Az is közrejátszhat, hogy a B tele van csatárokkal, és másnak is jó lenne játszania.shutterisland írta:ha ez a probléma érdemben jelen lenne, szerintem rá lenne állítva egy erőnléti edző.
általában azért ha le is hozzák, a 70. perc után, néhány esetben jött le hamarabb, volt olyan is, mikor rúgást kapott, azért.
La Masia - Barça fiatalok
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- shutterisland
- Director del Fútbol
ha ez a probléma érdemben jelen lenne, szerintem rá lenne állítva egy erőnléti edző.
általában azért ha le is hozzák, a 70. perc után, néhány esetben jött le hamarabb, volt olyan is, mikor rúgást kapott, azért.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
De mégis az én hülyézésem megy egyfolytában. Egymást szavait cáfoljátok meg egymás után. Teljesítményén látszana meg? Egész szezonban hetente 1 meccset játszanak, nehogy már fáradság gondot jelentsen a teljesítményére nézve.Tarsi88 írta:
Így van, nem hülyék dolgoznak ott, nem véletlen, hogy ennyiszer le kell jönnie.
Persze nem halna meg végkimerültségbe ha végig a pályán maradna, csak feltehetően a teljesítményén látszana.
Az pedig, hogy ki milyen álló/koncentráció képességgel rendelkezik, nem kor függő.
Aztán az előtt poénkodtál a megye 2-vel, de az állóképesség nem kortól függ... Ami igaz is, részben. Csak egy játékos, aki egész kis kora óta hetente 4-5 alkalommal edz és hétvégén meccset játszik, annak nincsenek kondicionális gondjai. Persze, ha rendesen edz, de nem valószínű, hogy az ő esetében sumákság lenne, mert egy perc alatt rászállnának.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman1993 írta: Maradjunk annyiban, hogy nem hülyék dolgoznak ott, és sokkal jobban tudják, mint Te ,aki azt látod, hogy lecserélik a 60-70 perc környékén. De ha nem is hiszel nekem, akkor is hallhattad volna, vagy olvashattad volna, hogy a Barcánál 15-16 éves korban kezdenek ráfeküdni az erőnlét kérdésére.
De hát én vagyok itt a hülye... Azt meg, hogy egy 18 éves csatár ne tudna végignyomni egy 90 perces meccset egyszerűen nevetséges.
Így van, nem hülyék dolgoznak ott, nem véletlen, hogy ennyiszer le kell jönnie.
Persze nem halna meg végkimerültségbe ha végig a pályán maradna, csak feltehetően a teljesítményén látszana.
Az pedig, hogy ki milyen álló/koncentráció képességgel rendelkezik, nem kor függő.

-
- Director del Fútbol
Illetve az is más hogy ha egy támadónak futásmennyiség nagyrészét a védekezés/letámadás teszi ki.
Sokkal-sokkal fárasztóbb. Sancheznek is ez a legnagyobb problémája szerintem még, mentálisan szétszedi a "kényszerített" brutális futómennyiség.
Sokkal-sokkal fárasztóbb. Sancheznek is ez a legnagyobb problémája szerintem még, mentálisan szétszedi a "kényszerített" brutális futómennyiség.
Arról nem is beszélve, hogy nem csak fizikálisan lehet elfáradni, előfordulhat az is, hogy valaki 80 perc játék után már inkább koncentrálni képtelen.Tarsi88 írta:Azért a futásmennyiség nem ad reális képet a különbségből, mert nagyon nem mindegy, hogy pl. 10 kilométerből 8-at kocogsz, 2-őt sprintelsz, vagy 6-ot kocogsz és 4-et kell sprintelned.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Maradjunk annyiban, hogy nem hülyék dolgoznak ott, és sokkal jobban tudják, mint Te ,aki azt látod, hogy lecserélik a 60-70 perc környékén. De ha nem is hiszel nekem, akkor is hallhattad volna, vagy olvashattad volna, hogy a Barcánál 15-16 éves korban kezdenek ráfeküdni az erőnlét kérdésére.Tarsi88 írta: Hol is bírják annyi idősen az iramot? Jah igen a megye kettőben esetleg, az pedig köztudottan legalább olyan iramú bajnokság, mint a PD.
De hát én vagyok itt a hülye... Azt meg, hogy egy 18 éves csatár ne tudna végignyomni egy 90 perces meccset egyszerűen nevetséges.
-
- Llegenda del Barça
Egyenlőre GD-t állítsuk be csereként, ha tényleg rossz az erőnléte.
Ha nem, szerintem egyre többször belehetne vetni a támaóink formájának fényében. Most ha egyik sem lövi be, akkor legalább GD-nek megvan rá az esélye. Ha ő sem, akk visszaküldeni a B-be.
Ha nem, szerintem egyre többször belehetne vetni a támaóink formájának fényében. Most ha egyik sem lövi be, akkor legalább GD-nek megvan rá az esélye. Ha ő sem, akk visszaküldeni a B-be.
Azért a futásmennyiség nem ad reális képet a különbségből, mert nagyon nem mindegy, hogy pl. 10 kilométerből 8-at kocogsz, 2-őt sprintelsz, vagy 6-ot kocogsz és 4-et kell sprintelned.shutterisland írta:özillel is volt valami gubanc a madridiaknál, hogy el volt készülve az erejével a meccs végére.
bár rajta látszott is bőven, hogy vélhetően már "ott" veszi a levegőt.
szóval elő-előfordul ez, de GD-nél tényleg nincs ennek igazán szemmel látható jele.
mondjuk ez az első és másodosztály közötti tempókülönbség is olyan dolog, hogy csak a futásmennyiségek megnézésével lehetne megnézni.
kíváncsi vagyok, hogy ez a nagy iramkülönbség, amiről beszéltek, számokban, csapat szinten vett futásmennyiségben mennyire nyilvánulna meg.
azért nem egy esetben láttam már, hogy a nagycsapat ligameccsein lagymatag a téma, míg a b csapat meccsein lüktetőbb játék van.

