Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Drigo
Eurobarca Staff

2013.06.06. 21:46:18

S.Agüero írta:Az FC Barcelona és az Atletico Madrid játszik majd a spanyol Szuper Kupáért Augusztus 21-én pénteken, és 28-án szerdán.A második meccs a Camp Nou-ban lesz.
Hogy mikor???
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
MatyiG
Adminisztrátor

2013.06.06. 21:43:39

Az FC Barcelona és az Atletico Madrid játszik majd a spanyol Szuper Kupáért Augusztus 21-én pénteken, és 28-án szerdán.A második meccs a Camp Nou-ban lesz.
recrea
Llegenda del Barça

2013.05.18. 05:37:17

Tévedtem, gratulálok az Atmanak, végre!
pitta19
Jugador d'estrella

2013.05.18. 00:09:06

Elég undorító lett a kupadöntő vége, és még akkor enyhén fogalmaztam...
Mou szépen búcsúzott a madridi publikumtól.
Végre nem klasszikus lesz a spanyol szuperkupáért.

Röviden ennyi a meccsről.
recrea
Llegenda del Barça

2013.05.17. 14:47:24

MQuC írta:Én úgy gondolom, hogy ez egy kupadöntő, ahová az Atletico is bejutott. Nem lesz egyértelmű madridi győzelem.
Ez az egy, ami egyértelmű. :P
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.05.17. 14:20:29

Én úgy gondolom, hogy ez egy kupadöntő, ahová az Atletico is bejutott. Nem lesz egyértelmű madridi győzelem.
Ami mourinhot illeti, az ő bizalma erősen megingott Madridban és Spanyolországban. Köszönhetően az őt és döntéseit nem 100% osan elfogadott közegnek (és persze annak, ahogy ő bánik az emberekkel). Tehát nem hiszem, hogy hasraesne, ha nem sikerülne ezzel a Madriddal kupáts szereznie.
Van annyira magabiztos, hogy tudja (vagy elhitesee) magáról, hogy nem tehet semmiről, és összeesküdtek ellene.

Összegezve tehát: Nem hiszem, hogy különösebben felspanolta volna a kupa reménye és azt sem, hogy mindent elsöprrően játszik majd a MAdrid.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.17. 13:37:33

recrea írta:Oké, de legalább meg lehetett volna dobálni a Real csapatbuszát, szidni a játékosokat, "Campeones"-ezni az arcukba...csakhogy érezzék a törődést. :P

Szerintem is röhögve behúzza a Real a döntőt, előtte akár le is mehetnek a strandra napozni meg sörözni, addig kipucolják a cipőiket az Atletico játékosok.
Vagy a szokásosnál is jobban Barça-színekbe öltöztetni az öltözőjüket, és ott hagyni nekik Pintót, hogy szórakoztassa őket. :P

Falcao villanni fog egyszer, de szerintem így is simán nyer a Madrid. Mourinhónak nincs fontosabb annál, hogy kupával távozzon a Realtól.
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2013.05.17. 12:33:07

recrea írta:Szerintem is röhögve behúzza a Real a döntőt, előtte akár le is mehetnek a strandra napozni meg sörözni, addig kipucolják a cipőiket az Atletico játékosok.
Osztom a véleményed......az Atletico 10-ből 10-szer "lefekszik" a Real-nak :lol:
VÁRNAGY HANNA BOGLÁRKA: 2014. MÁRCIUS 20. 07:22
PEP GUARDIOLA: 2008. JÚNIUS - 2012. MÁJUS
HÁZASSÁGKÖTÉS: 2011. SZEPTEMBER 26.
mess2009
Director del Fútbol

2013.05.17. 12:32:45

tudom, hogy a fociban minden lehetséges, de ezidőszerint a matracosok mellett semmi nem szól, a Real jobb csapat, a BL zakó miatt nagyon is elszántak, otthon játszanak, ismerik és szinte állandóan verték az ellenfelet, úgyhogy : hajrá Atletico!
recrea
Llegenda del Barça

2013.05.17. 12:26:14

Gareth Tello írta:
Barcaman14 írta:http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... le-2224437

Érdekes, hogy ebbe a matracosok belementek.
Szerintem nekik is jobb, kevesebbet kell utazniuk.
Illetve nekünk is jobb így, nem igazán örültem volna, ha egy madridi csapat megint ünnepelt volna a Camp Nouban. :D
Oké, de legalább meg lehetett volna dobálni a Real csapatbuszát, szidni a játékosokat, "Campeones"-ezni az arcukba...csakhogy érezzék a törődést. :P

