Szezon előtt én sem vártam gálát, alázást, de ennél azért többre számítottam.
Szerintem a legnagyobb gond a sérülések voltak. Ez egy összeszokott csapatnál is gondot jelentene, de egy olyannál, ahova két új FP kaliber érkezett még inkább igaz. Most fejből nem tudom pontosan megmondani, de asszem 10 alatt van azoknak a meccseknek a száma, amikor a Bryant-Howard-Nash-Gasol négyes játszott. Elkezdődött a szezon, rögtön Nash kiesett, aztán jött Dwight és Gasol. Egyszerűen képtelenek voltak összeszokni. Itt vagyunk két héttel a rájátszás előtt és még most is azon megy az agyalás, hogy ezek a játékosok, hogy tudnának a leghatékonyabban, csapatként játszani. Ez a szezon már ilyen lesz, most Artest dőlt ki. Ha meg is lesz a rájátszás, akkor is egy ötmeccses párharcban nagyon simán kiejt a Spurs vagy a Thunder. Szezonközben még ennél jóval optimistább voltam, de egy ideje már leesett, hogy ez egy ilyen nyögvenyelős, sérülésekkel teli szezon, aminek a vége nem lesz happyend.
Persze, ha nem lettek volna a sérülések, akkor sem lennénk jelenleg nyugati elsők, de legalább egy biztos playoff hely meglenne. És, ha nem lettek volna ezek a sérülések, akkor lenne igazán beszélni a csapategységről, játékstílusról, edzőről, egókról stb. Mert ezekkel is van gond és nem is kicsi. Volt egy edzőnk, aki kb. báb volt és a folytonos vigyorával kitudott üldözni a világból, aztán jött egy másik, aki kb. annyiban különbözik, hogy a vigyor helyét felváltotta egy kényszeres grimasz.
Idén teljesen más Lakers meccset nézni, mint az előző években. Meg kell egyszerűen szokni, hogy védekezésben egyrészt a keret nagy rész alkalmatlan, másrészt pedig az edző finoman szólva sem egy védekezőguru. Nash védekezésben tényleg mínusz egy ember, bár egy 40 éves játékostól, aki soha életében nem volt kiemelkedő védő, nem is lehet csodát várni. Bryant pedig egyszerűen fizikálisan ma már kevés, ahhoz, hogy védő- és támadóoldalon is klasszis teljesítmény nyújtson. Védekezik közbe, és akkor nincs is különösebb gond, de a meccsek nagy részét ebből a szempontból pihenésre használja fel. Akkor ott van Howard, aki ismételten az egész szezonban sérülésekkel bajlódott és ez nagyon meglátszott a teljesítményén is. Bár az elmúlt időszakban egyre dominánsabb védőoldalon, de még így sem hasonlít az orlandói önmagára. Az pedig egy külön történet, hogy büntetőt nem tud dobni. Az ilyenektől áll fel a szőr a hátamon. Van egy több milliót kereső játékosod és képtelen legalább 60-65 százalékkal büntetőzni. Ami valljuk meg nem lenne kivitelezhetetlen dolog. A helyében erre én nagyon gyorsan rágyúrnék, mert ha lenne egy versenyképes Lakers, akkor ezen akár párharcok mehetnének el.
Na ki van még? Ja, Gasol. Az egyik legügyesebb magasember, akinek D'Antoni képtelen megtalálni a helyét. Vagy idáig legalábbis képtelen volt. Plusz a spanyol is a talpával küszködött és én úgy látom, hogy a motivációjával is gondok vannak. Mondjuk meg is értem. Kapott eleget L.A.-ben.
És persze itt van a végén az edzőnk. Akinek a taktikája finoman szólva sem ennek a Lakersnek lett kitalálva. Nem rossz edző persze, de ahhoz kevés, hogy ez a csapat, ezzel a játékosokkal mondjuk jövőre komoly tényező legyen.
Kicsit talán borúsra sikerült ez a kép, de nincs jelenleg amit szépíteni. Ha a PO meg is lesz, akkor sem hiszem, hogy tudnánk menni legalább egy kört. Persze a rájátszás más, ésatöbbi, de ahogy már mondtam az elején, ez egyszerűen nem az a szezon, amikor csodák történnek. Plusz ehhez hozzájön, hogy nyugat borzasztóan erős. Kb. van a szörnyű és a nagyon rossz kategória, ezek közül kaphatunk valakit az első körben. Névszerint Spurs és OKC. Előbbinek örülnék jobban, ha lehet ilyent mondani, talán ellenünk egy bolhapetnyi esélyünk lenne. Az OKC nagyjából úgy futna végig rajtunk, mint tette azt tavaly. ÉS még annyi szerencsénk sincs, mint pl. egy Bostonnak, hogy jóval könnyebb konferenciában van.
Amúgy Game!
A fogadós pü-nk még megvan Neked? Mert én már nem emlékszem, hogy mi lesz a dolgod.

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.