- shutterisland
- Director del Fútbol
özillel is volt valami gubanc a madridiaknál, hogy el volt készülve az erejével a meccs végére.
szóval elő-előfordul ez, de GD-nél tényleg nincs ennek igazán szemmel látható jele.
mondjuk ez az első és másodosztály közötti tempókülönbség is olyan dolog, hogy csak a futásmennyiségek megnézésével lehetne megnézni.
kíváncsi vagyok, hogy ez a nagy iramkülönbség, amiről beszéltek, számokban, csapat szinten vett futásmennyiségben mennyire nyilvánulna meg.
azért nem egy esetben láttam már, hogy a nagycsapat ligameccsein lagymatag a téma, míg a b csapat meccsein lüktetőbb játék van.
Hol is bírják annyi idősen az iramot? Jah igen a megye kettőben esetleg, az pedig köztudottan legalább olyan iramú bajnokság, mint a PD.Barcaman1993 írta: Na ne röhögtessetek már. 13-14 évesen az emberek már bőven bírják az iramot a nagypályás meccseken. Na nehogy már egy 18 éves, a Barca utánpótlásában lévő ember ne bírná. Egyszerűen nevetséges még a felvetés is. Aztán ha ránézek a gyerek, nem olyan kinézete van, mint aki egész élete során felmentett volt testnevelés alól.

Ja, ezért is fut Messi minden meccsen keményen letámadva 12-13 km-eket.Barcaman1993 írta: Na ne röhögtessetek már. 13-14 évesen az emberek már bőven bírják az iramot a nagypályás meccseken. Na nehogy már egy 18 éves, a Barca utánpótlásában lévő ember ne bírná. Egyszerűen nevetséges még a felvetés is.

