2013.02.13. 08:56:01
Azért elég érdekes kis nyár elé nézünk. A hírek szerint kapus, középhátvéd és támadó poszton kívánunk erősíteni, plusz csatlakozik az első csapat keretéhez Rafinha és Sergi Roberto.
Másik topicban olvastam, hogy a lehetséges három távozónk Villa, Tello és Adriano lehet majd (plusz Valdés szinte 100%-osan biztosan távozik majd). Ha Neymar érkezik (amire jó esély mutatkozik), akkor teljesen érthető Villa és Tello eladása. Ha ők távoznak, így is ott lesz majd elől Messi, Sánchez, Pedro, Neymar, míg szükség esetén Cesc és Iniesta is tud a támadó sorban játszani. Nem mellesleg Rafinha is tud ott játszani, meg ha kell Deulofeut is fel tudjuk hozni pár meccsre. (Plusz még jó kérdés, hogy mi lesz Cuenca sorsa, bár szerintem őt is elengedjük majd.)
Valdés biztosan távozni fog a nyáron, helyette fog érkezni egy kapus
, igazából a jelöltek (Courtuais, De Gea, Guatia, Ver Stegen) közül nekem teljesen mindegy ki jönne, mert szerintem mindegyik előre lépés lenne.
Adrianot én semmiképpen sem adnám el (hiába kapnánk érte jó pénzt), kiváló szezont fut a brazil, és gyakorlatilag teljesen mindegy neki, hogy a jobb vagy bal szélen, vagy netán a védelem tengelyében kell játszania, meccsről-meccsre hozza az elvárt szintet. Szerintem egyébként az idei szezonban lépte át a saját árnyékát, és lett klasszis nálunk. Ha már szélső hátvédet adnék el, inkább adnám el Alvest per pill, mint őt...
A védelem tengelyének a megerősítésére az elmúlt napokban és hetekben Hummelsről lehetett olvasni, ám a Sport és az MD ismét bedobta David Luiz nevét is, mint lehetséges jelölt. Igazából kettőjük közül bármelyiknek örülnék, bár az is igaz, hogy szerintem kicsit sok dudás lenne nálunk egy csárdásban: Piqué, Puyol, Mascherano + Hummels vagy David Luiz? Azért ez nem lenne gyenge, kérdés padozást, hogy tűrnék az éppen kimaradók. Bár az is igaz, általában a védőinket nem kerülik el a sérülések, így jó lenne, ha érkezni valamelyikük. Egyébként ha jönne valamelyikük, akkor kíváncsi lennék, hogy mi lenne Bartra sorsa. Szegény így sem kap lehetőséget a bizonyításra, egy újabb védő érkezésével pedig szerintem borítékolható lenne az el vagy kölcsön adása...
Egyébként pedig Sergi Roberto és Rafinha érkezésével JDS biztosan távozni fog majd. Plusz szerintem végleg eladjuk majd Fontást is (ugye ő jelenleg a Mallorcánál van kölcsönben).
Egy valamire leszek még kíváncsi, hogy Abidal tudja-e majd folytatni vagy nem, mindenesetre én bízom benne, hogy igen...