kudu írta:A csapatom úgy, ahogy rendben van a hetedosztályra, de csatár és kapus fronton elég gyengén állok.
Vásároltam elég olcsón két hátvédet, egyik nagyszerű, másik pedig jó védekezéssel.
Még van majd 40 000 e ft-om, ezért úgy gondoltam, hogy ebből vásárolnék egy idősebb kapust, valamint egy relatíve idősebb csatárt, akinek a gólszerzése legalább jó, mivel több pénzem nincs jobb képességűre.
Edzésnek a szélsőjátékot terveztem, ott van fiatal játékosom, akinek használna ez az edzés.
Vélemények?
Asztalon Villa
Ne nagyon költs pénzt "erősítésre", ez hosszútávon csak gyengítés.

Kezdj el edzeni valamilyen posztot (pl. kapust a legegyszerűbb, mert csak 2 játékos kell megvenni, de edzhetsz bármit, ami közel áll hozzád), és gyűjtsd a pénzt. Később ráérsz még erősíteni, de az ilyen jó szintű játékosok semmivel sem tudnak többet, mint jó pár játékos az alapcsapatodból. Ergo nem éri meg rájuk költeni a pénzt.
Régen gyenge edzőt adtak a kezdőknek, mostmár ez módosult megfelelőre. Az egsz elfogadható az edzéshez, de nem árt, ha be tudsz szerezni egy jóe dzőt csapnivaló vezetői képességgel. Ahhoz is kell pénz, 53 MFt.
Ergo az ilyen idősebb játékosokat felejtsd el, mert nagyon hátráltatnak az elején. Főleg, ha mondjuk jó képességű, hidd el, az annyit ér, mint halottnak a csók.

A következő szezonod úgyis a csapatépítésről szól, ahogy írtad, hetedből lazán fel fogsz jutni, úgyhogy nem kell pénzt kidobni ilyenekre. Csak gyűjtsd szépen fiatalok (17 évesek) edzéséből a pénzt. (Jól emlékszem, hogy újrakezdő vagy és nagyjából vágod mit értek az alatt, hogy fiatalok edzéséből pénzt csinálni?

)
FtcSikiHun írta:valaki árulja már el nekem, hogy miért gyenge a középpályám, amikor játékszervezést edzek és a kezdőm:
jobbszélső, játékszervezés: remek 22éves
három középső kp: nagyszerű, kiemelkedő, kiemelkedő, 18-20-23 éves
balszélső, szélsőjáték: nagyszerű
Először is, a középpálya értékeléshez az ég egy adta világon semmit nem számít valakinek a szélsőjátéka. (SÚGÓ!

) Másrészt, gondolom nem arra számítottál, hogy 3 remek belső középpályás majd egyből remek középpályát fog generálni.

Szép is lenne, ha így működne, de ha jobban belegondolsz, ebben nincs logika. A középpálya erőssége számtalan elemtől függ, mindet megtalálod a súgóban. (Csak példák: elsősorban a középpályások jsz-étől, aztán számít még a szélsők jsz-e, védők jsz-e, eseleges defcsatik, elég erőteljesen a csapatszellem szintje illetve a meccshez való hozzáállás, hazai/idegenbeli pálya.) Ha valamit ennyi dolog befolyásol, akkor nem logikus az, hogy csak pár játékos főképessége adja az értékelést. Ezek a tényezők mind-mind összeadódnak (persze nem lineárisan), s így kapunk a végén valamilyen középpályaértékelést. De ugyanígy működik ez a többi értékelés kiszámításánál, csak ott is értelemszerűen más tényezők befolyásolnak, amik szintén más-más súlyozottsággal kerülnek összeadásra.