(bocs, nagyon magas labda volt)
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Na ne röhögtessetek már. 13-14 évesen az emberek már bőven bírják az iramot a nagypályás meccseken. Na nehogy már egy 18 éves, a Barca utánpótlásában lévő ember ne bírná. Egyszerűen nevetséges még a felvetés is. Aztán ha ránézek a gyerek, nem olyan kinézete van, mint aki egész élete során felmentett volt testnevelés alól.kanty írta:Pedig egyszerű. Ha nem bírja az iramot a másodosztályban, akkor az elsőben jelenleg még sok keresnivalója nincs. Ha lecserélik sokszor, akkor annak az egyik oka pont az lehet, hogy fizikálisan is sokat kell még fejlődnie.
Pedig egyszerű. Ha nem bírja az iramot a másodosztályban, akkor az elsőben jelenleg még sok keresnivalója nincs. Ha lecserélik sokszor, akkor annak az egyik oka pont az lehet, hogy fizikálisan is sokat kell még fejlődnie.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
- shutterisland
- Director del Fútbol
a kettő nem üti egymást.
az, hogy vélhetően nem a legjobb az állóképessége (vagyis vélhetően a többi támadó ebben jobb) nem azt jelenti, hogy 60 perceket bír.
azt meg végképp nem értem, mi köze az első csapatban való szerepeltetésének ehhez.
nyilván csak csereként, kupameccseken, stb lépne pályára ott jövőre is, amikor nem hívják fel, akkor pedig a B-ben játszana, ez reálisabb verzió.
és hát az iramot meg nyilván szoknia kell majd a felsőbb osztályban, a fokozatosság elve szerint.
az, hogy vélhetően nem a legjobb az állóképessége (vagyis vélhetően a többi támadó ebben jobb) nem azt jelenti, hogy 60 perceket bír.
azt meg végképp nem értem, mi köze az első csapatban való szerepeltetésének ehhez.
nyilván csak csereként, kupameccseken, stb lépne pályára ott jövőre is, amikor nem hívják fel, akkor pedig a B-ben játszana, ez reálisabb verzió.
és hát az iramot meg nyilván szoknia kell majd a felsőbb osztályban, a fokozatosság elve szerint.
Két hozzászólással lentebb írtad, hogy "valószínűleg az állóképessége nem az igazi". Akkor?shutterisland írta:én nézem általában a B csapat meccseit (jajj, de hiszen itt mindenki nézi őket biztosan..) és nem tűnik úgy, mintha annyira el lenne készülve.
Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy miért hozzák le, lehozzák és biztos azért teszik, mert a csapat érdeke.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
- shutterisland
- Director del Fútbol
én nézem általában a B csapat meccseit (jajj, de hiszen itt mindenki nézi őket biztosan..) és nem tűnik úgy, mintha annyira el lenne készülve.
- lui1698
- Llegenda del Barça
Ha a másodosztályban nem bír végig meccseket, akkor mit akar még az első csapatnál?
Hihetetlen idegesítő az a felhajtás ami a gyerek körül van.
Hihetetlen idegesítő az a felhajtás ami a gyerek körül van.

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
- shutterisland
- Director del Fútbol
valószínűleg azért hozzák őt le, mert vagy az állóképessége nem az igazi még, vagy azért, mert az ő védőmunkája a legkevésbé jó.
de mindegy, legalább szűk 1700 perc alatt is képes volt 23 gólpontot összehozni, és 2. a góllövőlistán.
a pali, aki megelőzi, 300 vagy 400 perccel többet játszott.

de mindegy, legalább szűk 1700 perc alatt is képes volt 23 gólpontot összehozni, és 2. a góllövőlistán.
a pali, aki megelőzi, 300 vagy 400 perccel többet játszott.
ne már...Még egy pár ilyen, és be sem merek jönni a topikba

És mit tesz Isten, az a játékos, akit lecserélnek, mindig pont a másodosztály legjobbja, az überkirálycsászár Deulofeu?Gerard Deulofeu írta:ez lehet annak is az oka hogy a csapat általában vezetni szokott a 65. perc környékén és mivel a védelmünk a legrosszabb a ligában (50gólt kaptak) ezért lehoznak egy csatárt egy védekezőbb játékost pedig betesznek hogy megtartsák az előnytkristop írta: a transfermarkt is megmondja, deulofeut cserélték le a legtöbbször a béből (szám szerint tizenháromszor), azaz minden második meccsen leszedik a hatvanadik - hetvenedik perc körül.

Még egy pár ilyen, és be sem merek jönni a topikba, mert lassan kifolyik a nyál a monitoron...
- Gerard Deulofeu
- Barça C
ez lehet annak is az oka hogy a csapat általában vezetni szokott a 65. perc környékén és mivel a védelmünk a legrosszabb a ligában (50gólt kaptak) ezért lehoznak egy csatárt egy védekezőbb játékost pedig betesznek hogy megtartsák az előnytkristop írta: a transfermarkt is megmondja, deulofeut cserélték le a legtöbbször a béből (szám szerint tizenháromszor), azaz minden második meccsen leszedik a hatvanadik - hetvenedik perc körül.

