Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Persze, akkor már miért nem inkább a B csapattal állunk ki a real ellen?Alcantara írta:Egy esetleges Messi kispadozás még teljesebbé tenné a képet.
Nyilván ennek nincs realitása.
Ezt én magam is tudtam jó pár éve. Viszont az, amit te leírtál valahogy teljesen más értelmet nyer abban a dagályos szövegkörnyezetben. Biztosan én nem tudtam értelmezni, de mivel semmi jelentősége nincs, ezért úgy gondolom hagyjuk is.connor írta:A Pep által kitalált taktika alapja Cruyff-féle rendszer. Annak a focinak plusz az utánpótlás-nevelésnek az alapjait a holland rakta le.Alcantara írta: Elnézést, de nem értem igazán, bár terjedelmes az írás. A két edző regnálása között nagyon sok csapat és edző (évek?) volt. Mire is gondolsz konkrétan?
Félre értettél valamit, ugyan is mi nem Fabregas játékát vagy fontosságát kérdőjeleztük meg. Amikor megérkezett (végre) hozzánk, akkor legalább annyira örültem neki, mint Villának. Arról van szó, hogy nem találják neki a posztját (amiről nem Cesc tehet). Xavi helyén pokolian gyors és jó megoldásai vannak Iniestával, na de ahhoz le kell venni Xavit. Szélen meg nincs értelme erőltetni, mert a PMV a leghatékonyabb szerintem még mindig! Kis csapatok ellen mehet szélen Cesc gond nélkül. Mi most a bukott meccseket elemezzük ki és arra jutottunk, hogy Xavi-Ini-Fabregas közül valakit ki kell venni. És inkább Cescet kéne lehozni, Init meg visszaléptetni a középpályára Xavi mellé. És továbbra is fontosnak tartom Cescet egy 60-70. percben cserének Xavi helyére ezeken a találkozókon!Barcaman1993 írta:
Fabregast miért nem osztotta senki a Sevilla meccstől február elejéig? Erről ennyit. Átmenetileg nem megy a csapatnak, őt sikerült mindenkinek megtalálnia. De Xavit, Messi, Pedrot, Piquét ugyanúgy nyugodtan elővehetné bárki, de vhogy mindig ugyanaz az ember van megtalálva. Továbbra sem Fabregasszal van gond, hanem a taktikával.
A 2011-es BL döntő óta egy olyan párharcot nem nyomtunk le nagycsapat ellen, ahol úgy teljesítettünk volna, ahogy korábban. Vagy a szerencse szegődött mellénk piszkosul, vagy elkentek minket. De az, ami előtte jellemzett minket, hogy esélyt nem adtunk senkinek, az már az említett meccs óta nincs meg. Ajánlanám a játék sebességét és a taktikát összehasonlítani, a BL döntővel, vagy az 5-0-al és az utóbbi idők rangadóival. Ég és föld.
Fabregast miért nem osztotta senki a Sevilla meccstől február elejéig? Erről ennyit. Átmenetileg nem megy a csapatnak, őt sikerült mindenkinek megtalálnia. De Xavit, Messi, Pedrot, Piquét ugyanúgy nyugodtan elővehetné bárki, de vhogy mindig ugyanaz az ember van megtalálva. Továbbra sem Fabregasszal van gond, hanem a taktikával.Barcelona UnityIsStrenght írta:
"Másrészt volt egy Xavi-Iniesta tengelyünk a középpályán"
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy eredetileg én (és többen is) Cescet Xavi utódjának tekintettük és azt gondoltuk majd jó lesz a 60-70. percben egy friss középpályás. Csak aztán kellettek a játék percek Cescnek is és nem kispadozhatott (mentek a sajtóba folyamatosan a beszólások: Na Cesc át jött az Arsenalból a Barca-ba kispadozni...)! Kis csapatok ellen nem jött ki annyira, hogy szélen nem az igazi! Aztán elkezdtük Xavi mellet játszatni, de most kiderült, hogy az sem fekszik neki igazán.
"A csapat igazi gyengesége a rangadókon mutatkozik meg."
Igen, mert egy szervezett csapat sokkal felkészültebb, sokkal több lehetősége van és azon kívül a Milan is és a Real is az előző meccsekből, már alaposan feltudott készülni ellenünk és így egy rosszul megtervezett felállás (kicsit gyengébb játék) már egyből a bukáshoz vezet.
ilyenkor szokott az x jönni. bár egy győzelemnek termeszetesen jobban örülnékVakmacska írta:Én tartok tőle, hogy Műringyó rátesz még egy lapáttal, a fiúk meg nem szedik össze magukat, és nagyon beleszaladnak a késbe. Meg sem lepődnék rajta, ha most egy méretes zakót kapnánk. De rohadtul fájna.
