2013.02.13. 19:22:55
Az az érdekes, hogy már most, februárban is látszik, hogy milyen posztokon tartja a vezetőség (a média?) szükségesnek az erősítést: kapus,középhátvád, csatár. A kapust nem kell magyarázni, első számú menni akar, kell valaki a helyére. A csatárigazolás is egyszerűnek látszik: Villa megy, Neymar jön.
A védőkkel viszont bajban vagyok. Vegyük alapul, hogy összesen durván 60 meccsünk van egy szezonban, ha a kupában és a BL-ben is döntőig visszük.
A védelemből elvileg kulcsember nem távozik és Puyol "bácsival" is hosszú távra tervezünk. Így ott van Puyol,Pique,Mascherano és Bartra a jelenlegi keretben. Ne feledjük, hogy 2 posztról beszélünk. Olyan vészmegoldásokkal, mint Song vagy Adriano nem számolnék. 2 poszt, négy játékos. Ideálisnak tűnik, plusz ott van a többi fiatal (Muniesa,Fontás). A nagy kérdés, hogy a klub megbízik-e az utánpótlásában, azaz Bartra-ban és lehetőséget ad-e neki a jövőben, vagy hoz a helyére egy "sztárt". Valószínűleg balhere nem fog érkezni a csapathoz, mert Hummels és Luiz is elég jó teljesítményre képesek - és akkor finoman fogalmaztam. Ez persze felveti a kérdést, hogy mi lesz akkor az alapcsapat, ha a fiatalok repülnek és érkezik egy sztár? Puyol nem bír végig 60+ meccset az 100%, de 30 körül biztos fogja bírni az öreg. Ő a kapitány, az ikon, stb. Egy 20-30 milliós igazolás valószínűleg nem érné be 30 meccsel, tehát írjunk az érkező neve mellé 40 meccset, ahogy Piqué sem hiszem, hogy elviselne hosszabb padozást, ha egészséges, neki is jár 40 meccs. Ugyebár 60 meccsből indultunk ki, 2 posztról van szó, az 120 meccs és eddig már "elfogyott" 110 meccsünk. Így 10 meccs maradna Mascherano-nak? Szerintem keveslené. Jó, nyilván itt a sérüléseknek és eltiltásoknak is szerepe van, de előre sosem lehet tudni. Jelenleg jobb megoldás lenne Bartra-t "fejleszteni", mint igazolni 30 millióért valakit, még akkor is, ha Puyolban óriási kockázat van. Akármikor összeszedhet egy komoly sérülést és akkor bajban lehetünk.