Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
soadroli
Llegenda del Barça

2013.04.05. 10:34:44

kanty írta:Igényes, nem túl ismert, de hatásos horrorfilmek érdekelnek.
Roli és a többi műkedvelő, ne fogjátok vissza magatokat. :)
Mártírok, Ott bent(A betolakodó), Ördöggerinc, Más világ, Magasfeszültség, Az árvaház, Az árva, The Collector, The Collection, Sinister, de ezt tuti láttad... majd ha eszembe jut még írok :D
Kép
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2013.04.05. 09:56:26

Faust írta:Volt egyszer egy Amerika

A durvaéletbe, ez nem volt rövid. :mrgreen:

Elhatároztam, hogy bepótolom Leone filmjeit, attól függetlenül, hogy sem a westerneket, sem a gengszterfilmeket nem kultiválom különösebben. Szerencsére mindkét műfajban mást alkotott, mint a nagyátlag, sőt. Szerintem alapvetően az Amerika nem is gengszterfilm, legalábbis a hagyományos értelemben biztosan nem. Megvannak az alapvető motívumok, de sokkal inkább előtérben van a dráma, a karakterrajz, a jellemfejlődés, morális kérdések, maga a gengszterfilmes külső csak egy köntös, sokkal inkább a lelki dolgokkal, dilemmákkal törődik az alkotás.

A sztori amúgy nem egetrengető, de a hosszához képest azért egyáltalán nem rossz, a végén a csavaron kissé meglepődtem, jól esett. :smile: A hangulat nagyon jó, a színészek nemkülönben. Itt is jellemző, mint a spagettiwesternben, hogy "hőseink" nem makulátlanok, sőt. Noodles, aki elméletileg a legpozitívabb karakter az egész filmben, gyáva, gyilkol, nőket erőszakol...a többiekről ne is beszéljünk. De Nirótól amúgy nem vágtam magam hanyatt, szerintem James Woods sokkal magasabbra tette a lécet.

A rendezés amúgy tényleg parádés, bár néhol erőteljesen leül a "tempó". Ügyes az idősíkok közötti váltogatás, és a Leone-ra annyira jellemző szó nélküli "eszmecserék", amikor percekig nem szólnak a szereplők egy mukkot sem, de mégis jobban megértjük a szituációt, mintha valami erőltetett dialógot hallgatnánk. Nagyon értette a dolgát az öreg...

Természetesen a zenét Morricone szerezte, és természetesen igencsak fülbemászó darabok születtek, de azt megjegyezném, hogy 4 órás játékidőre kb összvissz 10-12 percet komponálni több, mint pofátlanság. :lol:

Szóval javarészt csak pozitívumokat mondhatok, azontúl, hogy néhol kissé giccsesnek hat az egész, és hogy nagyon fájt már az ülepem a végére. Tényleg olyan film, amit egyszer mindenképp látni kell. És ha belegondolok, hogy mennyi rossz filmet néztem már végig, hány órát kúrtam így el feleslegesen az életemből, akkor az a 4 óra nem is tűnik hosszúnak. :smile:

Egyvalami sötétség teljesen: a végén Max beleugrott a szemeteskocsiba, azaz öngyilkos lett?

Nagyszerű film. :smile:

8/10
Ezt én is meglesem :)
VÁRNAGY HANNA BOGLÁRKA: 2014. MÁRCIUS 20. 07:22
PEP GUARDIOLA: 2008. JÚNIUS - 2012. MÁJUS
HÁZASSÁGKÖTÉS: 2011. SZEPTEMBER 26.
kanty
Llegenda del Barça

2013.04.05. 09:51:37

Igényes, nem túl ismert, de hatásos horrorfilmek érdekelnek.
Roli és a többi műkedvelő, ne fogjátok vissza magatokat. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
PCsabi
aka Game90

2013.04.05. 00:10:05

Only God Forgives Official Red Band Trailer #1 (2013) - Ryan Gosling:
http://youtu.be/YqAeVosG4zI
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
REMY
Madridista

2013.04.04. 00:09:03

Rango

Ruházzuk fel emberi tulajdonságokkal az állatokat, majd adjunk hozzá egy kis Sergio Leonét, egy csipetnyi Félelem és reszketés Las Vegasbant, és végül tegyük bele Clint Eastwoodot is. Gore Verbinski ezekből az alapanyagokból főzte meg a Rangot, mely egy kicsit csípős lett, így jobb, ha a gyerekek elkerülik. 8/10
Faust
Madridista

2013.04.03. 23:34:43

Volt egyszer egy Amerika

A durvaéletbe, ez nem volt rövid. :mrgreen:

Elhatároztam, hogy bepótolom Leone filmjeit, attól függetlenül, hogy sem a westerneket, sem a gengszterfilmeket nem kultiválom különösebben. Szerencsére mindkét műfajban mást alkotott, mint a nagyátlag, sőt. Szerintem alapvetően az Amerika nem is gengszterfilm, legalábbis a hagyományos értelemben biztosan nem. Megvannak az alapvető motívumok, de sokkal inkább előtérben van a dráma, a karakterrajz, a jellemfejlődés, morális kérdések, maga a gengszterfilmes külső csak egy köntös, sokkal inkább a lelki dolgokkal, dilemmákkal törődik az alkotás.

