Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.01.17. 12:33:20

connor írta:Pont az a gond, mint Oleguernél. Hiába jó a hozzáállás, ha egyszer technikailag és fejben nem üti meg azt a szintet, ami ide kell. Ezen már nem sokat lehet javítani. Vagy van tehetség vagy nincs. Kinek kevesebb, kinek több. Sáncheznek kevesebb. Azt sem lehet már mondani, hogy fiatal, mert 24 elmúlt. Bőven túl van a fiatal tehetség életkoron.
Tavaly volt tehetsége, idén már nincs? Tavaly Messi után az egyetlen valamire való támadónk volt, sorra lőtte a bajnokikon is a gólokat, meg a klasszikusokon is. Nem képesség problémája van, ez számomra a napnál is világosabb.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
connor
Jugador d'estrella

2013.01.17. 12:12:23

socio66 írta:tavaly, amikor fontos gólokat tudott lőni a rangadókon, és sok meccsen ki tudott emelkedni a csapatból az aktivitásával, akkor nem volt kevés.
az a baj, hogy a többi támadó is ugyanilyen szerencsétlen-villa most épp feltalálja magát a kapu előtt, de első évében ő is miket művelt- , viszont ő legalább a mezőnymunkájával hasznossá tudja tenni magát egy rossz meccsén is, és még mindig benne érzem leginkább, hogy előrébb léphetne.
tudva, hogy milyen kaliberű támadók nem állták meg a helyüket nálunk, én nem szívesen kezdenék el nézelődni a piacon, és sánchez-nél jobbat nehezen is találnánk.[/color]
Ne haragudj, de egyáltalán nem értek ezzel egyet. Egy fontos gólja volt tavaly, a Real Madrid ellen idegenben az egyenlítés. Talán még a Leverkusen elleni gólja említhető meg, bár a németeket nélküle is simán lemostuk volna a pályáról. A Madrid ellen betalált a hazai meccsen is, de igazából azon kívül jó labdaérintése nem volt a hajrában. Ezen kívül nulla. Jó, betalált a bajnokságban is párszor, de még így is gyenge a teljesítménye a sokak szerint itt betliző csatárelődökhöz képest. Elég ha az ember a statisztikáira ránéz.

Lehet nem fog sok embernek tetszeni amit mondok, de Sánchez egy közepes képességű játékos, akinek egy Barcelona-ban (vagy MU,Bayer,Real Madrid,Juventus,stb.) legfeljebb a kispadon kellene ülni, hogy egy-egy kisebb csapat ellen beálljon, amíg a többiek pihennek.
Összjáték, gólerősség, beadások, cselek NULLA. Egyedül a hajtás, védekezés, amiben jó, DE elvileg ő csatárposzton játszik,nem? :roll:

A többi csatárról pedig annyit, hogy ahhoz képest, hogy Sánchez mennyit játszik az összes csatárunk - a sérült Cuencat kivéve - jobban áll a gólokat és/vagy gólpasszokat tekintve. Ráadásul Sánchez a 3 góljából kettőt egy Cordoba elleni meccsen lőtt, szinte tét nélküli állásnál. Villa a góljaival, Pedro a passzaival vétette inkább észre magát idén, Tello mindkét adat tekintetében 4-4 "pontra" áll.

Én ha valakit elküldenék a mostani csapatból az nem Alves és nem is Valdes lenne, hanem Sánchez. Pont az a gond, mint Oleguernél. Hiába jó a hozzáállás, ha egyszer technikailag és fejben nem üti meg azt a szintet, ami ide kell. Ezen már nem sokat lehet javítani. Vagy van tehetség vagy nincs. Kinek kevesebb, kinek több. Sáncheznek kevesebb. Azt sem lehet már mondani, hogy fiatal, mert 24 elmúlt. Bőven túl van a fiatal tehetség életkoron.
Addig kell eladni, ameddig 10 millió körül fizetnek érte - és ameddig nem megy el rajta trófea.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.01.17. 11:55:50

socio66 írta:tavaly, amikor fontos gólokat tudott lőni a rangadókon, és sok meccsen ki tudott emelkedni a csapatból az aktivitásával, akkor nem volt kevés.
az a baj, hogy a többi támadó is ugyanilyen szerencsétlen-villa most épp feltalálja magát a kapu előtt, de első évében ő is miket művelt- , viszont ő legalább a mezőnymunkájával hasznossá tudja tenni magát egy rossz meccsén is, és még mindig benne érzem leginkább, hogy előrébb léphetne.
tudva, hogy milyen kaliberű támadók nem állták meg a helyüket nálunk, én nem szívesen kezdenék el nézelődni a piacon, és sánchez-nél jobbat nehezen is találnánk.[/color]
Korrekt hozzászólás, teljesen egyetértek.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2013.01.17. 11:51:55

