Írek szerintem konzervatívabbak mint az angolok, s utálják a lengyeleketsjd írta:
Amúgy kicsit bővebben mit tudsz mondani az írekről? Milyen ott az élet, milyen a hangulat, emberek stb.?

Az élet meg teljesen más mint itthon, az emberek gondolkozása más, meg mondjuk amit iszonyat nehéz volt megszokni, hogy nincs normális kaja

Amit még nehéz volt megszokni, hogy bármit csinálsz te külföldi maradsz, s ez azért néha befordítja az embert, de szerencsére ahol én voltam, ott voltak magyarok is meg akkor még feleség is, úgyhogy annyira ez nem volt érezhető de néha előjött.
Ami a legfurább volt, hogy egy pubban nincs olyan, hogy te majd odamész csajozni meg jófejkedni, mert kitesznek az utcára

Én ahol voltam Limerick, ebből a szempontból kánaán volt, a város 70%a nő, s úgy kell elképzelni, hogy te nem mehetsz oda senkihez, hanem ők jönnek, mint a mennyországban

S eloszlatnám azokat a sztereotípiákat, hogy a brit nők rondák és dagadtak, mert nem

Életük a rögbi, ha meccs van akkor mindenki nézi a rögbit, de ez is olyan, hogy már meséltem szerintem, amikor kint voltam akkor volt a Real-Barca amikor kb a 6ik pubba sikerült olyan TV helyiséget találni, ahol azt adták (utólag nem baj, mert így nem láttuk Benzem 1. perces gólját

Mikor kikaptak az angoloktól rögbiben konkrétan gyásznap volt, újság tele ezzel, mindenki erről beszélt, s ment a fuckozás, angolokat amúgy is nagyon utálják, s viszont, ha meg akarsz sérteni egy írt, azt mondod neki krumplizabáló, s véged

S ebből következik, hogy az ír öltözködés, mackógatya betűrve a magas szárú sportcipőbe, s rögbimez, s így tolja mindenki

S pl az is vicces volt, hogy mi Limericktől busszal kb 10percre laktunk, lakást ugye mindenki bérel, 400-500 euróért már lehet emeletes házat bérelni, sima egyszerű szobát is 50-100 euróért.
Szóval pl taxiknál nincs taxióra

Ugyanazért az utért volt mikor fizettünk 15 eurót, s volt mikor 10et.
Nagyjából ennyi ami eszembe jutott, jó hely, de ahogy bármilyen más országnál előjön, teljesen más, az életfelfogás más a környezet stb, s ehhez kell tudni alkalmazni, ami azért nem egyszerű.
S amúgy visszatérve az időjárás meg tényleg olyan, hogy állandóan esik, de nem az hogy szakad, csak pont a legrosszabb, hogy petyeg az eső, de tényleg állandóan, s ha már 15 fok van (az ír nyár

Oké hozzáteszem az egészhez, hogy én ahol voltam Limerick az "vidék", Dublin az megint más hely, az azért sokkal inkább Londonra hasonlít, mind az emberek öltözködésében mind életet tekintve stb.