Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.04.07. 22:40:09

Jó azért nálam a Szörny Rt.-vel kapcsolatban hozzá tartozik, hogy ez is olyan, hogy puja korom egyik kedvence, így nem nagyon tudok rá máshogy nézni, csak úgy mint örök kedvencre. És amúgy is nekem bejönnek a figurák, és tényleg semmi extra a sztori, de azért szerethető.
visca el barca írta:(mikor elijah wood meg samu 3x60 percet pofáznak a semmiről)
Ezek a jelenetek nem lehet, hogy csak a bővítettben vannak benne? :D Mert én már isten tudja mióta, csak azokat nézem, és szerintem ezekből sokat kidobtak a tv-s verzióban, szóval próbáld azt, ha esetleg nem így lett volna eddig. :)

Én meg jelentem most néztem újra az Üvegtigrist egy héten belül másodszor, de ezt nem lehet bírni, megunhatatlan. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.07. 22:33:11

végre hozzám is elért a hobbit.

így első blikkre azt mondom h jobban élvezem mint a gyuruk urat. valahogy nem akart olyan komolynak hatni és ez oriasi előny. sok helyen irják h unalmas, hát nem tudom, én a gyuruk urat jobban "untam". ott a töltelék részek nagyon lelombozoak (mikor elijah wood meg samu 3x60 percet pofáznak a semmiről), itt viszont nem igazan volt olyan periodus mikor kinlodtam volna.

és akárcsak a LOTR-nak, itt is marha soknak érzem a 3x3 órát, de azért szeressük.

várjuk a folytatást. :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
miihii
KHAL

2013.04.07. 18:33:11

lui1698 írta:
sjd írta:Szörny Rt
Ezek után a szememben nem vagy többé klikk-tag... :? :D

Legnagyobb istenkirály mese. Májkvazovszki...
A folytatást meg nem tudom, hogy mennyire várjam...
Na, akkor most cseréljük a szerepeket és én védem meg Danit :D

Nem olyan régen belefutottam én is a filmbe és nagy elánnal belecsaptam, h hú de jó kis mese volt ez és milyen régen láttam. Aztán vhogy olyan lett, mint a ronda nő esete, h jól áll neki a távolság :) Régebbről vmiért az maradt meg bennem is, h milyen király, aztán most már valahogy nem jött át annyira. Így múlik el a világ dicsősége... :D :cry:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
messideco
Presidente del Barça

2013.04.07. 16:49:49

Liberal arts
Josh Radnor rendezése, egyfajta külön HYMIM részként is kezelhető lenne :) A magyar címe -Így jártam én- meg a közös szinkronhang Ted Mosbyval egyértelműen a sorozat adta sikereket próbálja kihasználni.
Egyre jobban úgy tűnik, hogy új Woody Allent találtunk a fiatal (bitch please, 40 éves) színész-rendező alakjában.
Maga a film egész jó, talán hasonlít nagy vonalakban Az elveszett jelentés c. filmre, de ebbe rengeteg főleg irodalommal kapcsolatos dolog bele van iktatva. Nem volt rossz film, tipikusan az, hogy vársz valamit de nem akarod, hogy beteljesüljön, szóval ilyen na... Kellett egy ilyen könnyed film is.
Kép
"And my heart will leave you never."
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.04.07. 14:30:39

Egy pár új film, amit szerintem érdemes lesz majd megnézni.:wink:

1.G.I. Joe - Megtorlás
A több mint 300 millió dollár bevételt hozó első rész után a folytatásban a G.I. Joe-k nem csak halálos ellenségükkel, a Kobrával küzdenek, hanem szembe kell szállniuk egy a kormány berkein belülről jövő fenyegetéssel, amely a létüket veszélyezteti.Még több akció, még több izgalom, még látványosabb megoldások a nyár egyik nagy moziszenzációjában!
Főszereplők:
D.J. Cotrona, Byung-hun Lee, Ray Park, Adrianne Palicki, Jonathan Pryce, Channing Tatum, Bruce Willis, Dwayne Johnson

