Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.27. 13:43:17

gergo9 írta:Itt szerintem pont megtaposták valamennyire a lábfejét. Mindegy.
:arrow:
sjd írta: kifejezetten látszik, hogy még amikor ténylegesen szabálytalankodnak is vele, ezt nagyon színpadias mozdulatokkal jelzi. Valóban nem műesik, de a legkisebb faltnál is eljátssza a hattyú halálát, és szinte meccsenként van egy ilyen.
gergo9
Director del Fútbol

2012.12.27. 13:19:27

sjd írta: Valóban nem műesik, de a legkisebb faltnál is eljátssza a hattyú halálát, és szinte meccsenként van egy ilyen.
http://www.youtube.com/watch?v=XCEMVpPAPYM
3:54nél pl.

Itt szerintem pont megtaposták valamennyire a lábfejét. Mindegy.

Én is úgy érzem hogy nem hempereg számottevően többet az átlagánál itt is példaként egy 3évvel ezelőtti performanszt sikerült nagy nehezen előkaparni.
Mondjuk hozzáteszem ott Motta egy sárga lappal a tarsolyban egyértelműen visszacsapott ami bőven megérdemelt egy sárgalapot. Zuhanyzó nem volt jogtalan. Busqets alakítása is eltiltást érdemelt volna másnem utólag.
TT
Capitá del Barça

2012.12.27. 13:16:35

lehet, hogy a fájdalomküszöbe annyira alacsony, hogy neki az már kín, ami alatt ti bizsergető ingert értetek. :D

én se szeretem ezeket a "plusz" dolgait, de Sancheznél kifejezetten utálom, az másabb tészta; az inter elleni kukucskálása volt csúnya, más meg nem igazán nyomja meg a vérnyomásom
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.27. 13:00:15

kristop írta:
Deus írta:Egyetértek, de azért nem szeretik sokan, mert sokszor dobálja magát... Elég egy érintés, máris eljátssza a nagy halált. Jogos, hogy nem szeretik. Gyors példa: http://www.youtube.com/watch?v=L3_ocUYu244
a sokszor dobálja magát, az kábé annyit jelent hogy fél évente van egy esete. a mostani idényből nem is emlékszem ilyenre.
Ezzel vitatkoznom kell, Deusnak igaza van abban, hogy kifejezetten látszik, hogy még amikor ténylegesen szabálytalankodnak is vele, ezt nagyon színpadias mozdulatokkal jelzi. Valóban nem műesik, de a legkisebb faltnál is eljátssza a hattyú halálát, és szinte meccsenként van egy ilyen.
3:54nél pl.
kristop
Entrenador del Barça

2012.12.27. 12:33:59

Deus írta:Egyetértek, de azért nem szeretik sokan, mert sokszor dobálja magát... Elég egy érintés, máris eljátssza a nagy halált. Jogos, hogy nem szeretik. Gyors példa: http://www.youtube.com/watch?v=L3_ocUYu244
a sokszor dobálja magát, az kábé annyit jelent hogy fél évente van egy esete. a mostani idényből nem is emlékszem ilyenre. iniesta pl nem dobálja magát, viszont ő tényleg sokkal, de sokkal többet esik el a semmitől, vagy csak hamarabb. a különbség az, hogy busquetsnek az a néhány (és a legnagyobb interes) esete nagyon teátrális volt, iniesta meg csak összecsuklik, eldől, megáll és legtöbbször automatikusan kapja a szabadot.

pont ezért is van, hogy a kezdeti képtelen vagyok szeretni, mert annyira gerinctelenből mára az lett, hogy szinte csak gyönyörködöm a játékában és tényleg élvezet nézni csak az ő mozgását. ahogy mindig az üres területekre indul, vagy ha vannak rajta, akkor elviszi az embert, hogy más legyen üresen vagy csak egy passzsávot szabadít fel ezzel. az az egyérintős passzjátéka, a vertikális passzok, a testcselek. úhh, és még egy hathét év biztos van benne.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.27. 12:29:09

Egyre ritkábban dobálja magát,sőt az elmúlt időszakból,én konkrétan nem is emlékszem semmi ilyesmire..Alexis átvette tőle ezt a szerepet.
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.12.27. 12:26:32

visca el barca írta:ahogy látom a kevésbé mainstream filmeket ragadtátok ki. ami nekem nagyon nagyon várós az a sin city 2. az első részért nagyon odavagyok, remélem nem cseszik el a folytatást. nah meg a carrie :lol: már látom a B kategoriát :lol:
Nocsak, Sergio melyik címszerepben fog tetszelegni? Erről lemaradtam. :D Mondjuk egy áldozatot mindenképpen remekül eljátszhatna. :lol:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Mihu
Director del Fútbol

