Mikaos írta:Nekem pont fordítottak a gondolataim ezzel kapcsolatban. A bajnokságban ekkora előnyre sosem tettünk szert. Volt 3 peches meccsünk egy rövid időszakon belül, és máris arról beszél mindenki, hogy ez a Barca nem is jó - ami vicces, szerintem.
Azért az előnyünkhöz az hozzátartozik, hogy a Madrid elég sokat bukott idén.
Tavaly a Real ilyenkor 73 ponttal (és nem 71 ponttal,mint most mi) állt. Mi voltunk a 2. helyen 63 ponttal, ami minimum 3 ponttal több az Atletico pontszámánál és minimum 5 ponttal a 3. Real Madridéval szemben 27 forduló után.
De ha 2010/11-re megyek vissza, akkor 27. forduló után a Barcelona állt az első helyen, de 74 ponttal - idén ismétlem, hogy 71 van. A második Real Madridnak akkor 67 pontja volt. Ma maximum 60-ra tornázhatja fel a 2. Atletico a pontjait és 58-ra a Real Madrid.
Azért érezhető a különbség,nem? Nem azért vezetünk 13 ponttal, mert olyan hű de jó a csapat.
És nem 3 peches meccsről van szó. Az egyik topicban nem is olyan régen kifejtettem elég hosszan, hogy ez a csapat a 2011-es szinte minden erősségét elveszítette.
Röviden: Magabiztos védelem, gólerős csatársor, labdabiztos középpálya. Pontosság, szervezettség, (gól)veszélyesség. Ezeknek a tulajdonságoknak már csak halvány emléke van meg.
Cesc egyelőre a közelében sincs a 2 évvel ezelőtti Xavi-Iniesta páros teljesítményének, ahogy Alexis is utcahosszal le van maradva az elődökhöz képest - nem csak képességekben, de eredményességben is. Fabregás-t ráadásul erőltetjük is, ami miatt meg kell bontani a korábban "halálos" Xavi-Iniesta kettőst, akik miatt tulajdonképpen korábban uralni tudtuk a középpályát. Alba leigazolása pedig abszolút hiba volt, mert az amúgy is gyeneg védelmünk gyengült még tovább. Egyrészt fizikálisan, másrészt így mindkét szélen folyamatosan lyukas a védekezés. Nem is beszélve a Messi-függőségről. Ha Messi nem talál a kapuba egy BL párharc során a Barca kiesik. 5 éve volt, hogy utoljára Messi gól nélkül tovább tudtunk jutni.
A csapat abszolút gyengült minden téren. És nem az utóbbi 3-4 meccsen. Csak ősszel, amikor több a gyengébb ellenfél a kupákban, nem feltűnő a változás.