Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.01. 19:33:24

recrea írta:Szerintem továbbjutunk. :D
Kíváncsi vagyok milyen oddsok lesznek, gondoltam megteszem a Barcát továbbjutóra, de eszembe jutott, h még így is lehet jobban fog fizetni a Milan továbbjutás. Nagy oddsok gondolom nem lesznek, bár nem vagyok tippmix guru.
barca 2.1
milan 1.65

ez a madrid elleni zako előtt is ugy volt, és sztem a holnapi clasico sem fog már ezen változtatni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.03.01. 19:21:39

recrea!

Az első meccsen a következő odds is volt: Milan-Barcelona (0:1) hazai:15,5.

Sajnos nem játszottam meg! :cry:
recrea
Llegenda del Barça

2013.03.01. 09:01:53

Szerintem továbbjutunk. :D
Kíváncsi vagyok milyen oddsok lesznek, gondoltam megteszem a Barcát továbbjutóra, de eszembe jutott, h még így is lehet jobban fog fizetni a Milan továbbjutás. Nagy oddsok gondolom nem lesznek, bár nem vagyok tippmix guru.

Akkor látok reális esélyt a továbbjutásra, ha úgy nekikesünk mint tavaly a Chelsea-nek (bár rémálmaimban szokott előjönni ez a meccs) és rúgunk gólt az első negyed órában. A Real elleni meccsig még mindig azt mondtam, h lehozhatunk kapott gól nélkül meccset, de lehet keményen el vagyok tévedve. Most már vagy 14 meccse folyamatosan kapunk gólt. :shock:

Sajnos úgy tűnik, h ösztönből játszik a csapat, de hogy 3 meccsen ennyi heylzetünk (ne) legyen, mit az elmúlt héten, azokban a bizonyos rémálmokban sem gondoltam volna.

Ha netán valami csoda folytán továbbjutunk...
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.03.01. 08:50:25

#David Villa# írta: Rendben. Akkor nézd majd meg meddig jut a Milán a BL-ben és utána beszéljük újra.
Pont az odavágó a legjobb példa rá, hogy nem szabad leírni egy csapatot sem. Ha továbbjutnak ellenünk az hatalmas lökést adhat nekik és lehet, hogy nem az ő keretük a legveretesebb, de simán el tudom képzelni, hogy a döntőig menetelnek.

Nem védeni akarom a Milant, de sokan rendkívül alábecsülik őket, még az odavágó után is. Ami biztos, hogy a Milan olasz csapat és színvonaltalan bajnokság ide vagy oda, őket sosem szabad fél vállról venni, mert bárkit képesek megverni, még ha számomra nem is a foci szimpatikus oldalát nyújtják is. :roll:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
#David Villa#
Capitá del Barça

2013.03.01. 08:44:49

herlius írta: Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Ha ők gyengének tűntek neked, akkor a Barca-ra mit mondanál? Úgy kaptunk ki simán tőlük, hogy helyzetünk sem volt. Ez a Milan abszolút nem a Chelsea-féle mákkal nyert ellenünk, hanem teljesen megérdemelten. Ha valakinek szerencséje volt Milánóban, az a Barca. Szerencse, hogy megúsztuk kettővel. Ilyen gyászos meccsek után talán mégsem kéne ennyire lekezelően beszélni az ellenfelekről.
Rendben. Akkor nézd majd meg meddig jut a Milán a BL-ben és utána beszéljük újra.
Cooh
Jugador del Barça

2013.03.01. 08:21:39

2013.03.12.
A születésnapomon meglephetnének a fiúk egy továbbjutással.. :)

Elég nagy próbatétel lesz, de nem reménytelen.
A Tito féle 3védős felállást ki lehetne próbálni..
miihii
KHAL

2013.03.01. 07:15:17

Kicsit átnyálaztam a topicot és jelezni szeretném a következőt:

"Fantasy kezdők feldobása, kibeszélése tilos az egész fórumon! A hivatalos kezdőt lehet csak véleményezni. " (by Szabályzat)

Ezúton kérnék mindenkit, h itt se matekozzunk, álmodozzunk kezdőcsapatokat. Köszi.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.03.01. 00:44:21

