EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2013.02.14. 08:41:41

A Született gyilkosokkal nagyon megszenvedek. Nem így képzeltem el ezt a filmet
Kép
"And my heart will leave you never."
Forcabarca8
Capitá del Barça

2013.02.13. 12:36:06

We need to talk about Kevin

Egyszer már elkezdtem nézni régebben,de akkor kinyomtam.Most a klub miatt neki álltam még egyszer és egy fontos dologra jöttem rá: nem szabad rögtön az elején ráhagyni egy filmet. Az eleje nekem nem jött át egyáltalán,idegesített,hogy őszinte legyek. De Kevin karaktere egyre érdekesebb lett,valamilyen beteges gondolat által vezérelve nekem még tetszett is. A film közepétől magába szippantott, annyira érdekelt,hogy mi lesz. Tilda Swinton viszont a számomra annyira irritáló fejszerkezettel rendelkező egyén,hogy legszívesebben csak egy zsákkal a fején engedném játszani (bocsi a rajongóktól). A vége:
Igen messze állt a happy endtől,de ez tetszik benne a leginkább. Valahogy éreztem,hogy az apja és a testvére is áldozat lesz.Nem mondom,kicsit sajnáltam őket,de ez van. Mondom,én a befejezésem majdnem tapsoltam. Ez így a béna kezdés miatt:

10/8

Terveim szerint holnap jövök a másik filmmel is.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.09. 13:33:59

bence-barca írta:A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik Először nagyon meglepődtem, mikor megszólalt a csaj magyarul a táborban, azt hittem rosszul hallok :mrgreen:
Ja, és még itt egyesek olyanokat mondanak, h nem szinkronos a film :mrgreen:

Amúgy sztem egy-két értékelés nem került be a doc-ba (most így hirtelen kurdt - Született gyilkosok tűnt fel), úh mindenki legyen szíves nézze meg, h minden benn van-e, ami értékelést írt.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.02.09. 12:13:52

bence-barca írta:Lui, kíváncsi lennék, h ezt a filmet hol találtad?
Már más is kérdezte, talán Kanty, és neki se tudtam sajna válaszolni. Megígérem, hogy a következő ajánlásomnál azt is kiderítem, hogy találtam rá. :)

Kevin:
visca el barca írta:mondjuk az is érdekes h mikor mutatták a tuzoltot, aki vágta le a lakatot, akkor meg kivul volt a lakat
Lehet, hogy azt előre bezárta aztán egy másik bejáraton ment be, és arra tette belülről a lakatot.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.02.08. 22:45:30

Újra itt, visszatértem, elmaradásaimat próbálom mihamarabb bepótolni, majd meglátjuk mennyire megy könnyen.
Mindenesetre az eslőt már pótoltam is:

A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik

A filmnek nagy kíváncsisággal álltam neki, hisz erről a területről nem igen szoktam filmeket nézni. Általában sosem olvasom el előre, miről szólnak, csak kisebb kedvvel állnék neki a kötelzőknek. De szerencse itt már az első pillanatoktól felkeltette az érdeklődésemet. Igazán tetszett a film, a nagyapa nagyon karakteres volt, azt hiszem az ő alakja sokáig megmarad bennem! Először nagyon meglepődtem, mikor megszólalt a csaj magyarul a táborban, azt hittem rosszul hallok :mrgreen:
Összességében tetszett a film eléggé, örülök nagyon, h eljutott hozzám, ritkább fajta filmélménnyel gazdagodtam!

7.5/10

Lui, kíváncsi lennék, h ezt a filmet hol találtad?
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.08. 19:38:08

soadroli írta: Egy kérdés: A végén, mikor lenyilaz egy csomó ombrét, azok hogy kerültek oda? Előtte odakötözte őket pár órával, vagy mi?
igen ezen én is gondolkodtam. de mivel tesiteremben volt, gondolom akkor ment be mikor voltak bent, lelakatolta az ajtót, majd elkezdett nyilazgatni. csak furcsa h senki nem verte pofán... mégsem egy uzival aprított. mondjuk az is érdekes h mikor mutatták a tuzoltot, aki vágta le a lakatot, akkor meg kivul volt a lakat
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.02.08. 19:15:37

Beszélnünk kell Kevinről
Na tegnap végre megnéztem. Nem volt ez rossz film, de én többet vártam, valami hiányzott belőle. Tilda Swinton előtt viszont emelem kalapom, óriásit játszott és bűnronda. A 2 Kevin is jól játszott, mikor összeszabta a muter szobáját és ott térdelt az asztalon az ablak előtt, az első gondolat egyből az volt, hogy én biztos kirúgnám egy spártai-chucknorrisospörgőrúgás kombóval az ablakon :lol: :lol:
Az apa olyan semmilyen volt.
Egy kérdés: A végén, mikor lenyilaz egy csomó ombrét, azok hogy kerültek oda? Előtte odakötözte őket pár órával, vagy mi?
Meg volt még pár érthetetlen dolog benne. Az időben ugrálás is zavaró volt nekem egy kicsit.
Legyen egy 7/10. A másik múvit is próbálom minél hamarabb megnézni.