A sztori amúgy nem egetrengető, de a hosszához képest azért egyáltalán nem rossz, a végén a csavaron kissé meglepődtem, jól esett. :smile: A hangulat nagyon jó, a színészek nemkülönben. Itt is jellemző, mint a spagettiwesternben, hogy "hőseink" nem makulátlanok, sőt. Noodles, aki elméletileg a legpozitívabb karakter az egész filmben, gyáva, gyilkol, nőket erőszakol...a többiekről ne is beszéljünk. De Nirótól amúgy nem vágtam magam hanyatt, szerintem James Woods sokkal magasabbra tette a lécet.

A rendezés amúgy tényleg parádés, bár néhol erőteljesen leül a "tempó". Ügyes az idősíkok közötti váltogatás, és a Leone-ra annyira jellemző szó nélküli "eszmecserék", amikor percekig nem szólnak a szereplők egy mukkot sem, de mégis jobban megértjük a szituációt, mintha valami erőltetett dialógot hallgatnánk. Nagyon értette a dolgát az öreg...

Természetesen a zenét Morricone szerezte, és természetesen igencsak fülbemászó darabok születtek, de azt megjegyezném, hogy 4 órás játékidőre kb összvissz 10-12 percet komponálni több, mint pofátlanság. :lol:

Szóval javarészt csak pozitívumokat mondhatok, azontúl, hogy néhol kissé giccsesnek hat az egész, és hogy nagyon fájt már az ülepem a végére. Tényleg olyan film, amit egyszer mindenképp látni kell. És ha belegondolok, hogy mennyi rossz filmet néztem már végig, hány órát kúrtam így el feleslegesen az életemből, akkor az a 4 óra nem is tűnik hosszúnak. :smile:

Egyvalami sötétség teljesen: a végén Max beleugrott a szemeteskocsiba, azaz öngyilkos lett?

Nagyszerű film. :smile:

8/10
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.04.03. 19:47:00

Matthew McConaughey lesz az Interstellar főszereplője
Tuti jó lesz 8) Remélem végre bezsebel valamit Nolan koma, igazán megérdemelné már.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.02. 17:19:19

sjay írta:
REMY írta: Azért a Transformers 1 egyáltalán nem mondható rossznak, sőt... Ha a Pacificnél a CGI-t jól megcsinálják, akkor nyertek is. Várom már.
Az első része nem, sőt, szerintem a harmadik is jó, és a második is nézhető, de az egész trilógia úgy, ahogy van, felejthető. A Pacific rim szerintem sokkal maradandóbb lehet.
Az első részben még a Shia-féle karakter és a szerelmi szála Fox-szal valahogy olyan aranyosan hihető volt, de onnantól kezdve szegényekkel már elég gáz dolgokat műveltek a folytatásokban. De egyébként én is úgy vagyok vele, hogy egyszer megnéztem, elment, de elég is volt. A harmadikból pedig a felhőkarcolós részt mindig végignézem, amikor adják az HBO-n, de arra meg végképp nem tudnám rávenni magam újra, a második meg sztem csak simán nézhetetlen.
A Pacific Rim-ben meg pont azért bízom, mert talán nem csak a CGI-t fogják megcsinálni rendesen, és akkor még valami jó is kisülhet belőle. A tesztvetítések visszajelzései mindenesetre biztatóak.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.04.02. 14:38:01

visca el barca írta:remélem most nem a goda krisztina féle 2008-as magyar filmre gondoltál... :? :D
Pedig de. :lol:
Nekem annyira idegesítőek voltak szegények, hogy hihetetlen.
A történet meg abszolút egy sima szélhámos mozi alapja, nem igazán volt benne bármi eredeti, ami megfogott volna. Sőt, ez a bölcselkedő narrálás még külön zavart is.
Hámori Gabi azért... :oops:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjay
Entrenador del Barça

2013.04.02. 14:35:33

REMY írta:
sjay írta:
Ezt én is néztem már :D . Sokan Transformers-féle filmet várnak, de szerintem Del Toro jóval több ötletet és minőséget tuszkol majd ebbe a történetbe, mint amerikai kollégája korábban. Várós. 8)
Azért a Transformers 1 egyáltalán nem mondható rossznak, sőt... Ha a Pacificnél a CGI-t jól megcsinálják, akkor nyertek is. Várom már.
Az első része nem, sőt, szerintem a harmadik is jó, és a második is nézhető, de az egész trilógia úgy, ahogy van, felejthető. A Pacific rim szerintem sokkal maradandóbb lehet.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.02. 14:32:34

lui1698 írta:Kaméleon

Az amerika-majmolás úgy látszik nem merül ki az idióta vígjátékokban, csinálni kell igénytelen átverős filmet is, hogy teljes legyen a boldogság.
Idegesítő karakterek, összecsapott sztori. Több szót nem is nagyon érdemel.