#David Villa# írta: Ráadásul ahhoz meg gyengéknek tűnnek, hogy BL-t nyerjenek és ezzel kiharcolják az indulást (tudom Chelseanek sikerült, de csak nem lesz akkora mákja még egy csapatnak).
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Ha ők gyengének tűntek neked, akkor a Barca-ra mit mondanál? Úgy kaptunk ki simán tőlük, hogy helyzetünk sem volt. Ez a Milan abszolút nem a Chelsea-féle mákkal nyert ellenünk, hanem teljesen megérdemelten. Ha valakinek szerencséje volt Milánóban, az a Barca. Szerencse, hogy megúsztuk kettővel. Ilyen gyászos meccsek után talán mégsem kéne ennyire lekezelően beszélni az ellenfelekről.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.28. 23:04:16

Barcelona UnityIsStrenght írta:
Barcaman14 írta:
Na ez az amire biztosan nem számíthatunk. A Milan foggal körömmel fog küzdeni a továbbjutásért, ebben biztosak lehetünk. A BL a legnagyobb presztízsű sorozat és a Milan sem éppen egy olyan kaliberű csapat, amely nem szeretne sokáig eljutni a BL-ben. Ez eléggé abszurd feltételezés szerintem.
Ezzel egyetértek, kizárt, hogy valaki félre dobja a BL sorozatot. Mondjuk egy fontos bajnoki mérkőzés meggyengítheti a Milant, de semmi több. (erre meg nem lehet építeni)
nayon erre sem épithetunk h fáradtak lesznek, mert elintézték, hogy pénteken játszanak genovában, ergo lesz idejuk pihenni
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Barcelona UnityIsStrenght
Jugador del Barça

2013.02.28. 22:55:57

Barcaman14 írta:
Na ez az amire biztosan nem számíthatunk. A Milan foggal körömmel fog küzdeni a továbbjutásért, ebben biztosak lehetünk. A BL a legnagyobb presztízsű sorozat és a Milan sem éppen egy olyan kaliberű csapat, amely nem szeretne sokáig eljutni a BL-ben. Ez eléggé abszurd feltételezés szerintem.
Ezzel egyetértek, kizárt, hogy valaki félre dobja a BL sorozatot. Mondjuk egy fontos bajnoki mérkőzés meggyengítheti a Milant, de semmi több. (erre meg nem lehet építeni)
Barcelona Unity is Strenght!
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.02.28. 19:12:45

#David Villa# írta:Közben azon gondolkodtam, hogy a Milánnak gyakorlatilag nem lenne előnyére, ha továbbjutna.

Miért mondom ezt? Valencia mellett (Malagat nem számítva, hiszen ők ha BL-t érő helyen végeznek se indulhatnak) Milán az egyetlen olyan csapat, akinek a bajnoki tabellán elfoglalt helye és a riválisok miatt egyáltalán nem biztos a következő évi BL szereplés. Ráadásul ahhoz meg gyengéknek tűnnek, hogy BL-t nyerjenek és ezzel kiharcolják az indulást (tudom Chelseanek sikerült, de csak nem lesz akkora mákja még egy csapatnak).

Milánnak most sokkal fontosabb meccsei vannak. Örülnék, ha kicsit leengednének, mi meg összekapnánk magunkat. Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy nincs esélyünk, de abban is biztos vagyok, hogy a Milán a következő ellenfél ellen leszerepel.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
#David Villa#
Capitá del Barça

2013.02.28. 18:59:24

Közben azon gondolkodtam, hogy a Milánnak gyakorlatilag nem lenne előnyére, ha továbbjutna.

Miért mondom ezt? Valencia mellett (Malagat nem számítva, hiszen ők ha BL-t érő helyen végeznek se indulhatnak) Milán az egyetlen olyan csapat, akinek a bajnoki tabellán elfoglalt helye és a riválisok miatt egyáltalán nem biztos a következő évi BL szereplés. Ráadásul ahhoz meg gyengéknek tűnnek, hogy BL-t nyerjenek és ezzel kiharcolják az indulást (tudom Chelseanek sikerült, de csak nem lesz akkora mákja még egy csapatnak).

Milánnak most sokkal fontosabb meccsei vannak. Örülnék, ha kicsit leengednének, mi meg összekapnánk magunkat. Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy nincs esélyünk, de abban is biztos vagyok, hogy a Milán a következő ellenfél ellen leszerepel.
#David Villa#
Capitá del Barça

2013.02.27. 13:11:20

Ilyen játékkal nem fogunk továbbjutni a Milán ellen. Még, ha csoda is történne, akkor is a következő csapat ellen kiesünk.