Szerintem is röhögve behúzza a Real a döntőt, előtte akár le is mehetnek a strandra napozni meg sörözni, addig kipucolják a cipőiket az Atletico játékosok.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.17. 12:12:52

visca el barca írta:csorikáméknak 10-15 évente összejöhetne legalabb egy gyozelem a balett ellen... istenkém mekkora pofára esés lenne ha kinyalnának... :lol:
Bárcsak úgy lenne, de nem valószínű. A Bernabeúban játszanak, a probléma az, hogy a Real ellen. Ha a Real B állna ki a Castillával, akkor is nyerne a Real. Röhej ez az Atletico, mert a Ronaldo nélküli tartalékos Real ellen is megégtek, meg a Messi nélküli 10 emberes Barca ellen is. Nem fűznék sok reményt a mai meccshez...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
visca el barca
Presidente del Barça

2013.05.17. 12:09:05

csorikáméknak 10-15 évente összejöhetne legalabb egy gyozelem a balett ellen... istenkém mekkora pofára esés lenne ha kinyalnának... :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.09. 17:00:33

Valami szöget ütött a fejembe:
2010: Kiejti a Barcát az Inter a BL-elődöntőben :arrow: Inter-Atletico 0-2
2012: Kiejti a Barcát a Chelsea a BL-elődöntőben :arrow: Atletico-Chelsea 4-1
2013: Kiejti a Barcát a Real a kupa elődöntőben :arrow: Atletico-Real :?:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.03.09. 16:58:12

Vakmacska írta:Én azért emlékszem, hogy tavaly milyen vernyákolást, meg óbégatást vágtak le, hogy ott akarták a döntőt.
Gondolom a WC-k azóta föl lettek szerelve.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.03.09. 16:51:54

Én azért emlékszem, hogy tavaly milyen vernyákolást, meg óbégatást vágtak le, hogy ott akarták a döntőt.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.09. 16:00:31

Szerintem nekik is jobb, kevesebbet kell utazniuk.
Illetve nekünk is jobb így, nem igazán örültem volna, ha egy madridi csapat megint ünnepelt volna a Camp Nouban. :D

Amúgy nem hiszem, hogy az AtMa meglepetést fog okozni, szerintem simán nyerni fog a Real.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.09. 10:14:05

hát az ugye mellettük szól, hogy a bernabeuban jók a döntőzésben, meg hát az utóbb években játszottak 4 döntőt (2x EL, 2x ESZK) és azokat is hozták, így én is azt várom tőlük, hogy ha már elmentek odáig, ott odarakják magukat.
viszont mivel a real ellen nem megy nekik, meglepne, ha komolyabban meccsben lennének.
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.03.09. 09:08:27

Először én is furcsáltam,de mivel a jegyek egyenlően lesznek elosztva a szurkolók közt,így tulajdonképpen mindegy,hol rendezik.
Remélem azt ATM nem olyan gyáva módon fog játszani ellenük mint a legutóbbi bajnokin tették!
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2013.03.09. 09:07:16

Persze, ha Barca - Espanyol döntő lett volna, akkor azt elvitte volna a szövetség Sevillába. :lol:
Kép
#David Villa#
Capitá del Barça

2013.03.09. 09:02:44

Nem belementek, hanem egyenesen ők akarták, hogy ott legyen. Eddig háromszor játszottak ott királykupa döntőt a real ellen, és mindig nyertek.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.03.09. 08:39:36

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... le-2224437

Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.02.27. 20:22:45

Nekem elég rossz hangulatom volt egész nap. Egyszerűen nem tudtam elfogadni, hogy a Real virgonckodik a Camp Nouban, amikor meglőtték a második gólt, kinyomtam a netet és elmentem aludni. Csak ma délután néztem meg az eredményt, ahogy vártam, nem mi jutottunk tovább.

A taktikai váltás tényleg időszerű, amit a Milan és a Real ellen bemutatott a csapat, az elfogadhatatlan egy Barcelonától. Messinek momentuma sem volt ezen a két meccsen, teljesen eltüntette mindkét csapat védelme őt. Nem tudom mi lenne a jó megoldás, de nem is az én feladatom itt okoskodni, hanem Barcelonában az edzőknek.