4/10
:shock:

remélem most nem a goda krisztina féle 2008-as magyar filmre gondoltál... :? :D

igénytelen film, igénytelen karakterek, összecsapott sztori? komolyan? utóbbi évek egyik legjobb magyar filmje (már azok közül amik mentek moziban és és az "átlag" nézőhöz szólnak)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
REMY
Madridista

2013.04.02. 14:24:29

sjay írta:
Ezt én is néztem már :D . Sokan Transformers-féle filmet várnak, de szerintem Del Toro jóval több ötletet és minőséget tuszkol majd ebbe a történetbe, mint amerikai kollégája korábban. Várós. 8)
Azért a Transformers 1 egyáltalán nem mondható rossznak, sőt... Ha a Pacificnél a CGI-t jól megcsinálják, akkor nyertek is. Várom már.
sjay
Entrenador del Barça

2013.04.02. 14:15:14

Castiel írta:http://www.youtube.com/watch?v=LsVESxiwlic
Nálam meg Guilermo "papa" filmje várós!
(Pacific Rim) Tuti Mozi!!!! ;)
lui1698
Llegenda del Barça

2013.04.02. 14:12:51

Kaméleon

Az amerika-majmolás úgy látszik nem merül ki az idióta vígjátékokban, csinálni kell igénytelen átverős filmet is, hogy teljes legyen a boldogság.
Idegesítő karakterek, összecsapott sztori. Több szót nem is nagyon érdemel.

4/10
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Castiel
Capitá del Barça

2013.04.02. 11:51:59

http://www.youtube.com/watch?v=LsVESxiwlic
Nálam meg Guilermo "papa" filmje várós!
(Pacific Rim) Tuti Mozi!!!! ;)
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
lui1698
Llegenda del Barça

2013.04.02. 11:38:13

This is the End
http://youtu.be/i24fo2W5EaE

Jó lesz ez. 8)
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.04.01. 15:16:43

TT írta:
megmondanád nekem ma milyen nap van? :D
Szerintem itt most te lettél megtréfálva. :lol:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
TT
Capitá del Barça

2013.04.01. 15:15:34

tegnap néztem meg a United-et. durván tetszett, a semmiből felépíteni egy új csapatot és felállni egy szerencsétlenség után, le a kalappal.
http://www.imdb.com/title/tt1777034/
kanty írta: Hú, ez érdekes. Én személy szerint nagyon várom. Remélem, hogy most nem csak a vizualitáson lesz a hangsúly és QT az egészet felturbózza a tőle megszokott szövegekkel.
Mert lehet, hogy elsőre úgy tűnik nincs benne semmi ráció. Viszont, ha jobban belegondolunk, akkor van egy-két érdekes dolog. Például az eddigi részekben olyan elvont volt az egész vámpírélet. Nem voltam valóságosak, nem igazán hittem el, hogy léteznek vámpírok és vérfarkasok. Na most szerintem ez nagyon sokat fog változvni. QT-t ismerve lesznek biztos lövöldözős jelentek. Nem sokkal hihetőbb egy vérfarkast pisztollyal a kezében, káromkodva látni, mint egy nyálas kockahasú tinivérfarkast? Szerintem a kettőt össze sem lehet hasonlítani.
Amúgy szerintetek kik a legesélyesebbek a szerepekre? Én Samuel L. Jackson-t és Waltzot is elnézném valamelyik főbb szerepben.
Trailer mikor lesz?
megmondanád nekem ma milyen nap van? :D

most hogy mondod Stalkyard van benne ráció :lol: na nembaj :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára TT 2013.04.01. 15:22:22-kor.
sjay
Entrenador del Barça

2013.04.01. 15:13:23

Looper
Hát - hááát.. Alapjában véve nagyon sokat vártam a filmtől, ennek ellenére, vagy pont emiatt egyáltalán nem elégítette ki az igényeim. Nem feltétlen volt ez rossz, csak szerintem sokan többet látnak bele, mint ami valójában. Ezt az effectust pedig nagyon utálom. Ezen felül a karakterek sem az igaziak, nem tudtam kinek is szorítsak igazán, a lezárás pedig a nagy "csavar" ellenére is baromi sok sablont tartalmaz. Willis meg itt szerintem egyáltalán nem jó.

