jelwaz írta:
Ez a minden relatív dolog egy nagyon nem működő séma, így nem akarok belemenni ilyen vitában.
Ezt kifejtenéd bővebben? Miért nem működő dolog, vagy mit értettél ez alatt? Mert fél napja még pont azt magyaráztad az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán, hogy ez nem egy fekete-fehér dolog, ahol egyértelműen állást lehet foglalni.
jelwaz írta:olyan dolgot miért állít valaki, amit nem is olvashatott sehol sem, mert nem igaz? De ha még ezt sem tudod elfogadni, akkor is az a meggyőződésem, hogy épeszű, értelmes felnőtt emberek meg megszűrik az információkat, amihez hozzájutnak. komolyan érdekel, ez egy óvodás társadalom, hogy nem tudom mit tudok és mit nem?
Na most álljuk meg egy percre. Két különböző dologról beszélünk:
1. Valaki (sztem v szted) hülyeséget gondol. Ez valóban lehet azért, mert nem olvasott utána, elfogadom, h ez esetben valamennyire hibás az illető.
2. (amiről beszélek) Valaki (sztem v szted) hülyeséget mond, mert azt olvasta valahol. Ez esetben mi a problémád? Hogy más a véleménye a dologról, mint neked? Honnan tudod, h az ő információforrása alsóbbrendű, mint a tied? Ad abszurdum milyen közvetlen bizonyítékod van arról, hogy nem a Te információforrásod van meghamisítva?
jelwaz írta:Ráadásul egyetlen szóval sem mondtam, hogy, aki meg ért az adott témához az ugassa le azt, aki helytelen dolgot ír be.
Jogos.
jelwaz írta:Melyik munkahelyen, zh-n vagy vizsgán van olyan, hogy ,,jajj, szegény nem tudta, hogy igaza van-e, ő azt hitte, hogy igaza van, ezért megkapja a pontot"?
És melyik zh után / munkahelyen mondja el a tanár, hogy mekkora gyökér vagyok, h kategorikusan ki mertem jelenteni a rossz választ? (Remélem most már érted)
Megint szépen kiálltál, elmondtad, h itt mekkora hülyeségeket ír mindenki (ráadásul még pofánk is van felvállalni), sztem hagyjuk most is ennyiben.
jelwaz írta:Ez se igazán érthető nekem. A hírt sem hallottam.
http://index.hu/belfold/2013/03/21/kumi ... ajzfilmen/
jelwaz írta:Minden ország védi magát diplomáciailag. Valami ellen keményebben lép fel, valami ellen kevésbé. Mi a baj azzal, hogy nem minden ilyen ügyet vesznek egy kalap alá?
Mondjuk hogy ezt hívják kettős mércének?
jelwaz írta:De mondjuk olyan íratlan szabály akkor is van, hogy egy Petrás Jánost vagy Szaniszlót nem tüntetünk ki államilag. Más az, hogy van egy filmrenező, aki hűséges valamely kormányhoz, és akkor azt kitüntetik, meg más kérdés, hogy zsidózó, cigányozó és egyéb "művészeket" tüntetnek ki. Mindkettő érdemtelen, na de azért...
Van egy olyan íratlan szabály? Ki szerint? És ha én meg azt mondom, h a világnézeti szabadság sértetlensége is egy íratlan szabály?
Egyébként jó lenne eldönteni azt is, hogy milyen díjról beszélünk. "Polkorrekt, tökéletes életű ember" - díjról, vagy egy szakmai díjról, amelynél a szakmaiság elferdítésével a kormány a saját művészeinek oszt ki.
Számomra mindig is furcsa volt egy ember szakmaiságát, sportteljesítményét, művészetét azon az alapon támadni, hogy milyen ember. Az Aranylabda sem Fair Play-díj, Günter Grasstól sem kérték vissza a Nobelt, akkor lehessen már adni bárkinek egy szakmai díjat, ha úgy ítélik meg, hogy megérdemli.
jelwaz írta:Szóval nem értem, hogy miért kellene minden esetet ugyanúgy kezelni.
Minden relatív eszerint?