La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.03.10. 21:49:49

Barcaman1993 írta: Maradjunk annyiban, hogy nem hülyék dolgoznak ott, és sokkal jobban tudják, mint Te ,aki azt látod, hogy lecserélik a 60-70 perc környékén. De ha nem is hiszel nekem, akkor is hallhattad volna, vagy olvashattad volna, hogy a Barcánál 15-16 éves korban kezdenek ráfeküdni az erőnlét kérdésére.

De hát én vagyok itt a hülye... Azt meg, hogy egy 18 éves csatár ne tudna végignyomni egy 90 perces meccset egyszerűen nevetséges.

Így van, nem hülyék dolgoznak ott, nem véletlen, hogy ennyiszer le kell jönnie.
Persze nem halna meg végkimerültségbe ha végig a pályán maradna, csak feltehetően a teljesítményén látszana.
Az pedig, hogy ki milyen álló/koncentráció képességgel rendelkezik, nem kor függő.
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2013.03.10. 21:46:50

Illetve az is más hogy ha egy támadónak futásmennyiség nagyrészét a védekezés/letámadás teszi ki.
Sokkal-sokkal fárasztóbb. Sancheznek is ez a legnagyobb problémája szerintem még, mentálisan szétszedi a "kényszerített" brutális futómennyiség.
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.10. 21:38:17

Tarsi88 írta:Azért a futásmennyiség nem ad reális képet a különbségből, mert nagyon nem mindegy, hogy pl. 10 kilométerből 8-at kocogsz, 2-őt sprintelsz, vagy 6-ot kocogsz és 4-et kell sprintelned.
Arról nem is beszélve, hogy nem csak fizikálisan lehet elfáradni, előfordulhat az is, hogy valaki 80 perc játék után már inkább koncentrálni képtelen.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.03.10. 21:34:18

Tarsi88 írta: Hol is bírják annyi idősen az iramot? Jah igen a megye kettőben esetleg, az pedig köztudottan legalább olyan iramú bajnokság, mint a PD. :D
Maradjunk annyiban, hogy nem hülyék dolgoznak ott, és sokkal jobban tudják, mint Te ,aki azt látod, hogy lecserélik a 60-70 perc környékén. De ha nem is hiszel nekem, akkor is hallhattad volna, vagy olvashattad volna, hogy a Barcánál 15-16 éves korban kezdenek ráfeküdni az erőnlét kérdésére.

De hát én vagyok itt a hülye... Azt meg, hogy egy 18 éves csatár ne tudna végignyomni egy 90 perces meccset egyszerűen nevetséges.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.03.10. 21:26:38

Egyenlőre GD-t állítsuk be csereként, ha tényleg rossz az erőnléte.
Ha nem, szerintem egyre többször belehetne vetni a támaóink formájának fényében. Most ha egyik sem lövi be, akkor legalább GD-nek megvan rá az esélye. Ha ő sem, akk visszaküldeni a B-be.
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.03.10. 21:25:18

shutterisland írta:özillel is volt valami gubanc a madridiaknál, hogy el volt készülve az erejével a meccs végére.

bár rajta látszott is bőven, hogy vélhetően már "ott" veszi a levegőt.
szóval elő-előfordul ez, de GD-nél tényleg nincs ennek igazán szemmel látható jele.

mondjuk ez az első és másodosztály közötti tempókülönbség is olyan dolog, hogy csak a futásmennyiségek megnézésével lehetne megnézni.
kíváncsi vagyok, hogy ez a nagy iramkülönbség, amiről beszéltek, számokban, csapat szinten vett futásmennyiségben mennyire nyilvánulna meg.
azért nem egy esetben láttam már, hogy a nagycsapat ligameccsein lagymatag a téma, míg a b csapat meccsein lüktetőbb játék van.
Azért a futásmennyiség nem ad reális képet a különbségből, mert nagyon nem mindegy, hogy pl. 10 kilométerből 8-at kocogsz, 2-őt sprintelsz, vagy 6-ot kocogsz és 4-et kell sprintelned.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.10. 21:20:59