A Milan ellen úgy fogok leülni, hogy benne van a pakliban, hogy kiesünk, de természetesen nem ez lesz a vezérelv. Hátra kell hagyni a kudarcokat és vesztett állásból továbbjutni a Milan ellen. Vért kell izzadni, máshogy nem fog menni, mert be fognak keményen tömörülni. A Király Kupát pedig remélem bebukják majd J0-5éék!
Kép
Kép
Kép
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2013.02.27. 17:56:19

Néhány mondatot a tegnapi meccsről! Már a meccs előtt írtam, hogy jó lenne, ha végre (relatíve) hosszú idő után meg tudnánk verni a Madridot, mert ránk férne már egy nagyobb siker. Sajnos az utóbbi meccseken ellenük már eltűnt a dominanciánk, és igazán nagy csapatok ellen az idén sem termett sok babér. A kötelezőket hoztuk, sokszor szerencsénk is olt, de annyi kell. Viszont rengeteg gólt kaptunk, és ahogy a madridisták szidják Josét (többek között) azért mert Arbeloa elé, nem hozott senkit, így mi is értetlenül állunk a z előtt, hogy miért nem vettünk középhátvédet! Barthat nem játszatjuk, Puyi meg már nagyon öreg, de i csak integetünk, hogy ha helyzet van, akkor megoldjuk...Tegnap az egész csapat gyenge volt, de el kell ismerni, hogy a Madrid is jól tolta!
Nálam viszont egyértelműen Roura a leggyengébb láncszem. Mióta ő a főnök szinte mindig ugyanaz a kezdő. Nem mer belenyúlni a csapatba sem meccs előtt, sem meccs közben. A cserék is mindig ugyanazok. Nem is nagyon beszélnék a tegnapi meccsről, inkább a jövőről, főképp a Milan elleni meccsről! Roura szerint változás lesz??? Micsoda? Egy poszton változtatunk a kezdőn?? Én már azt erőltetném egy ideje, hogy Messit ismét kidobnám jobbra, Villat meg középre. Egy pillanat alatt, akár csere nélkül is vissza lehetne állni a mostani rendszerre, de szerintem beválna. Ja és Iniestát vissza kell tenni közére, és kezébe adni az irányítást. Így az is lehet, hogy Xavi kiszorulna a kezdőből, de valahogy nekem játéklassítónak tűnik mostanában. Oké, hogy régen is ezt csinálta, de jobb ütemben váltott ritmust, adott filláres lasztikat. Most meg mintha pályán sem lenne. Szóval én a hétvégén és a Milan ellen is majd így állnék fel: VV - Alves, Piqué, Masc, Adriano(Alba) - Ini, Busi, Tiago (Xavi) - Messi, Villa, Pedro (Sanchez)
miihii
KHAL

2013.02.27. 17:46:33

Eltelt nem kevés idő, aludtam is rá egyet már, de még mindig nagyon mérges vagyok. Pedig a meccs alatt egyáltalán nem voltam az, ami még jobban zavart, mintha fölrobbantam volna. Az első gólnál még megfogtam a fejem és gondoltam na most majd leereszkedik a vörös köd és elkezdünk előre menekülni. Hát nem. A második gól pillanatában meg egyszerűen szenvtelen lettem, kifutott belőlem mindenféle érzelem. Aztán még néztem és épp elkezdtem cihelődni, h indulok a melóba, amikor jött a 3. szög. TV leó és irány a melóba, mintha mi sem történt volna. Aztán jóval a meccs után egyszer csak felötlött a dolog és ahogy agyaltam rajta, úgy kezdett elgurulni a gyógyszerem.

Pedig olyan szépen indult... Jó régen volt, h így kezdtünk volna egy Klasszikust. Már fél perc után egy távoli lövéssel jelentkezett Ini és érezhető volt, h harapósabb a csapat, mint az utóbbi időben. Kis híján beírtam, h ÉLÜNK! , de jobb, h nem tettem... A beszedett első gól átfordította a meccset és rendesen megfogott minket, a többi meg már történelem...

Viszont amik miatt mérges vagyok:
-hova tűnt a küzdeni akarás?
Játszogattunk meggyőződés és különösebb lelkesedés nélkül, mint vmi sablonos robotok. A 11-es után én elvártam volna, h nekik ugrunk és megalkuvás nélkül presszionálunk, de ennek nyoma sem volt. Egykedvűen pötyörésztünk, mint egy esős délutáni edzésen. Nincs bennük felelősségérzet, önbecslés, h összeszorított foggal daráljunk még akkor is, ha nem megy? A Sevilla ellen nagyjából ennek megvoltak a jelei, épp ezért bizakodtam is kicsit, h jó úton járunk a visszakapaszkodáshoz. De a tegnapi ezt teljesen lerombolta.