jó gyerek ez az ALexis, még nagyon fiatal lesz ideje fejlődni. viszont ez a dobálós énjét le kellene vetkőznie. hajtani keményen, és nem eltaknyolni állandóan. egyébként 28 milláért vették ha jól emlékszem. van benne tűz, mindent meg tesz a csapatért, előbb utóbb vissza fog köszönni ez a rengeteg munka, odaadás, amit a csapatért nyújt.

ezért kár volt regisztrálni....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Yaya(07-10) 2013.01.17. 11:57:57-kor.
mess2009
Director del Fútbol

2013.01.17. 11:36:51

Messa írta:Nem képességbeli problémák vannak nála, szerintem ezzel mindenki tisztában van. És nem is játszik rosszul, minden meccsen képes több 100%-os ziccerbe kerülni, de annyira rágörcsöl hogyha odakerül, összepisili magát.

Tito, vagy a társak beszélgethetnének vele, vagy fogalmam sincs. De az ahogy küzd az még mindig szimpatikus.
és még egy lényeges (szerintem) : azért ő olyan kiélezett helyzeteket puskázott el amibe mondjuk Villa nem is kerülhetett volna, mert közelsem olyan gyors és mert be sem vállalná!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.01.17. 11:31:36

Nem képességbeli problémák vannak nála, szerintem ezzel mindenki tisztában van. És nem is játszik rosszul, minden meccsen képes több 100%-os ziccerbe kerülni, de annyira rágörcsöl hogyha odakerül, összepisili magát.

Tito, vagy a társak beszélgethetnének vele, vagy fogalmam sincs. De az ahogy küzd az még mindig szimpatikus.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
szajko
Director del Fútbol

2013.01.17. 10:55:56

tudva, hogy milyen kaliberű támadók nem állták meg a helyüket nálunk, én nem szívesen kezdenék el nézelődni a piacon, és sánchez-nél jobbat nehezen is találnánk.
+1
Teljesen ugyanez a véleményem.
barlacy
Jugador del Barça

2013.01.17. 10:46:29

..."nincs rá szó. nincs fogalom"...

-Tűrhetetlen!
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.17. 10:41:25

socio66 írta:
recrea írta:Nem kell túlragozni: kevés ide.
tavaly, amikor fontos gólokat tudott lőni a rangadókon, és sok meccsen ki tudott emelkedni a csapatból az aktivitásával, akkor nem volt kevés.

Pontosan, ahogy mondod, idén meg kevés. Tegnap speciel kártékony volt.

socio66 írta:az a baj, hogy a többi támadó is ugyanilyen szerencsétlen-villa most épp feltalálja magát a kapu előtt, de első évében ő is miket művelt- , viszont ő legalább a mezőnymunkájával hasznossá tudja tenni magát egy rossz meccsén is, és még mindig benne érzem leginkább, hogy előrébb léphetne.

Azért tisztáznám magam: nem habzó szájjal szidom és röhögök rajta, mint egyesek, hanem kritikát fogalmazok meg vele szemben. Ugyan kritizálom, egyébként teljesen jogosan, ettől függetlenül nagyon kedvelem, szeretem a játékát és határozott véleményem, h egy Realban vagy Juvéban már ünnepelt sztár lenne, és biztos vagyok abban is, h a hasznunkra tudna válni, de elképzelésem sincs hogyan lenne erre képes.

Tegnap ugyan eleve egész nap ideges voltam, de ma józan ésszel belegondolva is, ezt sok-sok játékos lehozza, amit ő. A tököm tele van azzal, h megint a jobb szélen kezdett, ahol szerintem a leggyengébb. Elfogadom, nem játszunk centerrel (ahol szvsz klasszis lehetne, mondjuk ezt a kapu előtti töketlenkedések nem bizonyítják, de én hiszem), akkor legalább a bal oldalon játsszon, ahonnan befelé tud indulni.

socio66 írta:tudva, hogy milyen kaliberű támadók nem állták meg a helyüket nálunk, én nem szívesen kezdenék el nézelődni a piacon, és sánchez-nél jobbat nehezen is találnánk.
A dolog érdekessége az, h nem is kell igazolni, hidd el, nekem is fáj, de vidáman meglennénk most is Alexis nélkül, mert semmit nem tett hozzá idén.

