recrea írta:csababarca írta:Nagyjából ugyanazon újságírók szavaztak akkor és most. és mondom,az újságíróknál sem nyert volna Iniesta. Szóval érdekes az egész.
Most lehet nem egyről beszélünk, de ugyanazok az újságírók vagy legalább ugyanaz a kör szavazott most is, mint a régi rendszerben? Nem hiszem, mert pl. most sokkal több ország (FIFA tagoké is) zsurnalisztája szavazott. Csak mert mondom, az újságíróknál idén Iniesta nyert és ez ugyanaz a kör, mint akik a régi rendszerben szavaztak az aranylabdára.
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Best_ ... rope_Award
Elbeszélünk egymás mellett, nem értitek mire akarok kilyukadni. A lényeg, h ennek a szavazásnak már köze sincs a régi szavazáshoz.
csababarca írta:Nah mindegy,mondjuk én sose voltam híve ennek a VB-t EB-t emeljük ki dolognak,biztos azért gondolkozom így.
Nekem mondjuk tetszett ez a dolog, mert szerintem ez a futball csúcsa, ízlések és pofonok.
Nem tudom,nem ismerem név szerint,hogy akkor kik szavaztak. csak hogy UEFA-tagországos újságírók. Most meg ugyanez a kör,kibővítve a FIFA tagországos újságírókkal.
Akinek van energiája az összesítse csak az UEFA-s tagországok zsurnalisztáinak szavazatait. És akkor kiderül,hogy hogy szavaztak.
Mert azt ne gondolja senki,hogy annál a díjnál hozzáértőbbek szavaztak,mint a mostani küldöttek.
Futball csúcsa persze, de ezt a díjat évre adják. Az meg egy 7 meccses sorozat, egy hónap alatt lemegy. Plusz azért megkapják a díjakat,már a vb után. Persze ha valaki totálisan kiemelkedik egy ilyen torna mezőnyéből,akkor megértem. Mint Ronaldo 2002-ben. Ő ott abszolút kiemelkedett,még akkor is,ha egész tavasszal jóformán nem játszott.
De sem a 2010es VB-n,sem a mostani EB-n nem volt olyan ember,aki kiemelkedett a többiek közül. Még a gólkirályi címnél is holtversenyek alakultak ki ilyen 3-gólokkal.
Szóval nem azt mondom,hogy ne emeljék ki, de csak akkor ha tényleg van valaki aki kiemelkedik. Sajnos,nem sajnos,ez a spanyol válogatott nem az amiből egy valaki kiemelkedik,hanem az, akik csapatként működnek tökéletesen.
Nah mindegy,valószínűleg nem jön át amit írok,mert nem biztos hogy a legjobban fogalmazok. Ez az én véleményem,én így gondolom,és ezért sem tetszett Canna aranylabdája,amit 6 éve is így leírtam.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."