Ha nem tojik be a kapu előtt úgy, mint a többiek (Alexis, Iniesta, Villa, Alves), az már egy indok a leigazolása mellett, egyébként túl sok értelmét én sem látom, épp azért, mert amilyen irányba fejlődik az általunk (is) diktált futball, abba nem nagyon fér bele szerintem.sjd írta:Akkor ezt légyszi oszd is meg mert részemről elég nagy a homályshutterisland írta: számomra teljesen egyértelmű, mi az elsődleges (sportszakmai) cél neymar leigazolásával.![]()
Mmint valami olyat, h Titonak mi lehet a sportszakmai célja, azt már hallottam elégszer, h a szurkolóknak mi ("legyen valaki Messin kívül, aki nem visszafelé passzol"). Szóval valami olyasmit, hogy a jelenlegi játékrendszer, a jelenlegi játékosállomány milyen szempontból teszi szükségessé a leigazolását.
Mert kétlem, h azt mondják neki: "Fiam, told a cseleket, a trükköket, menj neki a védelemnek, próbálj egyénileg játszani." Hozzáteszem, ez a kritikus csapatok ellen (Chelsea, Celtic, de mondhatom a Milant) amúgy sem menne, mint ahogy nem ment Ininek, Alexisnek vagy Messinek sem. És ha megnézzük (de komolyan) Messi 3 évvel ezelőtti játékát, ill. a mostanit, láthatjuk, h ő sem teszi meg ezeket, minimalizálta az egyéni megoldásokat. Ennek több oka is lehet: egyrészt így még eredményesebb ő is és a csapat is, másrészt meg van neki mondva, h itt ez a rendszer, ezt kell játszani, vagy esetleg már sokkal szorosabban fogják.
Itt nagyon el vannak az egyéni (alapokon kívüli) képességek nyomva, abban vagyunk mi jobbak a többiektől, h az alapokat (passz, labdakezelés, átvétel, mélységi passzok, háromszögelések, kényszerítők), amiket egyébként a játékosok nagyrésze tud máshol is, egyszerűen hiba nélkül és nagyon gyorsan, begyakrolotan csináljuk, hozzávesszük még a rendszert és voilá, itt a világverő csapat.
Spanyol válogatott ugyanez, megnyernek mindent és könnyen, pedig nincs ott "történelem legjobbja" Messi, hoppá, talán mégsem számít ő ennyire, fontosabb a rendszer. Az, h ezt milyen focival teszik, már személyes ízlés kérdése. Nem játékosokban gondolkodnak, hanem rendszerben, egészen különleges, nem az a foci, amihez a 90-es években szokhattunk.