De közben meg drukkolok, hogy sikerüljön visszavágni a vereségért.
Reménykedek benne.
Hát sajnos...
Bennem van ez a kettősség.

A Pep által kitalált taktika alapja Cruyff-féle rendszer. Annak a focinak plusz az utánpótlás-nevelésnek az alapjait a holland rakta le.Alcantara írta: Elnézést, de nem értem igazán, bár terjedelmes az írás. A két edző regnálása között nagyon sok csapat és edző (évek?) volt. Mire is gondolsz konkrétan?
őszintén :nem nagyon értem, hogy ami nekem szembetűnő és nyilvánvaló az másoknak hogy nem látható. Villa teljesítménye nem csak most (volt)gyenge, hanem állandóan. én nagyon is megértő sőt reménykedő vagyok vele szemben, de egyszerűen nem látom az erényeit. az hogy Alves a sokadk beadásával eltalálta a fejét az lenne a gólérzékenysége? azt látom hogy a helyzetei 95% át nem képes megoldani, vagy lemarad a neki fellőtt labdákról vagy elsodorják, vagy kihagyja a ziccereit. védekezésben alig ér valamit mert a sérülése óta (nyilván joggal) fél az ütközésaktől . az igaz, hogy keveset játszik nyilván ez is tény de azzal a kevéssel soha nem azt igazolja , hogy ott a helye.(szerintem) a közösnség szereti ez is olyan tény amit nem igen értek, de nyilván nosztalgia. én nem írígylem tőle, de hogy nem ő a mi emberünk abban biztos vagyok.lui1698 írta:0-3-nál, egy lefutott meccsen hatalmas motiváció beszállni.nagyiibarca írta:gyakorlatilag momentuma sem volt amikor be jött a Madrid ellen
Arról nem is beszélve, hogy jó 10 perccel a 3. gól előtt már az ő nevét kántálták a nézők, hogy ugyan álljon már be ez a szegény gyerek, mert még ha nem is Cannavaro szinten védekezik, legalább gólt lőni tud (ami szerintem csatárok esetében nem hátrány).
0-3-nál, egy lefutott meccsen hatalmas motiváció beszállni.nagyiibarca írta:gyakorlatilag momentuma sem volt amikor be jött a Madrid ellen

Miért lenne alkalmatlan? A Real ellen egy szétesett csapatba állt be.Amúgy meg tökéletesen elvonta a védők figyelmét és ekkor volt egy-két helyzetünk.mess2009 írta: Villa?! alkalmatlan! gyenge, lassú, gyakorlatilag momentuma sem volt amikor be jött a Madrid ellen, ő holtbiztos zsákutca.

Igazad van, Messinek nem adnám parancsba. Azért cselezget most is, mert nincs senki, akinek passzolhatna.mess2009 írta:Villa?! alkalmatlan! gyenge, lassú, gyakorlatilag momentuma sem volt amikor be jött a Madrid ellen, ő holtbiztos zsákutca. Messinek parancsba adnád???!! akkor az egész szezont a felező és az ellenfél 16-osa között töltenék! talán Pedrónak kellene parancsot adni, hogy minden hátra passz után fizet!Vakmacska írta:
Villa?! alkalmatlan! gyenge, lassú, gyakorlatilag momentuma sem volt amikor be jött a Madrid ellen, ő holtbiztos zsákutca. Messinek parancsba adnád???!! akkor az egész szezont a felező és az ellenfél 16-osa között töltenék! talán Pedrónak kellene parancsot adni, hogy minden hátra passz után fizet!Vakmacska írta:sajnos mostanra már ez a "gála"csapat elnevezés elég nevetségessé vált.
Egyébként is: szerintem nem ez volt az igazi gálacsapatunk.
Hétvégére egy teljesen más felállást várok, teljesen más taktikát.
Lehet erre a pofonra válaszolni azonnal. Helyre lehet tenni a dolgokat.
Villa
Ini Messi Alexis
Busi Thiago/Xavi
Alba Piqué Mascerano Alves
Valdes
Bár lehet, hogy Xavit jegelni kéne.
Messi válláról meg le kell venni a gólszerzés terhét, és Villára hagyni, elvégre azért lenne, nem, és nem azért, hogy a padot koptassa.