Ananászok vagytok, mik ezek a pontszámok? :x :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.08. 17:11:53

született gyilkosok

hát nem az a film amit oldalakon keresztül elemezni kellene. nézegettem az eddigi egy-két értékelést és teljesen adom amit előttem írtak. egyrészt nagyon elrontotta az összképet ez a sok értelmetlennek tűnő flashelgetés, meg össze-vissza vagdosás. kicsit olyan feelingem van mintha összerakták volna a tiszta románcot meg a félelem és reszketés las vegasbant :D végtére is nem mondom h rossz film, sőt többször is nézős kategoria, de abban igazat adok kurdtnak, hogyha tarantino ezt maga csinálja, sokkal jobbat ki lehetett volna hozni. egy erénye van a szinkronnak: ilyen szaftos káromkodásokat semmilyen más nyelven nem lehet suhantani :D unom mikor angolba a fuck-ban kimerül minden csúnya szó...

egy filmes élmények teljesen jó volt, de 20 percet le lehetett volna belőle csapni, a végére kicsit elfáradtam. a színészek pöépecek voltak, a zene ugyszinten.

ez itt most egy erős 7/10
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.02.08. 15:46:11

A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik

Lui általában érdekes dolgokat szokott hozni, ez szerencsére most sem volt másképp.
Ez egy aranyos, szerethető film, amit jó nézni, jól esik haladni az eseményekkel. A hangulata nagyon jól el lett találva. Valamiért én a Balkánt gúnyosan szeretem. Talán, azért mert itt élek (ha az ittenieket kérdezed, akkor ez Közép Európa, de egy németnek például ez már Balkán), látom a dolgokat. Sok olyan dolog volt, amit úgy éreztem, hogy kicsit az enyém is. Kezdve a nagyapától, folytatva az egész család hangulatával.

Jól fel van építve a történet. Szépen keretbe van foglalva. Kicsit a vége nem annyira jött be, de ha a felépítést nézzük, akkor logikus, hogy ez lett a befejezés. Tudom, hogy csak szimbolikus, de mégis fura volt, hogy a nagyapa az egész életében táblázat, de a végén mégis kikap. Értem én, hogy szerencse és így volt kerek az egész, de mégis valahogy egy másik befejezés jobban illett volna oda, szerintem.

Amellett, hogy szerethető, könnyen fogyasztható, azért van egy komolyabb mondanivalója is a filmnek. Lehet, hogy ez nem a mi korosztályuknál a leghatásosabb, de szerintem másképp néz meg egy ilyen filmet egy 20 éves és másképp egy 40-45, más dolgokra figyelnek fel, és ez nem annak tudható be, hogy ahogy öregszünk úgy változik a gondolkodásunk. Egyszerűen egy olyan kor, egy olyan rendszer, amiről például én csak elbeszélések, könyvek alapján értesültem, szüleim, nagyszüleim pedig megélték.

A nagyapát játszó színész tényleg nagyon jól játszott. Az elején sokkal inkább előtérben volt, de ahogy a fiú egyre inkább középpontba került, ő úgy szorult vissza. Persze ennek így kellett lennie.
A másik érdekes karakter számomra, jóval érdekesebb, mint például a fiú, az Chicago volt. Ő tényleg a tipikus balkáni ember. Az összes reménnyel, babonával, fájdalommal.

Összességében egy jó kis film, korrekt történetvezetés, erőteljes hangulat és színvonalas színészi teljesítményekkel. A pontozáson elég sokat gondolkodtam, végül egy erős 7-es lett.
Köszönöm az ajánlást. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
kurdt
Megmentő :)

2013.02.08. 14:58:51

visca el barca írta:
kurdt írta:ezerszer jobb lett volna, ha nem kerül ki Tarantino kezéből (lásd: Tiszta románc)...
ezt nem értem. a tiszta románcot sem ő rendezte. vagy hogy érted?
Pontosan így: könnyen lehet, hogy a Tiszta románc is sokkal jobb film lett volna, ha Tarantinonál marad.
A helyes megfogalmazás talán az lett volna részemről, hogy "lásd még", de késő volt, fáradt voltam, miegymás...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.08. 14:45:17

kurdt írta:ezerszer jobb lett volna, ha nem kerül ki Tarantino kezéből (lásd: Tiszta románc)...
ezt nem értem. a tiszta románcot sem ő rendezte. vagy hogy érted?
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.02.08. 14:28:23