Bajnokságban figyelni kell, és ha matematikailag bajnokok vagyunk, mehet a csapatépítés a következő szezonra.
mixer
Jugador del Barça

2013.02.26. 23:36:04

A Milan ellen Piqué mellé betenném Adrianot. Jól jönne hátul a gyorsasága. Villat mindenképpen kezdetném Fabregas kárára-->Iniesta mehetne vissza a helyére, illetve Pedro helyett Alexist,sokat érhet a harcossága vagy Tellot, aki a szélen tud zavart okozni és a gyorsasága se elhanyagolható. Az egyik lehetne a másik cseréje a meccs függvényében. Talán Tellot tartanám a padon, mivel csereként szerintem nagyobb lendületet tud adni Alexisnél és a fáradtabb Milan védők mellett könnyebben meghúzhatná a szélen. Bíznék a Xavi Iniesta kettősben, Thiagot nem kezdetném. Ha nem működik, nem várnék a cserével/cserékkel a 80. percig. Persze nem vagyok edző csak egy vélemény. :wink:

Hajrá fiúk :!: :!: :!:
Barca96
Jugador del Barça

2013.02.26. 23:29:56

Alves szerintem nem játszott rosszul.
Véleményem szerint az első perctől kezdve szükségünk lesz Villára és Tellora. Villa elöl középen, Tello balról, Messi jobbról.
Védelembe én nem nagyon nyúlnák bele, bár elég hibát követ el mostanában.
Thiago esetleg a középpályán Cesc helyett, most nincs nagyon formába a 4esünk.
tehát valahogy igy kellene szerintem kezdeni.
VV - Alves-Pique-Puyol-Alba - Thiago-Busi-Iniesta - Messi-Villa-Tello
”A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg ők maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni őket a cél felé.”
Barca96
Jugador del Barça

2013.02.26. 23:25:46

Szerintem a csapatot felesleges hibáztatni, más lehet a probléma.
Roura nem tudja bennük tartani a motiváciot, a hitet, az állandó győzni akarást.
Vilanova ezt remekül csinálta, még ő velünk volt, szinte minden meccset lehoztunk.
”A bajnokságban nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Madrid nagyon jó állapotban van. De nyerjék meg ők maguknak, mi nem fogjuk még meg is lökni őket a cél felé.”
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.26. 23:10:40

lehet röhögni rajtam, hogy pont egy zakó után mondom ezt, de ez most egy megérzés.
úgy érzem, hogy egy ekkora pofon után fordulat lesz, és kb underdogként tovább fogunk csúszni a milan ellen.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.26. 23:01:23

shutterisland írta:tovább fogunk menni a milan ellen. :wink:
Ha elfelejtjük Fabregasékat, akkor talán.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.02.26. 23:00:48

shutterisland írta:tovább fogunk menni a milan ellen. :wink:
Jézusom, ne kezdjük ezt el... :roll:
akkor van erre sansz,ha elfelejtjük ezt a kezdőt,amivel ma is felálltunk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.26. 22:58:26

tovább fogunk menni a milan ellen. :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.25. 11:38:28

Én nagyon meglepődnék, ha megpróbálná a csapat lendületből átvinni a középpályán a labdát, ilyenkor szokott az lenni, hogy a labdás ember visszafordul és bevárja a többieket. Amiben reménykedek, hogy a letámadással sikerül labdát szerezni, mert akkor szokott ez a forgatókönyv érvényesülni, és számomra ezért lenne fontos Sanchez játszatása, mert eszméletlen sok labdát szed össze a támadóharmadban.
A középcsatárhoz annyit, hogy ha Villa egyszer sem ér labdához, már akkor is nagy szolgálatot tett a csapatnak. Nagyon fontos, hogy ott legyen valaki, aki megosztja a védők figyelmét, folyamatosan nyomás alatt tartja a két középhátvédet, és amikor Messi belép a középpálya mögé, akkor Mexesék nem tudják nyugodtan szerelni, ha közben Villa elindul a kapu felé. Arról nem is beszélve, hogy Alba/Alves beadásaira végre lesz érkező, mert jó eséllyel a szélen tudjuk majd elfuttatni az akciókat. Nem tudom, hogy emlékeztek-e még tavalyi ilyenkor Sanchez milyen húsdarálóban játszott a Real ellen, de végső soron bár alig kapott labdát, a feladatát kiválóan elvégezte.
Mihu
Director del Fútbol

2013.02.25. 10:45:24

Bob_Marley írta:...
Áhááááá...most már tiszta, hogy mit akarsz mondani. Így viszont jogos, és akkor legalább egy ponton egyezik a véleményünk: lendület kell.