6/10
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.01. 14:56:57

miihii írta:Néhány mondatot azért még reagálok, aztán többet nem igazán érdemel a dolog egyelőre. Nem tudom a postjaimból honnét jön a sértődés, amikor inkább nekem tűnik úgy, h te orroltál meg, amiért elmondtam a véleményem egy jelenségről. Lehet, h neked nem így tűnik, de nekem akkor is kicsit ez az irány jön le abból, ahogy itt megy a véleményformálás alkalmanként.
Pontosan ebből jön le nekem a sértődés, h leírtam, h nézd vissza mondjuk a legutóbbi 10 oldalt, és nagyjából ezzel az elmúlt 1 hónapot is, és mutasd meg miről beszélsz. De Te azért is "jelenség"-et meg "folyamat"-ot gyártasz abból, hogy gyakorlatilag neked nem tetsző stílusban írok egy-két filmről. (Mondjuk ha komolyan annyi jött le a munkásságomból, hogy 2-3 rendező készítsen filmet, a többi meg kuka, akkor értem valamennyire a dolgot)
Ráadásul szerintem kicsit túlzás arra érzékenynek lenni, hogy valaki lehúzza a kedvenc filmemet. Ismét leírom, én is elviseltem azt, amikor én kedvenceim kapták (akár előre is) a savat, cserébe viszont én sem fogtam vissza magam, és ez sztem működött is.
Na mind1, ha zárszót akarsz, akkor én sajnálnám, ha amiatt nem írnál, mert mindig beszólnak, ahányszor említesz egy filmet, én azért továbbra is fogok ide írni, és viselem, amit kapok érte.
kanty
Llegenda del Barça

2013.04.01. 14:05:26

miihii írta:
Tarantino elhatározta, h készít egy Twilight reboot-ot 8)

"I'm gonna turn this shit into something great"- QT
Hú, ez érdekes. Én személy szerint nagyon várom. Remélem, hogy most nem csak a vizualitáson lesz a hangsúly és QT az egészet felturbózza a tőle megszokott szövegekkel.
Mert lehet, hogy elsőre úgy tűnik nincs benne semmi ráció. Viszont, ha jobban belegondolunk, akkor van egy-két érdekes dolog. Például az eddigi részekben olyan elvont volt az egész vámpírélet. Nem voltam valóságosak, nem igazán hittem el, hogy léteznek vámpírok és vérfarkasok. Na most szerintem ez nagyon sokat fog változvni. QT-t ismerve lesznek biztos lövöldözős jelentek. Nem sokkal hihetőbb egy vérfarkast pisztollyal a kezében, káromkodva látni, mint egy nyálas kockahasú tinivérfarkast? Szerintem a kettőt össze sem lehet hasonlítani.
Amúgy szerintetek kik a legesélyesebbek a szerepekre? Én Samuel L. Jackson-t és Waltzot is elnézném valamelyik főbb szerepben.
Trailer mikor lesz?
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
miihii
KHAL

2013.04.01. 13:50:28

sjd írta:...
Néhány mondatot azért még reagálok, aztán többet nem igazán érdemel a dolog egyelőre. Nem tudom a postjaimból honnét jön a sértődés, amikor inkább nekem tűnik úgy, h te orroltál meg, amiért elmondtam a véleményem egy jelenségről. Lehet, h neked nem így tűnik, de nekem akkor is kicsit ez az irány jön le abból, ahogy itt megy a véleményformálás alkalmanként. Kicsit magas a paci időnként és tényleg elég arrogánsan (a te korábbi szóválasztásodat használva) hat ez a fenenagy szakértelem itt, ami mintegy megkérdőjelezhetetlen véleményformálást jelent. Nekem ez nem igazán tetszik, leírtam, ennyi a sztori. Szerinted ennek meg nincs nyoma, erről ennyit.
Az utolsó bekezdéshez meg ugyanez pepitában, legyen a helyén kezelve egy adott film és engem meg az húz, ha egy (ígéretes) trailer alapján már fél évvel előtte megy a salakdobálás.
Na mindegy, asszem leírtam korábban kb mindent, amit akartam erről, többet nem tudok hozzátenni. Miután a kegyelemdöfést is megkaptam, asszem jobb is, ha megadom magam ;)

És visszatérve a topic témájához:

Tarantino elhatározta, h készít egy Twilight reboot-ot 8)

"I'm gonna turn this shit into something great"- QT

FORRÁS

(kommenteket olvasni NEM ér :P )
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
soadroli
Llegenda del Barça

2013.04.01. 13:46:57

G.I. Joe nagyon bekezdett a hétvégén, 130 misit összeszedett (annyiból készült), szóval jönni fog a 3. rész. Egy mozit mindenképp megér majd :D
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.31. 22:11:25

kanty írta:Egyre jár az agyunk. 8)
Nagy emberek egymás közt... :D
Kép
Válasz küldése