2012.12.27. 11:43:47

visca el barca írta:ahogy látom a kevésbé mainstream filmeket ragadtátok ki. ami nekem nagyon nagyon várós az a sin city 2. az első részért nagyon odavagyok, remélem nem cseszik el a folytatást. nah meg a carrie :lol: már látom a B kategoriát :lol:
Elnézted a házszámot :lol: :lol: :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.27. 11:35:06

ahogy látom a kevésbé mainstream filmeket ragadtátok ki. ami nekem nagyon nagyon várós az a sin city 2. az első részért nagyon odavagyok, remélem nem cseszik el a folytatást. nah meg a carrie :lol: már látom a B kategoriát :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.12.27. 11:24:56

Egyetértek, de azért nem szeretik sokan, mert sokszor dobálja magát... Elég egy érintés, máris eljátssza a nagy halált. Jogos, hogy nem szeretik. Gyors példa: http://www.youtube.com/watch?v=L3_ocUYu244

Ha leszokná róla, és úgy küzdene a labdáért mint Messi (aki egyfolytában harcol a labdáért és nem dobja fel magát), akkor már egészen más lenne a tészta.

Nekem (is) ez a bajom vele.

De viszont a technikája nagyon ott van a szeren. Halvérű, bekötött szemmel is "látja" a játékosokat. (Mint a megvakult Neo a Mátrix 3. részében :P )
KépKép
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.27. 11:15:12

shutterisland írta:nagy igazság van a maestro szavaiban.
busquets beért, sőt, még fog is fejlődni szerintem, ahogy jön a rutin, talán a néha előforduló, könnyeden elszórt labdák végleg eltűnnek.

azt sajnálom, hogy nehéz őt elismerni, hiszen (főleg) a laikusoknak nem látványos, amit csinál.
viszont 1-1 olyan meccsen, ahol nincs akkora tét, vagy vezetünk 2 góllal, érdemes pár percig az ő mozgását nézni a képernyőn.
Abszolút egyetértek,bár sztem néha kifejezetten látványos amit csinál,az a hanyag elegancia,amivel csinálja a testcseleit,a leglehetetlenebb helyzetekből ad sokszor olyan passzokat,hogy csak lesek,és ami a legfontosabb,nem láttam még soha olyat,hogy nála van a labda,és lennt van a feje,nézzétek meg a Barca játékosain kívül,majdhogynem akármelyik csapat középpályásait (pl. Özilt) a labdát nézik,amikor megkapják,vagy vezetik,és így akadályozza a labda folyamatos járatását,na ilyen nála nincs,végig fennt van a feje,és már mielőtt megkapná a labdát tudja,hogy hová fogja továbbrakni.

Egyébként amit az utolsó mondatodban írsz,én is sokszor csinálom,bár ink. én Messi mozgását szoktam ilyenkor nézni,meg Ini-ét.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.27. 10:49:55

nagy igazság van a maestro szavaiban.
busquets beért, sőt, még fog is fejlődni szerintem, ahogy jön a rutin, talán a néha előforduló, könnyeden elszórt labdák végleg eltűnnek.

azt sajnálom, hogy nehéz őt elismerni, hiszen (főleg) a laikusoknak nem látványos, amit csinál.
viszont 1-1 olyan meccsen, ahol nincs akkora tét, vagy vezetünk 2 góllal, érdemes pár percig az ő mozgását nézni a képernyőn.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.27. 10:35:32

" Sergiót alaposan alulértékelik - mondta róla Xavi. - Pedig briliáns játékos. Nem cselez, nem is szerez gólt túl gyakran, nem csinál biciklicseleket, mégis micsoda futballista! Busi játékában benne van minden,aminek egy Barca játékosban benne kell lennie. Igazi klasszis,aki apait-anyait belead minden meccsen.Az ellenfelek általában szoros emberfogással követnek bennünket, Busquets valahogy mégis oda tudja passzolni a labdát,akár kapásból is. Ilyenkor mindig arra gondolsz : Hogy látott meg egyáltalán ? Lehetetlen,hogy észrevett,nemhogy oda is passzolta. "
Mikaos
Director del Fútbol

2012.12.18. 10:43:24

Busquets teljesítménye az Atletico ellen:

Lenyűgöző.
Bár a videóban nem szerepel a 2 eladott labdája, véleményem szerint a "meccs legjobbja" címhez méltóan játszott.
Nem tudom elképzelni nélküle a Barcát.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.12.17. 16:54:25

Így etette a vendégvédőket:

http://imgon.net/pm-1371.html
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.12.17. 08:12:44

Piquenbauer írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... os-2199863

