát jelentettek, és fognak jelenteni a jövőben is az előbb említett csapatok, de én állítom, hogyha futunk és küzdünk, akkor nincs ellenfelünk a világon, és ezt számtalanszor bizonyítottuk az utóbbi években. Akár törvénybe is lehet foglalni.
Nincs a világon még egy ilyen tudású csapat, és valószínűleg egy ideig nem is lesz párja. Nyerhet ellenünk 1-2 csapat különböző okokból kifolyólag, de látni kell (és illik látni), hogy a játékosaink egyéni képességei, illetve a csapat játéka felülmúlja a többit. (Talán nagyképűségnek hangzik, de nem tudok mit mondani: le kell ülni, és megnézni a nagy riválisok meccseit, és látszik, hogy ordító különbségek vannak: gondolok itt egészen elemi dolgokra, passzokra, labdalevételekre, stb.).
És mivel a foci nemcsak egy tényezőn múlik, hanem millió apró dolgon, így nem várhatjuk el, hogy minden meccset megnyerjünk. Az, hogy 6 éve BL-elődöntősek vagyunk, az papíron is bizonyítja azokat, amiket mondtam. (Bár szerintem nincs szükség rá).
Nincs más hátra: előre a BL-győzelemért! A király foglalja vissza a helyét!