özillel is volt valami gubanc a madridiaknál, hogy el volt készülve az erejével a meccs végére.

bár rajta látszott is bőven, hogy vélhetően már "ott" veszi a levegőt.
szóval elő-előfordul ez, de GD-nél tényleg nincs ennek igazán szemmel látható jele.

mondjuk ez az első és másodosztály közötti tempókülönbség is olyan dolog, hogy csak a futásmennyiségek megnézésével lehetne megnézni.
kíváncsi vagyok, hogy ez a nagy iramkülönbség, amiről beszéltek, számokban, csapat szinten vett futásmennyiségben mennyire nyilvánulna meg.
azért nem egy esetben láttam már, hogy a nagycsapat ligameccsein lagymatag a téma, míg a b csapat meccsein lüktetőbb játék van.
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.03.10. 21:19:59

Barcaman1993 írta: Na ne röhögtessetek már. 13-14 évesen az emberek már bőven bírják az iramot a nagypályás meccseken. Na nehogy már egy 18 éves, a Barca utánpótlásában lévő ember ne bírná. Egyszerűen nevetséges még a felvetés is. Aztán ha ránézek a gyerek, nem olyan kinézete van, mint aki egész élete során felmentett volt testnevelés alól.
Hol is bírják annyi idősen az iramot? Jah igen a megye kettőben esetleg, az pedig köztudottan legalább olyan iramú bajnokság, mint a PD. :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.10. 21:15:01

Barcaman1993 írta: Na ne röhögtessetek már. 13-14 évesen az emberek már bőven bírják az iramot a nagypályás meccseken. Na nehogy már egy 18 éves, a Barca utánpótlásában lévő ember ne bírná. Egyszerűen nevetséges még a felvetés is.
Ja, ezért is fut Messi minden meccsen keményen letámadva 12-13 km-eket. :wink: :D
(bocs, nagyon magas labda volt)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.03.10. 21:01:28

kanty írta:Pedig egyszerű. Ha nem bírja az iramot a másodosztályban, akkor az elsőben jelenleg még sok keresnivalója nincs. Ha lecserélik sokszor, akkor annak az egyik oka pont az lehet, hogy fizikálisan is sokat kell még fejlődnie.
Na ne röhögtessetek már. 13-14 évesen az emberek már bőven bírják az iramot a nagypályás meccseken. Na nehogy már egy 18 éves, a Barca utánpótlásában lévő ember ne bírná. Egyszerűen nevetséges még a felvetés is. Aztán ha ránézek a gyerek, nem olyan kinézete van, mint aki egész élete során felmentett volt testnevelés alól.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.10. 20:37:43

Pedig egyszerű. Ha nem bírja az iramot a másodosztályban, akkor az elsőben jelenleg még sok keresnivalója nincs. Ha lecserélik sokszor, akkor annak az egyik oka pont az lehet, hogy fizikálisan is sokat kell még fejlődnie.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.10. 20:32:15

a kettő nem üti egymást.

az, hogy vélhetően nem a legjobb az állóképessége (vagyis vélhetően a többi támadó ebben jobb) nem azt jelenti, hogy 60 perceket bír.

azt meg végképp nem értem, mi köze az első csapatban való szerepeltetésének ehhez.
nyilván csak csereként, kupameccseken, stb lépne pályára ott jövőre is, amikor nem hívják fel, akkor pedig a B-ben játszana, ez reálisabb verzió.

és hát az iramot meg nyilván szoknia kell majd a felsőbb osztályban, a fokozatosság elve szerint.
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.10. 19:53:23

shutterisland írta:én nézem általában a B csapat meccseit (jajj, de hiszen itt mindenki nézi őket biztosan..) és nem tűnik úgy, mintha annyira el lenne készülve.
Két hozzászólással lentebb írtad, hogy "valószínűleg az állóképessége nem az igazi". Akkor?

Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy miért hozzák le, lehozzák és biztos azért teszik, mert a csapat érdeke.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.10. 19:47:56

én nézem általában a B csapat meccseit (jajj, de hiszen itt mindenki nézi őket biztosan..) és nem tűnik úgy, mintha annyira el lenne készülve.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.10. 19:14:13

Ha a másodosztályban nem bír végig meccseket, akkor mit akar még az első csapatnál?
Hihetetlen idegesítő az a felhajtás ami a gyerek körül van.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.10. 19:03:49

valószínűleg azért hozzák őt le, mert vagy az állóképessége nem az igazi még, vagy azért, mert az ő védőmunkája a legkevésbé jó.

de mindegy, legalább szűk 1700 perc alatt is képes volt 23 gólpontot összehozni, és 2. a góllövőlistán.
a pali, aki megelőzi, 300 vagy 400 perccel többet játszott.
Még egy pár ilyen, és be sem merek jönni a topikba
ne már... :(
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.10. 18:42:18

Gerard Deulofeu írta:
kristop írta: a transfermarkt is megmondja, deulofeut cserélték le a legtöbbször a béből (szám szerint tizenháromszor), azaz minden második meccsen leszedik a hatvanadik - hetvenedik perc körül.
ez lehet annak is az oka hogy a csapat általában vezetni szokott a 65. perc környékén és mivel a védelmünk a legrosszabb a ligában (50gólt kaptak) ezért lehoznak egy csatárt egy védekezőbb játékost pedig betesznek hogy megtartsák az előnyt :)
És mit tesz Isten, az a játékos, akit lecserélnek, mindig pont a másodosztály legjobbja, az überkirálycsászár Deulofeu? :D "lehet ez is az ok", de talán azért már lehessen annyit mondani a srácra, h fizikálisan nem bírja
Még egy pár ilyen, és be sem merek jönni a topikba, mert lassan kifolyik a nyál a monitoron...
Gerard Deulofeu
Barça C

2013.03.10. 17:39:52

kristop írta: a transfermarkt is megmondja, deulofeut cserélték le a legtöbbször a béből (szám szerint tizenháromszor), azaz minden második meccsen leszedik a hatvanadik - hetvenedik perc körül.
ez lehet annak is az oka hogy a csapat általában vezetni szokott a 65. perc környékén és mivel a védelmünk a legrosszabb a ligában (50gólt kaptak) ezért lehoznak egy csatárt egy védekezőbb játékost pedig betesznek hogy megtartsák az előnyt :)
Sempre Junts!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.10. 17:18:18

vagy még egy olyan idény, amikor hivatalosan a bé tagja, de már fel - fel játszik
jelen helyzetben ezt bőven aláírnám.
a B csapat tudja nélkülözni, hiszen bár húzóember, igazából a B csapatnál nincsenek kimondott célok, tök mindegy, hogy 5. a csapat, vagy 8.
kristop
Entrenador del Barça

2013.03.10. 17:15:35

mondjuk ahogy nézem a játékperceket deulofeunek még van egy idénye a másodosztályban. mármint rafinha pl minden lehetséges meccsen pályára lép és végigjátssza, amin tud (neki csak azért van ennyi, mert asszem az u20as vébére elment a brazilokkal). szóval ő már nem csak tehetségben, technikában, teljesítményben növi ki a másodosztályt, de az se jelent problémát neki, ha az összes meccsen pályára kell lépnie, fizikálisan is megvan. (ne feledjük, nekik csak heti egy meccsük van)

a transfermarkt is megmondja, deulofeut cserélték le a legtöbbször a béből (szám szerint tizenháromszor), azaz minden második meccsen leszedik a hatvanadik - hetvenedik perc körül. azt mondom hogy még egy idény neki lent, vagy még egy olyan idény, amikor hivatalosan a bé tagja, de már fel - fel játszik, ahogy thiagoval (meg az év elején sergi robertoval) is csináltuk.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.10. 16:36:47