Hát úgy tűnik meg van Busquets legnagyobb rajongója... :lol:

Az a durva, hogy tudom ki készítette az arcképet :o

Bár fura, hogy Busquest -el ünnepelte a gólját. vajon miért? Nagy kedvence vagy mi?

szerk: azért a jútúb komment se gyenge :lol:

The shirt says:

Sergio Busquets

My Role Model
KépKép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.17. 01:02:51

csatárok közül is két kezemen meg tudnám számolni, aki ennyire higgadt tudna maradni egy ilyen helyzetben, nem hogy egy vkp-tól, aki félévente ér fel a kapu elé.
parádé volt papa :)
gy zseni a srác,a szinészkedéseit kinőtte,és olyan elegancia van benne,ami a csapatból egyedül rá és Inire jellemző.
Köszönjük Pep,hogy megmerted anno húzni a Touré-Busi cserét
mind a két mondatodat adom részben.

a színészkedéseit még azért teljesen nem nőtte ki (nem is fogja) de valóban letisztult kissé ilyen téren a játéka.
az elegancia is komoly, azok a finom testcselek hatalmasak.

én is örülök annak, hogy ő maradt itt, de még jobban örülnék, ha yaya nem esett volna áldozatául, mind a kettő top kaliber. :)
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.12.16. 23:13:03

A góljától függetlenül írom,hogy egy zseni a srác,a szinészkedéseit kinőtte,és olyan elegancia van benne,ami a csapatból egyedül rá és Inire jellemző.

Köszönjük Pep,hogy megmerted anno húzni a Touré-Busi cserét :wink:
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.16. 22:11:49

buszkecc nagy mester :lol: hogy megcsinálta a gol előtt te jó ég :shock:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.13. 16:06:09

Piquenbauer írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... os-2199863

Mekkora gólt rúgott amúgy :shock:
(Grammarnazi: itt sem tudják rendesen leírni... Busquetscel, nem Busquetsszel...)
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2012.12.13. 15:17:05

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... os-2199863

shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.03. 18:16:58

nem is érteném meg azt, aki azt mondaná, hogy nem fontos elem.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.12.03. 16:10:52

Mondjuk pont most a hétvégén nem játszott olyan jól Busi. Volt rengeteg eladott labdája, persze megszerzett is.
Amúgy nekem is élményszámba mennek a testcselei és a sarkazásai, főleg ha jó helyre megy. :P
Mikaos
Director del Fútbol

2012.12.03. 16:07:43

thiagoalcantara írta:a Songos témáról jutott eszembe, hogy sokan nem szeretik Busi-t, és nem vitát akarok indítani, csak szerintem Busquets gyönyörűen játszik, azok a testcselek, meg ahogy a madrid játékosait szétszívatja..én nagyon élvezem a játékát, a színészkedést is hanyagolja mostanság, nem értem, hogy hogy lehet még mindig nem szeretni
Teljesen egyetértek.
Egyébként az emberek ízlését nem lehet megérteni, mert nem racionális alapú. Ami viszont tényleg érthetetlen, hogy még mindig vannak, akik nem ismerik el a játékának létjogosultságát, illetve keresik azt a meccsenként 1-2 rossz passzt!!, amivel lehet őt hibáztatni.
Amúgy meg a "nem-szeretet" kérdéshez hozzá kell venni, hogy sokan Busquets-t látják hibásnak, amiért egyik kedvencük (Touré) átigazolt a PL-be (hogy az egyik legjobban kereső játékos legyen a világon!).

A színészkedéssel kapcsolatban annyi mentséget felhoznék, hogy sosem láttam őt meg nem történt eset miatt fetrengeni! Ahányszor fetreng, reklamál, mindig van alapja: vagy felrúgják, megrúgják, arcba vágják, lerántják, stb. Igen, a leskelődős esetnél is így volt.

Tény, hogy túljátssza a szerepét, de sajnos, ha a mai fociban nem esel el, akkor a bíró nem veszi észre a szabálytalanságot - lásd legutóbbi meccsen, amikor a 16-oson belül egyértelműen felrúgták Messi-t, de mivel ő nem esett el, így a bíró nem látott semmi problémát. Talán még észre sem vette a teljesen egyértelmű kontaktot!
thiagoalcantara
Jugador del Barça

2012.12.03. 15:52:38

a Songos témáról jutott eszembe, hogy sokan nem szeretik Busi-t, és nem vitát akarok indítani, csak szerintem Busquets gyönyörűen játszik, azok a testcselek, meg ahogy a madrid játékosait szétszívatja..én nagyon élvezem a játékát, a színészkedést is hanyagolja mostanság, nem értem, hogy hogy lehet még mindig nem szeretni
Válasz küldése