Abszolút igaz, amit írsz, de sztem rossz következtetéseket vonsz le. Mert attól, hogy Pedro/Sanchez nem lőnek gólokat, még nem jelenti azt, hogy nem is tudnak és egy Pique is le tudná hozni a posztjukat. Perpillanat Sanchez ugyan Torrest játszik (Pedro meg azért már lövöldözget rendesen, úgyhogy ezt nem is értem), de ettől még szerintem mindegyik támadónkról kijelenthető, hogy a jelenlegi formától eltekintve alapvetően gólerős játékosok. Gólerősebbek, gólveszélyesebbek, mint Alves vagy Alba, arról nem is beszélve, hogy ennek a két védőnek a sikerességében nem kis szerepet játszik az, hogy pont a két támadónk leköti a védőket, és így a szélsőhátvédek mélységből indulva be tudnak mozogni a védőfal mögé. Ha Alvesnek vagy Albának kellene ott tipródni a 16-osnál 3 védővel a nyakukon, feleannyit sem tudnának hozzátenni, mint amit most hozzátesznek.Lego írta:Sztem mindkét tábornak igaza van...mármint Alexis-Villa-Pedro kérdésben. Bob jól látja a szerepkörük fontosságát és abban is igaza van, hogy nekik azt a keveset kéne berúgniuk ami akad nekik (ne felejtsük el, hogy ez már nem az Henry-Eto'o-Messi fogat) és itt jön be a másik oldal problémája, hogy nem lövik be így úgymond "haszontalanok", ami részben igaz is, hiszen egy komoly téttel bíró mérkőzésen bizony minden lehetőségnek súlya van. Habár Messi egyedül is képes eldönteni meccseket nem építhetünk mindent rá, mert mi van akkor ha lesérül hosszabb időre? Lényegében ez a másik oldal problémája...mert attól még, hogy változik egy szerepköre pl Alexisnek (tegyük fel hogy bekerülne középre mondjuk kényszerből [bár erre nagyon kicsi esély van]) ott se lőné be a 100-as ziccert ebben biztos vagyok. és ez egy kieséses párharcban, vagy akár egy döntőben óriási érvágás lehet. Mi is a grundon úgy vagyunk vele, hogy ha van egy gyengébb képességű srác a másik csapatban akkor arra kevésbé figyelünk, hisz 10-ből 2-szer talál kaput és azokból is csak szökőévente rúg gólt, míg aki tud azt lefogjuk 3-an is...tudom a profiknál nem pont így működik, de a fejekben azért mégiscsak benne... és ez bizony már probléma.
Csak védekező szélsőt meg lehet venni fele ennyiért is aki pár százasért is kiteszi a lelkét... nem kellenek ahhoz euro-milliók...
Bob, jó olvasni a soraidat, látszik h gondolkodó ember vagy és egyet is értek nagyrészt

Sztem továbbra is irreális elvárni a szakmai vezetéstől, hogy gazdasági szempontból valami racionális dolgot csináljon, szvsz legszívesebben ingyen elengednék, mint HenrytBob_Marley írta:Most gyakorlatilag Villa értéke borzasztó alacsony, neki se jó ha nem játszik, válogatottnak sem jó ha nem játszik, nekünk sem jó ha nem játszik mert az értéke csökken, szóval ezt rossz "politikának" tartom a vezetés részéről, mert jelen állás szerint ha 10 milliót kapunk érte már lehet nagyon sokkra taksáltam.....

Már nemtom h hívják a srácot, aki szokott taktikai elemzéseket csinálni youtube-on (allasFCB talán), neki volt a Busquets-es videójában, hogy Alves helyére Busi szándékosan besegít, hogy a brazil le tudjon támadni az ellenfél térfelén. És ha nézed a meccseket, látszik, hogy Alves sokszor még ráadásul Pedro előtt helyezkedve támad le, de ugyanakkor általában nem lesz ebből gáz, mert Sergio meg ott van az ő helyén. Szóval azt mondanám, hogy ez nem "lustaság", hanem teljesen tudatos taktika.Bob_Marley írta:Alves alapvetően meg lusta visszafele, megtudja magát emberelni, főleg nagy meccsekre ez pozitív nála, de alapvetően hátrafele kevésbé szeret iparkodni.
Ja meg írtad Busquets-et, én egyébként a hiányzása esetén Mascherano-ra lennék kíváncsi a poszton. Mivel már kb. másfél éve nem játszott ott, nem nagyon emlékszem, tudta-e hozni azt a színvonalat, de gondolom nem én vagyok az egyetlen, akinek az Arsenal elleni mentése örökre beleégett az emlékezetébe.