Amit meg írtam, h csináljunk belőle jobbhátvédet, komolyan írtam, így el fogjuk herdálni. Mert egyébként megköszönheti, h ennyi lehetőséget kap, vélhetően mert ők is látják benne a potenciált, amit mi. Én az utolsó pillanatig védtem őt mindenkivel szemben, nekem tegnap jött el ez a pillanat, neked még tart, becsülöm a dolgot.

Ettől függetlenül érdekelne a megoldás, vagy az, hogy hogyan kéne kezelni a dolgot?!

"Alexis ivott Torres után" - ezen még mindig röhögök.
tatesz1990
Jugador del Barça

2013.01.17. 10:38:59

Egy nagyobb horderejű összecsapáson nyugodtan lehetne használni az MVP támadó triót (feltéve, hogy Villa is egészséges), vagy Iniestát a támadósorban. De emellett kell a meccsrutin Alexisnek és Tellonak is.
Ha mégsem megy neki a szezon végéig, akkor le lehet ülni vele és elbeszélgetni a jövőjével kapcsolatban. Szerintem most is jót tenne neki egy beszélgetés Titoval vagy egy pszichológussal, mert az ilyen mindig problémák pszichés eredetűek.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.01.17. 09:53:18

Gareth Tello írta:A tegnapi Benny Hill-show két legszebb jelenete:
http://www.youtube.com/watch?v=7RJb6r4osOE
http://www.youtube.com/watch?v=kCwL5PK5RYA
Ezek azok a helyzetek, amiket egy ilyen szintű játékosnak álmából felkeltve is be kell tudni fejeznie. :roll:

Sokszor hangoztattam, hogy számomra is rendkívül szimpatikus, amit Alexis nyújt, de itt már túlzás nélkül hatalmas problémák vannak. Sorra hagyja ki az ajtó ablak ziccereket, amivel még tovább rombolja az önbizalmát.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
socio66

2013.01.17. 09:40:04

tavaly, amikor fontos gólokat tudott lőni a rangadókon, és sok meccsen ki tudott emelkedni a csapatból az aktivitásával, akkor nem volt kevés.
tudva, hogy milyen kaliberű támadók nem állták meg a helyüket nálunk, én nem szívesen kezdenék el nézelődni a piacon, és sánchez-nél jobbat nehezen is találnánk.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.01.17. 08:26:14

shutterisland írta:pár napja én is bedobtam az "ötletet", szóval egyet is értek vele ezáltal, hogy mehetne szélsőhátvédnek, több hasznát vennénk.

még abban bízok, hogy torres szindróma van, és ahogy lesz 2-3 szerencsés és jó meccse egymás után, rálel a helyes útra.

amúgy meg...DEULOFEU :lol:
1. Több hasznát vennénk, az biztos, Sociedad ellen mehet is Alves helyére a kezdőbe, csak aztán jól magyarázza el neki Tito, hogy inkább ne menjen fel a támadásokkal. :lol:
2. Ahhoz először is kéne egy szerencsés és jó meccs...
3. Mást nem is vártam tőled. :lol:
Amúgy meg... Cuenca!

A tegnapi Benny Hill-show két legszebb jelenete:
http://www.youtube.com/watch?v=7RJb6r4osOE
http://www.youtube.com/watch?v=kCwL5PK5RYA
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.16. 23:59:24

pár napja én is bedobtam az "ötletet", szóval egyet is értek vele ezáltal, hogy mehetne szélsőhátvédnek, több hasznát vennénk.

még abban bízok, hogy torres szindróma van, és ahogy lesz 2-3 szerencsés és jó meccse egymás után, rálel a helyes útra.

amúgy meg...DEULOFEU :lol:
connor
Jugador d'estrella

2013.01.16. 23:52:44

(nem tudtam eldönteni, hogy a humor-ba tegyem vagy ide)
Sánchez és az ügynöke a nyáron :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=z8joLfbn ... re=related
gergo9
Director del Fútbol

2013.01.16. 23:43:55

Thank you, captain obvious.

