Galata-Schalke
Még mindig ott tartok, hogy a Galata helyett most a CFR is lehetne itt. Már lelki szemeimmel láttam is, hogy a nyolcaddöntőben Barca-CFR lesz.
Elég szoros lesz szerintem, de én inkább a németekre tennék, ebben a Galatában én idén nem éreztem az igazi átütőerőt.
Arsenal-Bayern
Gólgazdag meccseken magabiztos német továbbjutás a tippem. Idén a bajorok nagyon egyben vannak, nálam a végső győzelemre is abszolút esélyesek. Az Arsenal meg az Arsenal, ezzel mindent el is mondtam róluk. Ők az elkövetkezőkben nem lesznek komoly tényezők az európai foci térképen (igen nálam az a komoly tényező, aki bajnokságot nyer, vagy játszik például egy BL döntőt).
Shaktar-Borussia
Számomra az egyik legjobban várt párharc. Két szimpatikus csapat, két olyan együttes, ahol szép ás nyílt focit játszanak. Egyértelmű esélyese szerintem nincs a párharcnak, de talán a Dortmund továbbjutása az elvárhatóbb. Bajnokságban idén nem annyira jók, de úgy érzem, hogy a BL-re most értek be igazán. A Shaktar-nak szurkolok Lucescu miatt, elért ő ott már mindent, csak egy igazán kimagasló BL menetelés hiányzik még (egy elődöntő például). Viszont, ha a németek jutnak tovább az se keserítene el, a Dortmund az egyetlen német együttes, amelyik egy kicsit is szimpatikus.
Milan-Barca
Igazából csak a nevek miatt derbi ez. Tisztelem a Milan-t, semmi bajom velük, de idén ők kevesek, legalábbis ehhez a Barcához képest. Nem várok gálát, de egy magabiztos továbbjutást mindenképp.
Real-MU
Egyértelműen a legnagyobb derbi. Bár a Madrid szerencsére idén botladozik a La Ligában, de én nem írnám le őket. Mourinho eléggé hatásos taktikát tud összehozni a kiesés párharcokra, ezt sajnos már mi is tapasztaltuk. Nem mondom, hogy a madridiak az esélyesek, de én semmiképp se írnám le őket. a MU-t idén nem sokat láttam játszani, így nem is nyilatkozok bővebben róluk. a PL-t vezetik, van egy jó RvP-jük, jó kis csapat az biztos.
Valencia-PSG
Ez is jó párosítás. E franciák pár éven belül top csapat lesznek, a kérdés, hogy idén mire mennek. Sok fog majd Ibrahimovic-on múlni, de én azért inkább rájuk tennék. A keretük szerintem van annyival jobb, hogy ezt a Valenciát kiejtsék.
Malaga-Porto
A legszürkébb párosítás számomra. A Porto szokásosan ott van a kieséses szakaszban, nagyobb is a tapasztalatuk ilyen téren, éppen ezért én őket tartom az esélyesebbnek.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.