2013.01.31. 16:51:36
Na, amit tegnap láttam az FC Barcelona nevezetű... (nem is tudom minek nevezzem) nekem az utolsó csepp volt a pohárban. Sokkal jobban szerettem a 0-1-2 kupás Barcákat, azokban még volt valami az "ősi" szellemből. De mostmár x-edik classico óta úgy játszunk, mint a flegma elkényeztetett pojácák. És egyre inkább az az érzésem, hogy azok is.
Lehet jönni azzal, hogy BL meccs jön, meg madrid után majd otthon játszunk, nem kell sérülés. De hol marad a becsület? Ezeknek a srácoknak a saját becsületükért kellene küzdeniük. Az elmérgesedett visszony miatt, Mourinho miatt, Pepe miatt és a lelátón ülő habfehér majmok miatt (madrid drukkerek 90%-a?). Állandóan kapjuk, hogy az UNICEF, az UEFA, a FIFA, a WADA meg a PSZÁF minket tol, a sajtó minket tol, a bírók, a liga, az időjárás meg Demoklész kardja őket sújtja, Messi mekkora csíra, de Cé az hú meg há, ha nem Varane kapja a következő aranylabdát, akkor tuti, hogy már a szabadkőműves páholyok szintjén kellene keresni a megoldást. Tegnap a meccs első 20-25-30-45 perce úgy ment el, hogy többet csapkodtak a levegőbe (olykor jogosan, no de uraim...), mint passzoltak.
Erre a csattanós válasz az lenne, hogy kimegyünk, 3-0-ra összepakoljuk őket és csendben hazamegyünk. De nem. Odamegyünk, passzolgatunk, találunk egy gólt, természetesen ismét nem koncentrálunk végig, csak hagyjuk, hogy kiegyenlítsenek, aztán meg, hogy szórakoztassuk a közönséget, szegény madridistáknak úgysincs sok oka az örömre (csak a puta Barcázás), majdnem hagyjuk is, hogy megnyerjék a meccset.
Messi mit keresett fent 90+x percet? Felőlem lehet annyi aranylabdája, mint az összes többinek összesen, meg nagyon szép feleség, meg 53 kölyke, meg 1030 gólja egy hónapon belül, de amelyik meccsen így játszik, azon hozzák le a félidőben, mert ennyit Oleguer is nyújtott még a rosszabb napjain is.
Nem arról van szó, hogy a Real nem játszott jól. De azért nekik többet és jobban kell tenni a döntetlenért. És tesznek is többet és jobban. Ameddig meg mi nem adunk csattanós választ nekik, a fentebb említett dolgokban nekik lesz igazuk.