Mekkora tapsot kapott, és éljenzést, mikor elment melegíteni. Minden szurkoló érzi, hogy kell ő a pályára, mégsem játszatják. Nevetséges.
Egy ilyenen is el lehetne gondolkodni:
4-1-2-1-2
Villa-Pedro/Alexis
Messi
Thiago- Iniesta
Busi/Song
Adriano-Piqué-Masch-Alves
Két csatár mögött lenne Messi, Thiago-Ini felváltva karmesterkedhetne, egyikük mindig kimozoghatna akár szélre, akár fel Messi mellé, Busi mögöttük sepreget, belép hátra a védelembe, mikor kell, Adriano-Alves meg a széleket meghúzza.
Hihetetlen, hogy milyen jó játékosállományunk van, mekkora az utánpótlásunk is, de a vezetőség eltöketlenkedi az idényt, és kiherélik a csapatot azáltal, hogy nincs egy megfelelő szakember a csapat élén.
Villa Alexis
Tello Thiago Messi
Busi
Adriano Piqué Mascherano Alves
Sőt, én még egy ilyenben is látnék rációt:
Villa
Tello Thiago MEssi
Adriano Busi
Alba Piqué Mascherano Alves
Adriano KVK-ként besegíthet a védelembe széleken, illetve felléphet a támadásokhoz is, középen is, vagy bármelyik szélen. És jó lövőkéje is van ugye.
Pici off: Most nézem a Bayern meccsét. Nem csodálom, h PEp oda ment. Ugyanazt játszák, mint mi anno, Peppel. Gyors, egyérintős kipasszolás, szélek meeghúzása, távoli lövésből gól. Mi ezzel domináltunk. Akkor is passzolgattunk, de nem úgy mint most. Anno egyből ment a zsuga tovább, az ellen meg futkosott jobbra-balra, mire odaértek, már labda máshol volt, ezért is volt a rengeteg szabálytalanság ellenünk. Most meg mi van? Megkapja Xavi a labdát megáll, körbenéz: jaj, hova adjam? Jéé, ott van Pedro jobbon, adom neki. odafordul. -jad, de oda nem jó, mert már késő van, mert már lesre ment! akkor inkább Ininek adom. balra fordul. Jaj, nem jó, Init ketten fogják. Hát akkor marad Piqué, rajta nincs senki, abból nincs baj. És hátrapassz.
Most rengeteget szabálytalankodunk, ebben is megmutatkoznak a gondok keményen.
Messinek parancsba adnám, hogy ne cselezze be magát a tizin belülre, ne ő akarjon csak gólt rúgni, ott van előtte Villa is.
Sokan mondták már, hogy anno Eto, Henry és közte el voltak osztva a gólok, és a passzok is. Ez így volt rendjén. Msot egyedül ő rúgta be azt a mennyiségű gólt, amit anno hárman rúgtak. Ebbe is bele lehet fáradni.
Éljeneztük ezt az eredményt, de most meg is kaptuk a hátulütéj az elmúlt héten alaposan, jó nagy gyomrosok formájában.
Hétvégén megalkuvást nem tűrő, abszolút támadó-letámadó focit várok, gólra törően, tűzzel, hévvel. Ha nem ez lesz, az hatalmas csalódás lesz számomra. És gondolom ezzel nem leszek egyedül.
Barcelona UnityIsStrenght írta:Azért jöttem fel, hogy lássam még van e hit a Barcelona szurkolóiban, de látom ezzel nincs gond.
Én a fura találgatásaitokat nem értem. ,,Xavi elfáradt..., Fabregas jobb Xavi posztján, Messi halványan teljesít..., Fabregas és Xavi együtt kioltják egymást... A 2. edzőnk rossz döntéseket hoz."
Én a gondot nem bennük látom, illetve nem a tehetségükben keresem. Mindössze annyi, hogy van egy Xavink aki a játék szervező. Fabregas is tökéletesen megfelel ennek, de ebből nem kell kettő! Hagyjuk meg Xavinak. Szépen tegyék vissza Xavi mellé a középpályás zsonglőrünket Iniestát. Nem rossz ő szélen és szép kapura rugásai vannak, de ezeket hagyjuk meg David Villanak. Iniesta pedig szépen bolondítsa a középpályát ahogyan szokta. Bal szélre mehet David villa, másik szélre Pedro vagy Alexis.
Középre maradhat Messi, ez a felállás jó sok csapatok ellen (csak nem a védekezésre épülőkre).