Rendező:
Jon M. Chu

2.Feledés
Tom Cruise főszereplésével itt a FELEDÉS, egy eredeti és újító filmes látványosság a Tron: Örökség rendezőjétől és a Majmok bolygója: Lázadás producerétől. A Föld a jövőben a felismerhetetlenségig megváltozott. Ebben a jövőben egy ember szembenéz a múlttal, és harcba indul az emberiség megmentéséért
Rendező:
Joseph Kosinski

Főszereplők:
Tom Cruise, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster Waldau

3.Dől a moné
Lord Lionel Shabandar (Alan Rickman) impresszionista gyűjteményének kurátora, Harry Deane (Colin Firth) egy ravasz tervet eszel ki: elhiteti kapzsi főnökével, hogy meg tudja szerezni a Lord által mindig is áhított Monet festményt.
Rendező:
Michael Hoffman

Főszereplők:
Cameron Diaz, Colin Firth, Alan Rickman, Stanley Tucci
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
REMY
Madridista

2013.04.07. 14:14:56

szerintem a Szörny Rt. gyenge animációs film :D Én sose voltam oda érte :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.07. 14:13:54

lui1698 írta:

Ez a rohadt filmtopik, akárhányszor írok ide, mindig elítélnek a véleményem alapján, többet nem is írok ide. (Na jó, de)

Amúgy sztem a leggázabb az volt a Szörnyt Rt.-ben, hogy a szokásos főszereplő-sidekick konfliktus elég halovány volt. Azért egy Woody-Buzz, Shrek-Szamár vonalon jóval több fantázia volt ezekben, itt meg csak annyi történt, hogy Sulley szinte már irracionális módon megszerette gyereket, és közben meg nem foglalkozott azzal, h Mike mit akar. Elismerem, h a többiben sem volt túlbonyolítva ez az elem, de itt konkrétan a sztori szempontjából teljesen nélkülözhető volt, inkább egy "írjuk bele valami konfliktust" érzést keltett.
Ja amúgy vki észrevette, h kis easter egg-ként a végén benne volt Nemo? Nem tudom mennyire volt tudatos (gondolom Stantonék addigra már dolgoztak azon a filmen is), de mindenesetre nagy poén volt kiszúrni.
REMY
Madridista

2013.04.07. 13:29:55

Alex Crossról holnap vagy kedden írok, aztán majd meglátjuk, de én nem várok semmit, sőt... IMDB 4.9 kicsit aggasztó :D
miihii
KHAL

2013.04.07. 13:16:12

messideco írta:Ölni kíméletesen
Rég néztem ennyire idegesítő filmet, nem lett volna rossz, de még is, idegesítő locsogás volt a semmiről, kevés, de minőségi akciójelenetekkel. Nem csoda, hogy pénzügyi bukás volt, nem érdemes érte kiadni pénzt.
Valamelyik nap elkezdtem nézni, de csúnyán bealudtam rajta úgy egy óra után. Gondoltam rá később, h majd befejezem, de eléggé elment a kedvem tőle a látottak után.

Az éjjel ránéztem a Tranzit c. filmre is, azon is elaludtam :D
Ez mondjuk nem tűnik rossznak, uh sztem ma még befejezem.

Szemezek az Alex Cross c. filmmel is. Látta már vki, érdemes nekifutni?
soadroli
Llegenda del Barça

2013.04.07. 13:12:21

messideco írta:Eddig 80
Én 101 :P De ha nem néznék vagy 10 sorozatot is, akkor több lenne :D

más: Alex Crossról vélemény?
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.04.07. 13:06:07

Eddig 80
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.04.07. 12:45:01

messideco írta:
Márciusi filmekről:
29 filmet néztem meg
Amúgy mennyinél tartasz idén?
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.04.07. 12:34:33

Ölni kíméletesen
Rég néztem ennyire idegesítő filmet, nem lett volna rossz, de még is, idegesítő locsogás volt a semmiről, kevés, de minőségi akciójelenetekkel. Nem csoda, hogy pénzügyi bukás volt, nem érdemes érte kiadni pénzt.

Elrabolva 2
Már-már az első rész paródiájának tűnt, de Liam Neeson megmentette a filmet, hiányzott a kellő feszültség, valahogy már érezni lehetett a végkifejletet, ami ugye nem volt jellemző az első részére. Összességében csalódás volt.