Ma, vagy legkésőbb vasárnap megnézem én is remélhetőleg :)
Kép
kurdt
Megmentő :)

2013.02.08. 02:06:07

Született gyilkosok

Ó, ezt a filmet már többször is láttam. Nem is akarok róla hosszan írni, annyi nagyjából elég hozzá, hogy ez tipikusan az a film, ami ezerszer jobb lett volna, ha nem kerül ki Tarantino kezéből (lásd: Tiszta románc)...

A film szórakoztató, kellően elborult, erőszakos, adott esetben vicces, ironikus (pl. Rodney Dangerfield feltűnése). Ugyanakkor szerintem Tarantino még ennél is jobb filmet csinált volna belőle. Legalábbis ennek tulajdonítom azt, hogy minden egyes alkalommal (ez mondjuk három vagy négy) hiányérzettel fejeztem be a filmet....

6.5/10
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.08. 01:17:50

született gyilkosok.

beteg agymenés, fárasztó, és gyökér film, de mégsem rossz. :)

maga a sztori okés, ez a bonnie és clyde feeling nekem átjött, az már más kérdés, hogy a 2 órás játékidőt sokallom, néhol unalmas.
jó, tudom, tarantinonál a párbeszédek kiemelt fontosságúak, ez itt is jelen van, és nem is rosszak, de ahogy sjay írta, ez a lázálom szerű irrealisztikus világa a filmnek néhol kiborító.
mintha egy narkós trip kombó lett volna az egész, nem tudtam igazán azonosulni ezzel.
a sok erőszakkal és a néhol bevitt erotikus tartalmakkal nem volt probléma :D

ami miatt nem pontozom le, az egyrészt a színészi játékok (nekem TLJ karaktere és játéka volt a kedvencem, de lehetne sorolni) illetőleg a kreatív képi és videó effektek, amik szinte végig jelen voltak, és bár eleinte szokatlannak hatottak, nálam egy pontot dob a filmen.
vélhetően ezek nélkül beleásítottam volna.
óóó, és majd elfelejtettem, a zene adta.

viszont mivel úgy az egész kompletten nem jött át, jóindulattal legyen egy 6/10.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.07. 19:07:00

roland cimborám telibeverte azt a filmet nagon régóüta megakaork nézni de valahogy sosem vitt rá a lélek. mindenki mondja húúúúúúúúúú az imdb meg azt mutatja h 7.2 :D

de itt az idő.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2013.02.07. 18:39:28

Natural Born Killers

Hát ez a film egyszerűen kikészített. Az egész egy ilyen lázálomszerű dolog, engem baromira irritált a hangulata, Tarantino vonások ide, vagy oda. A színészek szerencsére mentik a helyzetet, főleg Tommy Lee Jones volt nagyon cool, annak ellenére , hogy keveset szerepelt.

Nagyon nem szerettem, sem most, sem korábban. Tőlem csak 5 pontot érdemel.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.02.07. 18:28:55

Köszönöm Róland! Ez akkora epic film, hogy már szedem is.

Csak aki már látta: http://www.youtube.com/watch?v=0tzO7wqk2m0
:lol:

We Need to Talk About Kevin

Beszéljünk inkább Buddy Holly-ról. :lol:

Nagyon kemény film volt, két óra tömény depi, meg elmebaj még is gyorsan elszállt az idő.
Nem tudok mást írni, amiket leírtatok azokkal egyet értek, Tilda Swinton zseniális volt, már az első percektől fogva elkapott a karaktere. A Kevint alakító srácokról is süt, hogy elmebeteg állatok.
Viszont az apa engem annyira nem tudott meghatni, kicsit még irritált is.

Egy dolog volt ami kicsit fura volt nekem: mikor a szőnyegen kifeküdve találta meg anyu a gyereket, akkor nem dokihoz kellett volna elvinni, ahelyett, hogy mesét olvas neki?
Vagy ez is inkább az említett felelőtlenséghez írható?

