recrea írta:
Kollektíven megkérdezném, h Ti mit csináltok a pályán, amikor egy jobb játékost kell megállítani?! Köpést, taposást, színészkedést én sem tolerálom,
Akkor mégis mi bajod az itteni fórumozókkal? A többség pontosan ezt kritizálja a Mou.féle Realban.
recrea írta:
a durva és szándékos szabálytalanságok viszont minden pályán ott vannak. Pont Zlatan írja a könyvében, ugyanúgy mennek a dolgok a európai elsőosztályú meccseken, mint itthon a megye 3-ban, a 70-es IQ Barcelonában és Madridban is ugyanannyi észt jelent, mint simagöröngyösön.
Csakhogy ahogy előttem is írták, amíg megye 3-ban valóban vannak játékosok 70-es IQ-val, topcsapatban már nem. Azon a szinten már a védőnek is szükséges egy normál IQ, hogy olvasni tudja játékot, ne csak felrúgja az éppen arra járó ellenfelet, és igen, ez az intelligencia bőven megvan Pepe-ben és Ramos-ban is, mert nagyon jó képességű védők. Annál nagyobb probléma, hogy mégis milyen alattomos tahók tudnak lenni néha.
recrea írta:Azt meg nem tudhatjuk, h mit mondanak a játékosok a pályán. Én nyugodt ember vagyok, de anyázásért pl szétrúgom az ellenfelet, csak míg utóbbi látszik, addig előbbiről nem tudunk.
Egyrészt manapság már nem igaz, hogy az előbbiről nem tudunk, mert az újságok mindig tele vannak, ha valaki szájáról leolvassák, hogy valami durvát mondott. A Zidane fejelésnél is a közhangulat egyértelműen Zidane mellé állt - szerintem jogosan -, mert több forrás többé-kevésbé ugyanazokat a mondotokat olvasta le Materazzi szájáról.
Másrészt az nem érv egy tahó belépő védelmében, hogy NEM TUDJUK mi történt előtte. Érdekes módon Pepe nem montda az esetei után, hogy Messi anyázta volna, vagy az a másik gyerek, akit a földön rúgdosott beszólt volna neki.
recrea írta:Szerintem a cél szentesíti az eszközt, nyerni megyek fel a pályára, bármi áron és biztosak lehettek benne, h szeretett csapatunk játékosai is.
Nem tudom, hogy egy csapatról beszélünk-e, de a Barcat épp az különbözteti meg a Mou-féle Realtól, hogy a cél nem minden esetben szentesíti az eszközt. A Barca filizófia az, hogy nyerj, de játsz szépen, szórakoztasd a közönséget. Ezzel szemben a Realnál nyíltan feladtak már minden hagyományt és szépséget, ha az nem szolgálta a célt. Ugye fölösleges felsorolnom Mou mocskolodásait, a Realon belüli háborúkat, a játkésokra és a játékra tett hatását. Na ott a cél szentesít minden eszközt.