2013.02.19. 14:07:59
Sziasztok!
Olvassátok el véleményem:
Amit észrevettem, hogy rengeteg a negatív kritika Neymar leigazolását illetően. Az Barcások 70%-a f.kázza, hogy: "gyenge lesz itt Európában, a brazil foci mint az NB2", "eltapossák a védők, főleg az angolok, BL-ben sem lesz jó".
Először is azt nem értem, hogy miért kell egyből negatívan hozzáállni a dologhoz. Jómagam is régóta Culé vagyok, kb 2002 óta. Láttam már én is befürdéseket igazolt játékosokkal, de mindegyik igazolás előtt pozitívan gondolkodtam és nem írtam le egyből őket. Utólag tényleg voltak kivetnivalók lásd Ibra, Csigrinszij, ilyesmi.
Álljunk pozitívan a dolgohoz: kapnánk egy fiatal , a legjobb éveiben járó, mondhatni igazi cselgépet, ráadásul brazil, a beilleszkedéssel sem lennének problémái. Jó lenne szélre, kérdés Alexis és Villa helyzete.
Ami sok embert elgondolkodtat: miért veszünk egy zsák pénzért fiatal és még nem biztos hogy be fog válni játékost, amikor nem is ez a politikánk . Ott van Alexis, Tello, Villa. velük mi lesz?
Pozitívumok: jól cselez, gyors, stílusos, és nem utolsósorban marketingfogásként is jó lenne(mezeladás?) . Persze kérdezhetnénk, hogy miért pont mi veszünk milliókért úgymond még zsákbamacskát( úgy értem, hogy Európában még nem futott be), amikor már volt hogy befürödtünk ilyennel.
Én személy szerint úgy vagyok a dologgal, hogy talán most nekünk is szerencsénk lehet és olyan játékost hozhatunk aki jó lesz a csapat számára. Eurómilliók ide, mezeladás, cselezés, fiatalság bolondság oda, EGYETLEN DOLGUNK VAN ha idejön(Tito és a vezetés dolga) : hogy megzabolázzuk a stílusát és beleverjük a DNS-t. El kell érnünk, hogy alázatosan és a csapat érdekeit szem előtt tartva futballozzon, passzoljon amikor kell, cselezzen amikor, kell lőjjön amikor kell. És nem utolsósorban, meg kell majd értenie, hogy itt egyelőre "senki". (persze nem az) Láttuk az egyéniségét a pályán keresztül, de itt egyelőre be kell majd állnia a sorba és gürcölni, hogy igenis bebizonyítsa, meg tudja verni az európai védőket is, megtudja verni az angol védőket is, bárkit. Mert a potenciál benne van. Nekünk pedig az a feladatunk hogy kihozzuk belőle és akkor főnyeremény lehet. Ha nem akkor baj lesz...
De azért kecsegtető: Messi, Iniesta, Xavi, Fabregas, Neymar... és támadjunk.
Na hola todos, a jövőben kiderül mi lesz.