én a hibákkal, labdaeladásokkal úgy vagyok, hogy általában az hibázik, aki kockáztat, próbál valamit húzni.

deulofeu,tello,messi, vagy akárki más tudna nagyon komoly passzpontosságot elérni támadó létére akkor, ha mindig a legegyszerűbb, legbiztosabb megoldásra törekednének.
lásd pedro, nem tudom, statsztikákban ez hogy nyilvánul meg, de szerintem ő adja el a legkevesebb lasztit, nem sűrűn vállal fel kockázatot, ez egyrészt jó, de másrészt full veszélytelen.

mind thiagonak, mind deulofeunak játékpercekre, rutinra van szüksége (előbbinek az A csapatban, deunak még egyelőre a B-ben, de csak idő kérdése) ahhoz, hogy vagy a hibáikat részben levetközzék, vagy pedig annyit fejlődjenek, hogy a hibáikkal, labdavesztéseikkel EGYÜTT IS előnyére váljanak a csapatnak.

fegyelmet tanulni, rutint szerezni sem könnyű dolog, van, akinek ez nem sikerül, viszont lehetséges, de a zseni-faktort nem lehet tanulni sehogyan, az vagy benne van a véredben, vagy nincs.
szerintem.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.03.10. 16:22:09

shutterisland írta:hát mindig felhozzátok, a fenébe, ez ellen nem tudok mit tenni. :lol:

03.08-án tették fel : deulofeu 2012/13

nyilván csalókák az ilyen videók, mert nincsenek benne, mikor eladja a labdát, vagy hibázik, mondjuk azok sem, amikor csak szimplán mezőnyben butítja a népet, amiből nyugi, van bőven minden meccsen.

egyetértek egyébként, én is rafinhában és benne látom a pluszt.
Azt gondolom, ha Tello kiérdemelte az első keretet, akkor Deulofeu is. Jövőre mindenképpen elkezdeném beépíteni a csapatba, persze csak türelmesen, nem kell elkapkodni, mert az nem feltétlenül tenne jót neki. Kivételes zsenialitás rejlik benne, hasonlóan pl Thiagohoz. Nyilván még rengeteg hiba van a játékában, de még csak 18 éves, bőven van még idő rajta csiszolni.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.10. 13:48:38

hát mindig felhozzátok, a fenébe, ez ellen nem tudok mit tenni. :lol:

03.08-án tették fel : deulofeu 2012/13

nyilván csalókák az ilyen videók, mert nincsenek benne, mikor eladja a labdát, vagy hibázik, mondjuk azok sem, amikor csak szimplán mezőnyben butítja a népet, amiből nyugi, van bőven minden meccsen.

egyetértek egyébként, én is rafinhában és benne látom a pluszt.
salas9
Entrenador del Barça

2013.03.10. 12:44:32

Barcaman1993 írta:Ezt a 2 embert nagyon jó lenne majd beépíteni...
Igen, Deulofeu és Rafinha kiemelkedik Luis Albertoval együtt! Bízok benne, hogy Albertot végleg megvásároljuk nyáron a Sevillatól. A statisztika javításra szorul, nem raktam bele, hogy Alberto tegnap két gólpasszt is adott... :D

Én is örülnék ha ezt a két fiatalembert jövőre elkezdenénk beépíteni a felnőtt csapatba, ám én ezt úgy tudnám elképzelni, hogy hivatalosan maradjanak a "B" csapatnál de fent készüljenek a nagyokkal. Szerintem ezzel járnának a legjobban, mert ha éppen nem kerülnének be a hétvégi keretbe, úgy a másodosztályban pályára léphetnének.
Alcantara írta:Jó ez a stati, érdekes dolgokat tudtam meg ebből. Köszönet érte. :)
Igazán nincs mit :wink:
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.03.10. 12:33:07

salas9 írta: ..
Jó ez a stati, érdekes dolgokat tudtam meg ebből. Köszönet érte. :)
Válasz küldése