8/10
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.07. 18:19:22

Mi van emberek? Hullunk, mint a legyek... :?
Egyetlen pozitívum, hogy a többiek annyira szorgalmasak, hogy talán nem veb lesz a következő, aki itthagy minket :twisted:
Amúgy visszaolvasva jogos, amit Kevin kapcsán írtál, én kicsit máshogy értelmeztem a ti soraitokat először.
shutterisland írta:arra céloztam, hogy ha 2-3 film között hezitál, akkor legyek én a perdöntő.
Erre inkább nem mondok semmit, de sztem ezt ebben a formában nem sokan fogják támogatni :wink:

barcadome, Neked és mindenkinek is mondom újra, a nem egész értékű pontszámot a doc-ba tizedesponttal tessék beírni vessző helyett, mert különben nem lesz jó az átlag (javítottam egyébként)

Még valamit tisztázzunk, én újra leszögezném, hogy a potenciális ajánlásokat hajlandó vagyok akár meg is nézni, h jobban tudjak véleményt mondani (és sztem így korrektebb is lenne, mint cím+imdb alapján megmondani részemről a tutit), de ehhez az kell, h időben elküldjétek.
Meg ne nekem kelljen szólni, hogy bocsi, két nap múlva jössz, de még azt sem tudom mivel...
Lehet h én vagyok túl lelkiismeretes, h nem 5 percben, adott héten szerda 23:55kor akarom lerendezni az ajánlásokat, de sztem ha már ezt a rendszert akartátok kollektíve, akkor vegyétek ki ti is a részeteket abból, hogy ez jól is működhessen.
soadroli
Llegenda del Barça

2013.02.07. 17:54:11

Na akkor bedobom a filmet, osztan' nézze mindenki :)

Szeretném ezzel a filmmel kicsit feldobni a filmklubot. Remélem minél kevesebben látták.

Natural Born Killers
A forgatókönyvet Tarantino írta, de a rendező, Stone sokat alakított rajta. Tarantinonak nem igazán jött be, nem is akart rajta lenni a stáblistán, de végül csak ott lett.
Szerintem egy mestermunka ez a film. A színészek parádésak, Woody Harrelson egyik legjobb alakítását hozza. Erőszakból nincs hiány, néhol elég beteg :D A kép világ nagyon egyedi, az elején nem tetszett, de utána teljesen jó volt. Stonenak sikerült görbe tükröt mutatni az embereknek, a médiának.
Nem is írnék többet, szerintem ezt a filmet látni kell, és itt most tényleg KELL :D
Jó szórakozást!

Kevint még ma megnézem.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.07. 17:03:37

ajánlás mikor lesz ? ma lesz laptopom, legközelebb csak jövőhét végén szerintem.
úgyhogy ma megnézném, csak úgy az igazi, ha van hang is a gépen :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.07. 16:47:55

A világ nagy...filmet megnéztem, de feladom a "küzdelmeket" már most el vagyok maradva, mi lesz itt később :? Plusz ha ma jön az újabb ajánlás már 2 filmet kellene pótolnom, nem látom ennek így értelmét, vagytok elegen, ajánlást tekintve is még nem befolyásol semmit a dolog, így ezt tartom legésszerűbb döntésnek.
Azért ha nem gond, "játékon kívül" val, majd nézek innen filmet, s majd írok róla, de folyamatában ez nem nagyon fog menni sajnos.:?
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.02.07. 09:00:54

Nyugi, a Roli filmje is szinkronos lesz, meg az enyém is 8)
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.07. 03:04:35

én nem azt mondtam, hogy csak a kedvemért ajánljon valaki szinkronosat, habár olyat akarna amúgy, ami feliratos.
arra céloztam, hogy ha 2-3 film között hezitál, akkor legyek én a perdöntő.

tudom, öreg hiba ez az anti-felirat mániám, de tényleg csak "ha nincs ló, jó a szamár is" alapon vagyok a szinkronos-feliratos filmekkel.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.06. 21:18:33

sjd írta:
messideco írta:Úgy éreztem, hogy az anya karaktere nem tett meg mindent a helyzet javítására, nem kereste a fizikai vagy testi kontaktust a fiával, kivétel a Robin Hood-olvasás talán, meg egyszer minigolf.
Kíváncsi voltam, hogy ki lesz az első, aki ezt írja, mert én is abszolút így vagyok ezzel.
ezt mi is irtuk kurdttal (bár lehet nem szó szerint így). sőt ahogy olvasgattam más fórumokon, másoknak is ez volt az első ami feltunt...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.02.06. 20:35:16

Elkezdtem ezt a Kevint lesni, de látom hogy Dinho is játszik az angolok ellen, ő nyert. Szóval majd holnap nézem meg, az ajánlásom előtt még értékelem :D
szerk: VEB még tegnap küldtem egy pü-t :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára soadroli 2013.02.06. 21:22:36-kor.
Kép
Válasz küldése