Börtönregény
Na ez viszont pozitív csalódás, már tervezgettem egy ideje, de Mel Gibson miatt halogattam rendesen. Jól összerakott, érdekes film.

Márciusi filmekről:
29 filmet néztem meg, a legjobb a 21 gramm és Az ötödik pecsét voltak, de nagyon jó volt még a Pankrátor, a Játsz/ma, a Face off, és a Pi élete is ugye. A másik végén talán a Bikanyak volt. Átlagos értékelés kerek 8-as, évjárat szerint 2002 volt az átlag.

(rég írtam ebbe a topicba :) )
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.04.07. 02:26:51

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.04.06. 21:46:46

Olympus has fallen

Tegnap láttam, tipikus amerikai hazafias film,minden giccset felvonultatva.
Az első 20-30 percben folyamatosan hazafias zene szólt, indokolatlanul, amerikai zászló mindenhol, ráközelítve persze, kihangsúlyozva.
De ettől függetlenül egynek nem volt rossz, unaloműzésként egyszer majd biztos újranézem.
Vicces volt amilyen könnyen elfoglalták a fehér házat,nagyjából megerőltetés nélkül. azért nem hiszem,hogy ez ilyen egyszerűen menne,még ha vannak téglák akkor sem... :D

Színészi játék nem volt rossz, Butler hozta a szokásos laza-mégis kemény kombót, főgonosz sem volt rossz, megfelelően elmebeteg tekintete volt.

Nyáron jön egy White House Down c. film, Jamie Foxx és Channing Tatum szereplésével. Trailer alapján hasonlónak tűnik, meglátjuk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
miihii
KHAL

2013.04.06. 21:37:12

A meccs előtt még nézem a Párizsból szeretettel-t az RTL-en.

Hatalmas jól áll ez a karakter Travoltának, óriási arc és jó kis múví 8)
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.06. 16:57:35

Két újranézés:
Szörny Rt
Úgy emlékeztem rá, mint valami király filmre, de így másodszorra megnézve egyáltalán nem tűnik olyan nagy számnak. Vissza is szívom, amikor az új animációs filmeket fikáztam, hogy hol vannak azok pl. ehhez képest. Most már ezt is inkább egy generikus Pixar-filmnek látom, és még ha első is volt ezek közül, számomra nem számít különlegesnek.

Primer
Kész, én ezt feladom, másodszorra sem sikerült jobban összerakni, de most olvasom imdb-n, hogy valaki megnézte 14-szer és TALÁN érti :lol: (Amúgy ITT van, amit összeszedett)
Szóval ezt teljesen esélytelen felfogni, de nem is tudom mi lenne, ha nem a világ legnagyobb mindfuck-ja lenne ez az alkotás tulajdonképpen.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.06. 01:57:56

G.I. Joe - Retaliation

5.5/10

Hát komolyan mondom moziból kijövet egyből megtudtam az okát, hogy Kim Dzsong Un a Magasságos miért támadná Amerikát annyira. Amilyen osztást ott kapott Észak-Korea pár mondatban... :D Ismerve, hogy milyen hülye egy nép, és főleg a vezetőjük. Nem csodálkoznék, hogy ennyi miatt ledurrantana pár rakétát.
A film egyébként nem volt vészes. Egy laza 5.5-es, mert elszórakoztatott. De nem nagy alkotás. Hibák is vannak benne, és ez már nem akció, inkább egy akcióvígjáték lett. Mostanában az úgyis divat, a lehetetlen harci jelenetekkel, meg a poénjaikkal.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.06. 01:33:23

sjay írta:Igaz történet alapján készült a film , egy mai napig a Baltimore Ravens játékosaként "alkalmazott" srác sorsát meséli el, állítólag rendkívül hitelesen. Szóval ez a cukormáz részben az élet fura fintora is.
Az a helyzet, h pont a srác mondta azt, h nem ábrázolja hitelesen.
Gyakorlatilag egy tehetetlen embernek állítja be, akit hozzásegítettek a jó élethez, miközben saját bevallása szerint rengeteget küzdött érte, ill. sok más ember is segítségére volt.
Illetve azon is ki volt akadva, h egy gyökérnek van beállítva, akinek egy kertvárosi anyuka magyarázza el a "foci" (handegg :wink: ) szabályait, miközben ő már gyerekkora óta szerette és követte ezt a sportot
Szóval amellett, h nem is teljesen hiteles, még számomra ráadásul a rossz irányba is változtattak rajta.
REMY írta:az USA és az Európai filmeket nem nagyon szabad összehasonlítani. Egyértelmű, hogy több az Eu-s minőségi film, de azért mert más a szemlélet.