Annyira életszerű lenne ha egy béelgyőzelmet jelentő gólt ő szerezne ilyen szezon után mondjuk az is hogy hasra esne az üreskapu előtt. :mrgreen:
Kapu előtt egyszerűen értékelhetetlen amit művel a többivel annyira nagy gond nincs. Egyszerűen hihetetlen hogy támadóink milyen mélységekbe képesek több hónapra , félévekre esni Ánritól kezdve Pedrón, Villa-n át Sanchez-ig. Dühítő. :evil:
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.16. 23:43:45

Pavel írta:Könyörgöm csináljanak belőle védőt, mert csatárnak nagyon rossz.
Ma is védekezésben ragyogó munkát végzett, de a gólszerzés...
Ugyanerre gondoltam én is. Ki kéne belőle nevelni Alves utódját. Most mondom, az egyik legnagyobb edzői húzás lenne Titotól, azóta, h Egervári belső védőt csinált Juhászból.
És ezt teljesen komolyan gondolom, egyébként megint elherdálunk 40 milliót.

Vagy adjuk el Münchenbe a nyáron ugyanannyiért.
Capon
Llegenda del Barça

2013.01.16. 23:35:36

Akár mennyire szimpatikus is a srác és szorítok érte, de ma (is) minden kritika abszolút jogos :!: :!:
Ma semmi értelme nincsen védeni mert bőven rászolgált arra amit kap.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.01.16. 23:35:29

shutterisland írta:mindig is kedveltem a srácot, de ha kiesünk a kupából, akkor nagyon pipa leszek rá, két olyan ziccert hagyott ki, amit ilyen éles párharcban nem szabad.
Ez igaz,de mindenki más is tehet róla,hogy ez a párharc egyáltalán élessé válhatott,a második félidőben 11en alibiztek a pályán,ennek ellenére nem okozhat gondot a továbbjutás,játszottunk egy X-et na bumm,és akkor mi van?? Nemhogy a Malága,de szerintem semelyik csapat nem lehet képes 3ból 2szer megfogni minket!
Pavel
Entrenador del Barça

2013.01.16. 23:33:58

Könyörgöm csináljanak belőle védőt, mert csatárnak nagyon rossz.
Ma is védekezésben ragyogó munkát végzett, de a gólszerzés...
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.16. 23:28:28

mindig is kedveltem a srácot, de ha kiesünk a kupából, akkor nagyon pipa leszek rá, két olyan ziccert hagyott ki, amit ilyen éles párharcban nem szabad.
Lolyta
Barça B

2013.01.16. 23:19:51

Remélem én is, maradjunk ennyiben :D bár ma is milyen jó lenne a 4-2...
18Barca99
Capitá del Barça

2013.01.16. 23:16:54

Lolyta írta:
Ettől még Alexis nem lesz kevésbé rossz, és itt most nem csak rossz játékról beszélünk, hanem olyan ziccereket hagy ki tucatjával amiket mamám is berúgna, ha adnak neki egy járókeretet.[/quote]

Ez tiszta sor, csak ne mondjuk azt, hogy Fabregasnal nem volt ilyen anyázás, pedig ő is nagyon rossz formában volt, Chelsea ellen miket hagyott ki. Alexis annyival van rosszabb helyzetbe hogy ő közelebb játszik viszonylag a kapuhaz mert mégiscsak szélső/csatár.

Aztán Fabre az egyik legjobb középpályásunk lett a következő évtől azaz idéntől. Szerintem ha év végéig ilyen formába marad akkor lehet szó arról hogy távozik addig meg bízni kell benne. Biztos vagyok benne hogy nem Alexis fog játszani a legfontosabb meccseken hanem Ini megy fel balszélre és Pedro jön.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.16. 23:09:27

Nem kell túlragozni: kevés ide.
Lolyta
Barça B

2013.01.16. 23:07:42

18Barca99 írta:
Lolyta írta:Ennyire azért nem volt szerintem akkor anyázás, meg azért neki nem a gólszerzés a fő feladata, és nem is foglalta a helyet senki elől, de azért Alexis helyett játszhatna Villa, Pedro , Ini, Fabregas, de akár még Adriano is. ( Nem a mai meccsről beszélek, hanem úgy általában)
Akkor nyugodtan olvass vissza mert még Keitát meg Dos Santost is a csapatba követelte mindenki csak ne Fabregas játszon. Thiagóról nem is beszélve, Fabregas volt a legnagyobb "isten barma" mert mi az hogy ő játszik a fiataljaink helyett.

Alexisnél még csak az utóbbi pár hónapba kezdődött az "anyázás" Fabrénél már az elejénél voltak, mert hogy drága volt és meg se érte, ráadásul még nem is volt formában.
Ettől még Alexis nem lesz kevésbé rossz, és itt most nem csak rossz játékról beszélünk, hanem olyan ziccereket hagy ki tucatjával amiket mamám is berúgna, ha adnak neki egy járókeretet.
Lezárt