Mihu írta:
Én abban láttam a problémát, hogy mikor ott voltunk a kapu előtt, márpedig sokszor ott voltunk, akkor sok támadás azért (is) halt el, mert egyszerűen nem volt kinek passzolni, többnyire középen, így Messi vagy Iniesta megindult egyedül, és elvették tőlük a labdát. Ezt egy plusz kapcsolódási pont beiktatásával talán lehetne csökkenteni.
Lehetne csökkenteni, de nem oldja meg a középpályás problémánkat.
Egyik serpenyőbe teszem, hogy Villa szemfüles és feltalálja magát a kapu előtt másikba meg hogy az esetek többségében elfgo veszni a darálóban és a játékhoz keveset tud hozzátenni, illetve továbbra sem jövünk át a Milan középpályáján akkor az utóbbi nagyobb gond nálam.
Mihu írta:
Abban viszont szerintem egyetérthetünk, hogy valami olyat kell húzni, amivel meglepjük a Milan-t, elsősorban védekezésben, és emberek elosztásában. Szerintem Allegrinek nem olyan nagy a repertoárja, hogy esetleg lenne 3-4 terve a visszavágóra. Szerintem az első meccsből fog kiindulni, mivel az esetek 90%-ában ilyen játékkal futunk ki a gyepre, és ez ellen fogja felkészíteni a játékosait. Főleg úgy, hogy az odavágón ez sikeres volt. Ha húzunk valami váratlant, akár egy másfajta felállás, akár egy plusz ember valamelyik poszton, akkor ott kicsit beejthetünk egy porszemet a gépezetbe.
Nem váratlant kell húzni, hanem a játékunkat kell olyan szintre emelni, hogy létszámfölény legyen akár a középpályán akár a 20 méteres körzetben.Jóval több labdát kell szerezni az ellenfél térfelén, több futás kell, nagyobb agresszió.Ezért pl Pedroékat semmi esetre sem hagynám ki.
Allegrit meg nem szabad lebecsülni, ahogy a Mialnt sem, nem az előző meccs mondatja velem, meg kell nézni hogy jönnek fel a bajnokságukba is, s kerülnek jó formába embereik, ráadásul előhúztak a "semmiből" olyan embereket, mint Sharawy vagy éppen Niang.
Taktikailag meg van 2 óriási "mismatch" El Sharawy vs Alves és Alba vs Boateng
Az a baj, hogy a 2 piros fekete rohadt sokat bír futni, s rendre mögénk tudtak kerülni, El Sharawy Alves oldalán nagyon sok veszélyt teremtett, 2-3szor éppen hogy lesre ment, meg ugye volt egy elfutása amit szerencsére elbénázott.Túloldalt meg Albat nem biztosította senki, s a Milanm is rendre az ő oldalára játszotta a bogyót, mert ott volt üres terület.
Ez a 2:0 ezért borzasztó nehéz, mert ugye itt is többször elhangzott gólt lehet fogunk kapni, Milannak biztos hogy lesz lehetősége, hiába rakjuk tele támadókkal a dolgot, odáig el is kell jutattni, s nagyobb jelentőséggel bír az Ambrosini-Muntari kettős átjátszása, s a 2 szél biztosítása.
Nem szabad fejjel rohanni a falnak, 90 perc tartom hosszú idő, félidőnként kell 1 gólt bepréselni, nem verhetetlen a Mialn, de számunkra látható volt iszonyat kellemetlen ellenfél, fizikailag középpályán igazi dinamóik vannak, s a 2 szélsőjük nagyon veszélyes.
Zapata-Mexes párost meglehet ingatni, átlag felett teljesítettek, azt kell elérni, hogy középpályán gyorsan járjon a labda, s létszámfölény legyen, hogy miután átjátszottuk ott őket, lendületből mehessen a csapat azon a 15-20 méteren amit a Milan "felad".Persze ha most is ezt a taktikát követik.Mert simán benne van, megnyomják az elejét, s nem is lenne hülyeség tőlük, mert mondom még egyszer jelenleg a 2 csapat között a nagy különbség, hogy az egyik gyors s sokat fut, a másik lassú s keveset, hiába tudja megpörgetni Iniesta 6szor a fülén a labdát, ha lefutják.
Mi is többre vagyunk képesek, s bízom is benne menni is fog a dolog, de hidd el a Milannak is vannak tartalékaik.S pl a Niang gyerek is picit esetlen, picit ügyetlen, de szélvész gyors, s pl egy Szpartak Moszkva is ezzel okozott óriási gondokat miután ott is nem bírtunk a futóbolondokkal, a foci alapja a jó kontra, ehhez meg megvannak a Milan emberei is.
Nagy újdonságot nem várok felállásban, 1-2 embernek fel kell javulni, s jó lesz ez.Most is ez volt a taktika, hogy középpályán létszámfölény legyen, csak gyenge volt 1-2 ember, s megkönnyítettük a Milan dolgát.S amit iszonyat hiányolok az a kevés labdaszerzés az ellenfél térfelén.Azok nagyon kellenek, azokból lehet "mini kontrát" indítani.Ezért is továbbra sem látom megoldásnak Villát elől, max ha "ég a ház", mert 2 kulcspont a középpálya és a gyors labdaszerzés.
Aztán kezd s ver 3at, én meg csendben maradok

Legyen így, de a józan ész nem ezt diktálja.