A tengerentúlon nagy hangsúlyt fektetnek a szórakoztatásba, mivel a film/mozi egy szórakoztató ipar is. Na már most, ezt egy képregényfilmmel, egy agyatlan hülyeséggel is eltudják érni az emberek 90%-ánál. Európában ez nem cél, ezért sem csinálnak ilyesfajta filmeket.

Mondjuk én sosem értem, hogy az amerikai filmipart miért kell leszólni, ha ők nem lennének, akkor rengeteg klasszikus óriásról maradtunk volna le az évtizedek során.
Ezzel azért tudok vitatkozni. Nyilván az európaiak nem csinálnak blockbustereket, mert senki nem vág hozzájuk 100 milliókat ilyen célra. De amikor igen, akkor meg lehet nézni az eredményt (Cloud Atlas, Pandorum, The Impossible). És kismillió olyan európai filmet lehetne mondani, ahol egy hasonló jellegű amerikai remake mégis egyszerűen elszúrta az egész történetet, hangulatot, pedig nem írták át képregényfilmmé.
Egyszerűen komoly szemléletbeli problémák vannak a BigSix-nél, azt gondolják, hogy az az üdvözítő út, ha nem mernek semmi váratlant húzni, és ugyanazokat a begyakorolt sablonokat nyomatják. És az a humoros (vagy éppen szomorú), hogy a 3 példádból kettő kapásból független film, ami csak jól mutatja ezt a tendenciát. (Természetesen a függetlenekben náluk is van fantázia)
És éppen ez a problémám az utolsó mondatoddal is, a filmIPAR-nak éppenséggel semmit nem köszönhetünk, azok a klasszikusok még a filmMŰVÉSZET eredményei voltak. (Mint ahogy a most klasszikussá váló filmek is azok)
REMY
Madridista

2013.04.05. 20:11:11

Stalkyard írta: Pont, hogy nem szóltam le, de ettől még szerintem ez tény. És Amerikában miért az "agyatlan" szórakoztatásra épül ez az ipar, és úgy en bloc minden? Mert az ottani túlművelt népességnek erre van igénye.
1 - csak általánosságban jelentettem ki, nem rád céloztam :D

2 - általánosítás. nem az agyatlanra épül minden. pl. Django, Lincoln, Pi élete stb stb .... csak hogy a legújabbakat említsem. Az a baj, hogy sokan az amerikaiaknál csak a B filmeket, meg a képregényfilmeket látják, ez részben oké is, hiszen rengeteget tolni belőle, de nem csak ennyiből áll. Mennyiség és minőség is van ott, itthon (eu) inkább csak minőség. Ezáltal sok fajta film kiesik a körből.

3 - az amerikaiak nem hülyébbek mint mi. Arányába nézve mi sem vagyunk előrébb... Ott többen élnek, és ezáltal több hülye is van, de a művelt is létezik ott. Persze ez már más téma, de az amcsikról elképesztő, hogy milyen kép jelenik meg folyamat az emberekbe. Hülye, dagadt semmire kellő nép, holott nem, és ezt nem olvastam, hanem tapasztalatokból tudom, amiket az ismerősök meséltek. A média persze mást mutat... No, de ez már off.

Ez a Csernobil dájöríz mekkora egy [auto_cenzúra] Nem is tudom miért néztem meg Bár annyi pozitívum volt benne, hogy az alapötlet nem elveszett dolog. Pripjaty, mint helyszín, szinte tökéletes lenne egy horrorfilmnek, de ehhez kéne egy [auto_cenzúra] forgatókönyv, normális színészek, és egy normális rendező is, és akkor létre lehetne hozni egy igazán ütős lélektani horrort.