Jordi Rouráról meg annyit, hogy nem egyszer leszögezte, hogy Titoval együtt hozza a döntéseket! Én pedig nem gondolom, hogy hazudna, tehát elhiszem neki! Erről nem is érdemes többet vitatkozni. Mondjuk az tény, hogy Puyolt le kellett volna hozni a Milan ellen és akkor -1 góllal kevesebb, mert szegény Puyol alig állt a lábán, úgy eldőlt, mint egy alcholosita! És bizony ebből kaptuk a gólt. De a Real elleni mérkőzés előtt ugyan úgy értekezett Titoval, hogy hogyan állítsa össze a keretet. Szóval őt szidni teljesen felesleges.
4-3-3 rendszerünkről még annyit, hogy az agresszív kontrára berendezkedő csapatok ellen nem túl szerencsés! Emlékezzünk csak az Inter ellen, hogyan próbálta Guardiola orvosolni az Inter áthatolhatatlan védelmét! Piquét feltolta egészen a kapu elé és egy szép forgós csellel gólt lőtt! Emlékeztek rá? Szó nincs arról, hogy vegyünk ki egy középső védőt a védelemből a támadás érdekében. Inkább támadót vegyünk ki és tegyünk be magas erős testfelépítésű játékosokat. A lényeg az, hogy a középpályánknak legyen sansza megállítani ezeket a dromedárokat. Már jó rég óta figyelem és ez bizony nagy hiba. Nézzétek csak meg a spanyol válogatottat, hogy játszik középen?? Xavi, Xabi, Busquets. Ügye, hogy van ott Xavi mellett két védekező középpályás?! És milyen jól el is férnek mellette. Előre pedig gyakorlatilag tök mindegy, hogy kit tesznek. Negredo, Fernandto Torres, Ini, Cesc, David Silva... a gól gyártás az meglesz oldva az biztos! És meglehet nézni, hogy a spanyolok hány gólt kaptak a vb-n, vagy a vb döntőben, ahol az olasz válogatott volt az ellenfél. Őket pedig nem kell bemutatni senkinek, ha kontrákról van szó! Az olaszok úgy szétverték kontrákkal a németeket, hogy nem hittem a szememnek! És mi mégis fölényes győzelemmel nyertünk. Hozzá kell tenni, hogy a spanyol válogatottnak van egy jó szélső védője is, mégpedig Ramos (meg egy Casillas is, de én most V V-t nem venném elő, mert a védésével most nem volt gond)! Nagyon jó játékos Ramos, de elsősorban az agresszív védelme és a magassága miatt jönne jól nekünk.
Rendben akkor elemezzük a magasság kérdését is! Volt nekünk egy Abidalunk... Aki 186cm magas, erős testfelépítésű karakter. Kit tettünk be helyére? egy Jordi Albát, aki szintén egy törpe. Megint csak ne értsetek félre, nekem Jordi Alba a posztján az egyik kedvenc játékosom! Talán még Dani se annyira lobbanékony, mint ő. De Milan, Inter, Chelsea és a Murinho féle Real ellen most nem erre van szükség.
100 szónak és elemezések sorozatának is egy a vége! KELLENEK a magas erős, izmos, fizikumú emberek a csapatba az ilyen mérkőzésekre. Nem kell a játék filozófián változtatnunk, maradhat támadó szellemű a csapat továbbra is, pusztán egy-egy meccs erejéig változtatni kell és lecserélni egy két embert. Mert ez már a 3. ilyen bukásunk lesz a BL-ben... Inter, Chelsea, Milan, most a Real is a király kupában... A dolognak igazából így kéne kinézni:
Tello, Messi, Villa
Song (piqué), Busquets, Xavi
Abidal, Carles, Masch, Dani Alves
Igazából Abidal kérdése nincs megoldva, de már novemberben azt ígérték, hogy játékban lesz, ha pedig tudták, hogy nem fog erre a szezonra felépülni, akkor igazolni kellett volna egy szélső védőt (aki adott esetben belsőt is tud játszani, mint Abidal, Carles és MAsch) és akkor minden gond meg lett volna oldva!
Kicsit meglepő lehet, hogy ilyen nevek, mint Ini és Cesc nincs a keretben, de higgyétek el, hogy nincs szükség rá. Fabregas jelenléte például nem is volt észrevehető az elmúlt mérkőzéseken! Ez is a probléma egyébként a nagy "Gála" csapatunkkal, hogy ha valamelyiket leülteted, akkor megsértődik, mint ha az óvodában lennénk. Márpedig ilyen "védőfalak" ellen szükségünk lenne a nehéz tüzérségre, nem csak a fürge mókusokra és ezt a profi játékosainknak fel kéne fogni.