recrea írta:visca el barca írta:...ha nem is kellene mindent visszanézni, legalább a golokat (bár akkor minden csatár, mindent rálőne, még 2 m-es lesről is), vagy csinalhatnák mint amerikai fociban, hogy az edző dobálja a zászlót. igaz h durvan széttördelné a játékot... egy ilyen meccsen mint a tegnapi, az utolsó 10 perc fél óra lett volna, kb 20 mp-nyi folyamatos játékkal. ugye a foci azért is jó mert a kereskedelmi csatornák tudnak musoridót tervezni stb stb, szoval nem egyszerű, de ezért veszik fel a sok pénzt a fejesek, oldják meg...
Ez egyszerű, mindegyik edző egyszer kérheti a videót egész meccsen, vagy kétszer, mindegyik félidőben. Meg is van oldva.
Mondjuk nekem mindegy, jó ez így is, 100 éve működik, legalább van miről ugatnunk.
Nem ellenetek irányul csak ezeket ragadom ki, no offense.
Ti tényleg ezt szeretnétek, hogy az edző dobáljon zászlókat vagy videóbírót?hogy ilyen esetekben 10 perc 30 perc alatt teljen el míg emberek megnézik mi történt, hozzátéve azt a TÉNYT, hogy ott is lehetnének nézeteltérések és már is jönne a csalás vád.vagy őket is ellenőrizné valaki?meg a valakiket is valaki?és őket ki??vagy, hogy kérhessen "challenge"-et az edző?aki onnan a félpályától általában csak azért reklamál olyan hevesen mivel a játékosai is azt csinálják(lesről beszélek) nagyon kis százalékban láthatja ő onnan, hogy valóban az volt-e.Nem beszélve arról, hogy egy Mourinho típusú edző mit csinálna mondjuk a fehér zászlóval a kezében.
Ettől függetlenül felháborító amit művelnek a bírók mostanában, bár emberek ők is, hibáznak és nem szabad elfelejteni,. hogy a drága média és egy két szenzációhajhász újságíró(és a buta szurkolók)miatt szerintem rajtuk van a legnagyobb nyomás.
De ilyen erővel tegyünk robotot egy csatár helyett, vagy azt a robotkapust a kapuba akivel Messi bohóckodott mert az élő csatár kihagyta a helyzetet a kapus meg lepkézett egyet.Persze ezek nagyon szélsőséges példák.
A videóbírót(vagy inkább a chipes megoldást) egyetlen esetben támogatom.a gólnál(bár ha a 4. és 5. dísz akarom mondani bírónak lenne beleszólása a meccsbe ez se kéne, mivel ő onnan mindent lát, csak kb annyit szólhat bele a meccsbe mint én itthonról)
Igazából, ismétlem nem ellenetek szólt a mondandóm hanem az egyetlen olyan sport mellett ami folyamatos és nem áll állandóan valami miatt a játék(szabálytalanságokon kívül).Gondoljunk bele milyen hosszú lenne egy 90 perces meccs?ki bírná ezt végig ülni?szóval én inkább abban keresem a megoldást, hogy ha egy játékost meg lehet büntetni, lehessen egy bírót/partjelzőt(vagy mi már a neve:D) is.keményen, ne egymást nemi szervén lógjanak a fejesek, hanem keményen lépjenek rá a tökükre ha ilyeneket hibáznak.ne egyszer kétszer, hanem mindig.mivel játékosok álmait(lehet soha vissza nem térő álmait)teszik tönkre ezzel.