De először még legyünk túl a holnapi klasszikuson, ami lélektanilag, és esetleg taktikában is döntő fontosságú lehet a Milan elleni visszavágóra. Ha kiesünk, ráadásul rossz játékkal, akkor véleményem szerint a BL-ben sincs esélyünk, hiába más meccs, más csapat az ellenfél. Lelkileg így is szerintem kicsit önbizalomhiányos és fásult a csapat. Nincs meg bennük a tűz, a lendület, az a gyilkos ösztön, ami az utóbbi 5 évben szinte mindig megvolt februártól kezdve. Ha kiesünk a Madrid ellen, pláne, hogy otthon játszunk, akkor ez megadhatja a lökést a csapatnak.....a szakadék szélén :? :?
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.02.25. 10:40:53

Én még mindig csak azt nem értem, hogy miért ne akarnának a 16-osig visszahúzódni. Ahogy már megcsinálták, most sem jelent nagyobb veszélyt, mintha feljebb tolnák a védekezésüket.
Szerintem minél jobban tördelik majd a játékot és persze megpróbálják megragadni az adódó kontralehetőségeket.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.25. 10:25:39

Mihu írta:Hat nem ertunk egyet tovabbra sem :wink: Lehet rosszul emlekszem, de azert akkora problemat nem okozott a kozeppalyan atlepni. Megnéznék egy hőterkepet, de sztem azert eleg sokat passzolgattunk korbe-korbe a 16os elotereben. Nem arrol volt szo, mint a Valencia ellen, vagy a Real ellen a kupadontoben, hogy meg az is nehezseget szamitott, hogy a 16osig eljussunk. De ha neked, ha nekem lesz igazam, es tovabbjutunk, akkor nagyon boldog leszek :wink:
Továbbra sem azzal volt a baj, hogy eljutottunk-e a 16osig vagy sem, hanem hogy későn.Eljutottunk majd betömörült 20 ember 20 méterre, ott lehet Villa akiről hátha bepattan, de érzésem szerint a kulcs, hogy úgy jussunk el a 16osig hogy még nem állt fel az ellenfél.S ehhez a középpályán kell gyorsan játszani, s területet szerezni.Ha a Milan az elejétől kezdve beáll a 16osra akkor lényegtelen, de nem fognak ilyet csinálni, mert nagyon magukra húznának minket, kapujuktól 30-40 méterre megkezdődik a zavarás a leütközések, ott kell átfolyatni gyorsan a bogyót, s akkor van egy 10-15 adott esetben 20 méter ahol lehet lendületből rávezetni.Én nem látom hogy Villa hol segíthetne nekünk, max tényleg csak hogy bepattan róla, de amúgy sem hiszem, hogy középcsatárként kezdene, szélen meg elnyomják, s picit lassú.
Továbbra is a cél hogy lendületet szerezzünk, hiába van bent mondjuk egy ember verekedni, az olaszok jóval erősebbek fizikailag.S megint csak körbetudjuk passzolgatni a 9 fős emberfalat, vagy lövöldözhetjük közére a labdákat, de kifognak mindent fejelni, vagy szögletre rúgják.
S pont azt látom célravezetőnek, hogy még kevésbé tömörítsük be a pályát közére adott esetben egy középcsatárral.
Ezért is volt nagy ötlet anno a hamis 9es játék, mert ha lendületből megy a csapat a védősorra annyira labdabiztos, s magas játékintelligenciájú a csapat, hogy az ellenfél nem tudja levédekezni, s hátsó hullámból jönnek.
Messi is abból szerez egy csomó gólt, hogy megindul s lendületből megy rá a védőkre.
Ezt kell visszanyerni, de ahhoz középpályán nem szabad totyogni.
Kép
Kép
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2013.02.25. 09:30:07

Hat nem ertunk egyet tovabbra sem :wink: Lehet rosszul emlekszem, de azert akkora problemat nem okozott a kozeppalyan atlepni. Megnéznék egy hőterkepet, de sztem azert eleg sokat passzolgattunk korbe-korbe a 16os elotereben. Nem arrol volt szo, mint a Valencia ellen, vagy a Real ellen a kupadontoben, hogy meg az is nehezseget szamitott, hogy a 16osig eljussunk. De ha neked, ha nekem lesz igazam, es tovabbjutunk, akkor nagyon boldog leszek :wink:
Kép
Válasz küldése