Ideglelés Csernobilban bővebben.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.04.05. 20:02:49

REMY írta:
Mondjuk én sosem értem, hogy az amerikai filmipart miért kell leszólni, ha ők nem lennének, akkor rengeteg klasszikus óriásról maradtunk volna le az évtizedek során.
Stalkyard írta:Nem mintha ez baj lenne
Stalkyard írta:Mondom ezt úgy, hogy számos amerikai kedvencem van a zsáneren belül
Pont, hogy nem szóltam le, de ettől még szerintem ez tény. És Amerikában miért az "agyatlan" szórakoztatásra épül ez az ipar, és úgy en bloc minden? Mert az ottani túlművelt népességnek erre van igénye. Európában erre IS van igény, de ezeket az amerikai művekkel le is tudjuk. Ez azért nagy különbség szerintem. De ebbe tényleg ne menjünk bele. Nem mondom, hogy ez rossz, attól még így van szvsz.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
REMY
Madridista

2013.04.05. 19:55:52

az USA és az Európai filmeket nem nagyon szabad összehasonlítani. Egyértelmű, hogy több az Eu-s minőségi film, de azért mert más a szemlélet.

A tengerentúlon nagy hangsúlyt fektetnek a szórakoztatásba, mivel a film/mozi egy szórakoztató ipar is. Na már most, ezt egy képregényfilmmel, egy agyatlan hülyeséggel is eltudják érni az emberek 90%-ánál. Európában ez nem cél, ezért sem csinálnak ilyesfajta filmeket.

sjay
Entrenador del Barça

2013.04.05. 19:52:59

sjd írta:The Blind Side
Na ezért nézek szinte már csak európai alkotásokat. Egy korrekt film, alapvetően jól is szórakoztam rajta, de annyira semmi extra, hogy az már gyakorlatilag fáj. Ez a "gazdag fehér család megment egy szegény fekete srácot" tematika elég hamar a visszájára fordult, igazából nem is láttam sem a célt, sem az okot a sztori alakítása mögött. Ahogyan nekem a karakterekből is hiányzott az eredetiség, a húzások kiszámíthatóak voltak, szóval tényleg nem volt benne semmi különleges, de az legalább rendesen össze volt rakva.
Nálam ilyen egy tipikus 6/10, de most azt hiszem egy komoly európai filmes darára lesz szükségem, hogy helyreálljon a lelki békém.
Igaz történet alapján készült a film , egy mai napig a Baltimore Ravens játékosaként "alkalmazott" srác sorsát meséli el, állítólag rendkívül hitelesen. Szóval ez a cukormáz részben az élet fura fintora is.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.04.05. 19:31:57

sjd írta:The Blind Side
Na ezért nézek szinte már csak európai alkotásokat. Egy korrekt film, alapvetően jól is szórakoztam rajta, de annyira semmi extra, hogy az már gyakorlatilag fáj. Ez a "gazdag fehér család megment egy szegény fekete srácot" tematika elég hamar a visszájára fordult, igazából nem is láttam sem a célt, sem az okot a sztori alakítása mögött. Ahogyan nekem a karakterekből is hiányzott az eredetiség, a húzások kiszámíthatóak voltak, szóval tényleg nem volt benne semmi különleges, de az legalább rendesen össze volt rakva.
Nálam ilyen egy tipikus 6/10, de most azt hiszem egy komoly európai filmes darára lesz szükségem, hogy helyreálljon a lelki békém.
Hát igen, Amerikának a szuperhősök, a képregények és a "mesék" állnak jól, tisztelet a kivételnek, ami nem sok. Nem mintha ez baj lenne, de tény, hogy szellemileg és kulturálisan is elmaradnak Európától. Amerikában a képregényhősök és a McDonalds az érték, a teljesség igénye nélkül. És ennek a hatása ez a filmiparban is tetten érhető.
Mondom ezt úgy, hogy számos amerikai kedvencem van a zsáneren belül. De ez már kicsit OFF.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.05. 18:24:33

The Blind Side
Válasz küldése