- hova tűnt a gyorsaság, a lendület?
Ezzel a semmitelen produkcióval saját magunkat öljük meg, mert a játékunk alapelemeit hagyjuk el.
Lendület nélkül nem vagyunk képesek járatni a labdát, legalábbis olyan sebességen, amivel eredményt tudunk elérni. Toszogathatjuk a zsugát akár 300 percig is, ha ilyen tempóval csináljuk nem jutunk előbbre.
Alapvető védekezésünk a letámadás, de ilyen szétszórtan az sem működik. Nem harapunk és nem fojtjuk el azonnal az ellenfél építkezését, csak úgy ímmel-ámmal. Ha egy megindul lerohanni, talán egy-egy társra talál, de ha a többi nem ér fel, simán le tudják venni őket két passzal, ahogy meg is történt. Tehát nem vagyunk meg ebben sem.
Meg az előrejátékban sem, ugyanis nincsenek meg a 3szögelések sem. Rengeteg eset volt tegnap is, amikor pl Ini tartogatta a labdát 2-3 fehérmezessel szemben, de nem jött segíteni neki senki. Máskor már egy pillanat alatt ott vagyunk ketten és ki lehet passzolgatni, ahogy a rondo során edzésen. De ez is elmarad, így meg képtelenek vagyunk az építkezésre. Azért volt, h sikerült felállni és mehetett volna a tikitaka, viszont azt meg rendszeresen elszúrtuk azzal, h vagy pontatlanul pöcköltük tovább és már el is vitték, vagy lassan járattuk és belenyúltak.

Kinyírjuk a saját játékunkat és még csak segítenie sem kell az ellenfélnek.

-miért nem lehet más felállásokat próbálgatni, ha láthatóan nem megy a mostani?
Mereven ragaszkodunk az éppen lefővőben lévő kezdőnkhöz, ahelyett, h megvariálnánk egy kicsit, hátha jobban működne. De nem, inkább megerőszakoljuk a kezdőt azzal, h 3 irányítót akarunk felpakolni, ami nem hoz annyi hasznot, mint amennyi kárt okoz, h kioltják egymást és Ini ki van kényszerítve a kevésbé használható posztjára. Számomra már fél óra után ordított egy Fab-Tello csere, a kiscsávónak lett volna helye, ki tudtuk volna használni a sebességét. Ráadásul ha többször mögéjük tudunk kerülni, oda fognak figyelni jobban, így középen több helyünk lehetett volna talán. Azon a középen, ahol immáron Ini a világklasszis pozíciójában tolhatta volna, ami már tiszta haszon. De persze neeeem, hagytuk tovább szenvedni a csapatot és akkor akarunk vmit tenni, amikor már vége a dalnak.

Abba a megrogyott csapatba hozhattunk volna akár 4 Villát is, mindegy volt addigra...

Uh piszok gyorsan ki kellene találni vmit az okosoknak erre a középpályás témára, mert ez így megfekszik.

Na, így is hosszú már, de még összegzésként:
Rohadt idegesítő, h egy ilyen meccsen, ahol minden adott lett volna az önbizalomszerzésre (otthon, tétmeccs, presztízs, visszavágó- visszavágás) és a bizonyításra (maguknak és mindenki másnak), h még igenis ott vagyunk a topon és fel tudunk állni a pofon után, elénk rakják ezt a híg, lagymatag produkciót. Mintha tökön rúgtak volna a srácok egyenként. Háromszor...

Hiszek én a gyerekekben, képesek lehetünk felállni és ismét megvillantani azt, amitől a világ legjobbjának tartanak (tartottak) minket. De ehhez kellenek a srácok is és ahogy elnézem, nincs meg bennünk az erő , a küzdeniakarás, a lendület. Így meg nem fog menni. Ha a reál ellen egy ilyen fontos meccsen nem voltak képesek odatenni, akkor később mitől lennének!? HOUSTON, WE HAVE A PROBLEM...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.02.27. 16:44:57

Maxi írta: Xavi kezd kiégni, Puyol nincs jobb szó rá, öreg, lassan csak a szíve viszi előre, Messi megkapta 4.-ik bogyót(itt gyorsan megjegyezem jogosan)bár ettől ő még Messi maradt csak, már inkább magának játszik.Három meghatározó játékos.(csak okos gyerek ez a Pep, jókor ment el :P )
De így leírva sokkal drasztikusabban hangzik mint a fejemben :D És nem is ennyire vészes a helyzet, de el kell fogadnunk(saját vélemény ismét), hogy, ha nem is veszi át más csapat "Európa és a Világ labdarúgásának" a trónját, közel sem (csak) rólunk fog szólni az elkövetkező pár év.
Ez így van! Puyi már öreg ide, Xavi is már csak alibizik, ki tudja, talán a fájós lába miatt, Messi meg... őt ki tudja? Lehet, hogy most jobban érdekli a peluscsere otthon, ami mondjuk érthető.
és biztos ez, hogy minden rá hárul a meccseken, és megküzdeni félpercenként 5 védővel, neki is sok.
Válasz küldése