Chino írta:Annyira bírom, hogy néhány gyengébb meccs után adjuk el a fél csapatot. Eddig Busquets volt a csapat egyik legfontosabb eleme, nélküle ezerszer gyengébb lenne az egész Barca. Kár hogy elment Yaya de Busival sokkal előrébb vagyunk stb. Ezek hangzottak el folyton, most pedig...
Én is tartom hogy Roura szerepe nagyon negatívan hat a csapatra. Idáig mindenkitől (főleg a madridistáktól) folyton azt hallottuk, hogy tök mindegy ki az edző ugyanúgy menne a játék. most láthatjuk ez nem igaz.
Ezek a srácok nem felejtettek el focizni, de hiába a nagy szavak fejben nagyon nincsenek ott a játékosok. Nem igazoltunk rosszul, de ezt nincs összerakva rendesen a csapat. Pont a legfontosabb meccsekre nem tudják felszívni magukat, ez pedig nagy mértékben az edző sara. Ha Iniesta, Messi, Villa, Alves elkapja a fonalat nem valószínű, hogy egy kétgólos vereség lett volna hazai pályán. Tartom, hogy nincs gond a játékosállománnyal, a taktikán se kellene alapvetően változtatni, de váltani nem vagyunk képesek. Sokszor bebizonyosodott hogy néhány váratlan dologgal, helyváltoztatásokkal stb. minden ellenfelünket zavarba tudtuk hozni. Ezeken kellene dolgozni, a cicázást csukott szemmel is tudják. A fontos meccsekre pedig fel kellene szívni magunkat, mert anélkül nem megy. Én még bízom a Milan elleni visszavágóban, de a legjobb az lenne ha szombaton kapna egy zakót a real.
Alves szökő évente kapja el a fonalat amióta itt van, és ezt nem a jó meccseink miatt mondom az utóbbi időben, hanem mindig is így gondoltam.
Villa játszhatna, de nem játszik. Ergo ebből igazolás lesz, ha a vezetőség hülye, és nem bírja megoldani a játszatásával. Ez egy igazolás!
Kapus. Ezt nem kell magyarázni. Kettő!
Puyol helyére már régóta érik valaki. Ez se a két meccs miatt van. Elvesztette a gyorsasága egy jelentős részét. Piqué nem volt gyors soha, ezért újra kell egy gyors játékos mellé. Három!
Xavi helyett is illene már Thiago-t többet játszatni. Ha ez is elmarad, akkor el fog menni. Ő sem hülye, hogy a padon töltse el a karrierje jelentős részét. Ergo megint csak igazolni kell. Négy!
Meg lehet oldani házon belül, de a vezetőség nem hajlandó áldozatot hozni.
Montoya, Villa, Tello (ha van benne még potenciál, és fejlődik) pár éven belül Delufeou megoldás lenne. (Bartra-t nem írom, mert szerintem ő nem ez a szint)
Szerkezetet meg kell váltani meccs közben. Messi is kiment a szélre a Milan ellen ezekkel nincs gond. De nem ér el vele semmit, ha nem tudja kinek passzolni középen, mert nincs ék, valódi középcsatár..
Ha mondjuk úgy állna ki a csapat, hogy Villa - Messi - Pedro.
Akkor egy tömör védelem ellen lehetne variálni, hogy Messi szélre megy, és Villa a régi posztjára középre. Közben Messi, Pedro cserélné a helyét állandóan.