Sempre Junts!
- shutterisland
- Director del Fútbol
jelen helyzetben ezt bőven aláírnám.vagy még egy olyan idény, amikor hivatalosan a bé tagja, de már fel - fel játszik
a B csapat tudja nélkülözni, hiszen bár húzóember, igazából a B csapatnál nincsenek kimondott célok, tök mindegy, hogy 5. a csapat, vagy 8.
mondjuk ahogy nézem a játékperceket deulofeunek még van egy idénye a másodosztályban. mármint rafinha pl minden lehetséges meccsen pályára lép és végigjátssza, amin tud (neki csak azért van ennyi, mert asszem az u20as vébére elment a brazilokkal). szóval ő már nem csak tehetségben, technikában, teljesítményben növi ki a másodosztályt, de az se jelent problémát neki, ha az összes meccsen pályára kell lépnie, fizikálisan is megvan. (ne feledjük, nekik csak heti egy meccsük van)
a transfermarkt is megmondja, deulofeut cserélték le a legtöbbször a béből (szám szerint tizenháromszor), azaz minden második meccsen leszedik a hatvanadik - hetvenedik perc körül. azt mondom hogy még egy idény neki lent, vagy még egy olyan idény, amikor hivatalosan a bé tagja, de már fel - fel játszik, ahogy thiagoval (meg az év elején sergi robertoval) is csináltuk.
a transfermarkt is megmondja, deulofeut cserélték le a legtöbbször a béből (szám szerint tizenháromszor), azaz minden második meccsen leszedik a hatvanadik - hetvenedik perc körül. azt mondom hogy még egy idény neki lent, vagy még egy olyan idény, amikor hivatalosan a bé tagja, de már fel - fel játszik, ahogy thiagoval (meg az év elején sergi robertoval) is csináltuk.
- shutterisland
- Director del Fútbol
én a hibákkal, labdaeladásokkal úgy vagyok, hogy általában az hibázik, aki kockáztat, próbál valamit húzni.
deulofeu,tello,messi, vagy akárki más tudna nagyon komoly passzpontosságot elérni támadó létére akkor, ha mindig a legegyszerűbb, legbiztosabb megoldásra törekednének.
lásd pedro, nem tudom, statsztikákban ez hogy nyilvánul meg, de szerintem ő adja el a legkevesebb lasztit, nem sűrűn vállal fel kockázatot, ez egyrészt jó, de másrészt full veszélytelen.
mind thiagonak, mind deulofeunak játékpercekre, rutinra van szüksége (előbbinek az A csapatban, deunak még egyelőre a B-ben, de csak idő kérdése) ahhoz, hogy vagy a hibáikat részben levetközzék, vagy pedig annyit fejlődjenek, hogy a hibáikkal, labdavesztéseikkel EGYÜTT IS előnyére váljanak a csapatnak.
fegyelmet tanulni, rutint szerezni sem könnyű dolog, van, akinek ez nem sikerül, viszont lehetséges, de a zseni-faktort nem lehet tanulni sehogyan, az vagy benne van a véredben, vagy nincs.
szerintem.
deulofeu,tello,messi, vagy akárki más tudna nagyon komoly passzpontosságot elérni támadó létére akkor, ha mindig a legegyszerűbb, legbiztosabb megoldásra törekednének.
lásd pedro, nem tudom, statsztikákban ez hogy nyilvánul meg, de szerintem ő adja el a legkevesebb lasztit, nem sűrűn vállal fel kockázatot, ez egyrészt jó, de másrészt full veszélytelen.
mind thiagonak, mind deulofeunak játékpercekre, rutinra van szüksége (előbbinek az A csapatban, deunak még egyelőre a B-ben, de csak idő kérdése) ahhoz, hogy vagy a hibáikat részben levetközzék, vagy pedig annyit fejlődjenek, hogy a hibáikkal, labdavesztéseikkel EGYÜTT IS előnyére váljanak a csapatnak.
fegyelmet tanulni, rutint szerezni sem könnyű dolog, van, akinek ez nem sikerül, viszont lehetséges, de a zseni-faktort nem lehet tanulni sehogyan, az vagy benne van a véredben, vagy nincs.
szerintem.
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Azt gondolom, ha Tello kiérdemelte az első keretet, akkor Deulofeu is. Jövőre mindenképpen elkezdeném beépíteni a csapatba, persze csak türelmesen, nem kell elkapkodni, mert az nem feltétlenül tenne jót neki. Kivételes zsenialitás rejlik benne, hasonlóan pl Thiagohoz. Nyilván még rengeteg hiba van a játékában, de még csak 18 éves, bőven van még idő rajta csiszolni.shutterisland írta:hát mindig felhozzátok, a fenébe, ez ellen nem tudok mit tenni.
03.08-án tették fel : deulofeu 2012/13
nyilván csalókák az ilyen videók, mert nincsenek benne, mikor eladja a labdát, vagy hibázik, mondjuk azok sem, amikor csak szimplán mezőnyben butítja a népet, amiből nyugi, van bőven minden meccsen.
egyetértek egyébként, én is rafinhában és benne látom a pluszt.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***