Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.10. 00:52:02

mondjuk általában pont, hogy ragad hozzá a labda.
rohadtul nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy nem vállal eleget, csak azzal van elfoglalva, hogy a többieknek passzoljon, és megdícsérjék, hogy bravo fiam, nem veszítettél labdát.
Zsazsa Jr
Barça B

2012.12.10. 00:49:25

Köszönjük, Emese! És akkor Torres jöjjön helyette vagy Torghelle Sanyi? :roll:
NEM kell senki, ezért nem is írtam nevet és az sem érdekel mennyit volt sérült!DE az már érdekel, h egy ilyen profi focista miért nem tud 1 db passzt úgy átvenni, h az ne pattanjon el tőle méterekkel?!Ha ennyire nem megy, akkor az "üljön vissza az iskola padba".....Villa, Puyol, Piqué is volt sokáig sérült, mégis letudják kezelni azt az átkozott labdát, de ez a szerencsétlen chilei még arra sem volt képes!A 16-son belüli nevetséges "hanyatt vágódásairól" már ne is beszéljünk!
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.09. 23:56:15

Zsazsa Jr írta:A télen sürgősen meg kellene válni tőle, amíg még ér vmit, mert ezzel a "teljesítménnyel" még NB I-be se nagyon férne be!!!Kérem szépen sérülés ide v oda, de A.S. NEM tud labdát lekezelni!!!!
Köszönjük, Emese! És akkor Torres jöjjön helyette vagy Torghelle Sanyi? :roll:
shutterisland írta:ma is halvány volt, de azért elég sokszor csak szabálytalanul tudták megállítani.
az első gólnál tanárian vitte el az embert, míg pedronak hatalmas ziccerlabdát adott, a sors fintora, hogy pedrito barátunk sincs jobb formában, mint sanchez. :D
Én sem tudom, hogy mit kellene vele csinálni, mert pont amiket leírsz, bizonyítják, hogy jól játszik, azt leszámítva, hogy nem lő gólt.
Én egyébként kezdem azt gondolni, hogy a játékrendszerben lehet valami, mert helyzetbe sem ő, sem Pedro nem kerül, és mindketten nagyon durván góltalanok.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.09. 23:52:00

ma is halvány volt, de azért elég sokszor csak szabálytalanul tudták megállítani.
az első gólnál tanárian vitte el az embert, míg pedronak hatalmas ziccerlabdát adott, a sors fintora, hogy pedrito barátunk sincs jobb formában, mint sanchez. :D

ennél több kell, a képességei alapján tud is többet, de egyszerűen NEM MER. :\
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.09. 23:49:11

Szerintem továbbra is az önbizalmával vannak elsősorban gondok.
Ma is, volt egy szitu mikor lefordult az emberéről mehetett volna kapu felé, erre megfordult és ment a hátra passz.
Nagyon jót tenne neki 1-2 gól, remélem szerdán játszik, és sikerül betalálnia.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2012.12.09. 23:46:21

most tért vissza egy hónap sérülés után...nem játszott rosszul, önbizalomra lenne szüksége.
Zsazsa Jr
Barça B

2012.12.09. 22:58:38

A télen sürgősen meg kellene válni tőle, amíg még ér vmit, mert ezzel a "teljesítménnyel" még NB I-be se nagyon férne be!!!Kérem szépen sérülés ide v oda, de A.S. NEM tud labdát lekezelni!!!!
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.15. 19:42:49

Szerintem Alexis, persze nem tudatosan, felállított magában egy mentális gátat. Udinében és a válogatottjában is viszonylag elől helyezte el magát a hierarchiában (persze nem tudatosan ez csak úgy jön) és ennek megfelelően is tud teljesíteni. Barcelonában meg nyugodtan fel lehetne tenni azt a kérdést hogy ki az az Alexis?? Ezzel ő is tisztában van. Világklasszisok veszik körbe és mikor pályára lép átvedlik egy kiszolgáló emberré, mert ő ide rangsorolta magát. Nem kockáztat, igazából semmi extra csak próbál megfelelni az elvárásoknak. Nem tudja hozni a játékát ami még tovább súlyosbítja a helyzetet és még inkább kevésbé hisz magában.

Küldtek már el ettől a csapattól többek között Rivaldokat, Ronaldinhokat, Eto'okat és ha Alexis nem találja meg a helyét a csapatban hamar, akkor ő lesz az egyik legkönnyebb döntés az edző számára, hogy mit is kezdjen vele.
Nem elküldeni akarom, ezt csak azért írom mert ha abból indulok ki, hogy tényleg jön Neymar és bár Villa sem lesz már fiatalabb, de Alexis továbbra is csak a formáját keresi és 2 havonta lesérül, akkor megint csak megkönnyíti Tito dolgát abban a döntésben, hogy melyikre van inkább szüksége.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
kristop
Entrenador del Barça

2012.11.15. 18:19:25

úgy tűnik nála, mintha nem tudna áttörni egy gátat. nem tudom miért lennék vele elfogult, de rajta látszik a megmozdulásain, a labda nélküli mozgásán a rengeteg lehetőség. egyszerűen képességekben marha jó. valamiért viszont nem tudja kihasználni, tényleg én is az önbizalmat tudom csak felhozni. előző meccsen is beáll villa helyett és egyből jobb, él, akar, veszélyes, jól mozog. jön egy jó beadás ő mégis inkább (amúgy szenzációsan) lerakja messinek, ahelyett hogy előrevenné ráfordulna és bevágná izomból. ez az egy mozdulat elmond róla mindent, ami a barcelonában letett teljesítményét érinti.

a sérülések meg áhhh. nem tudnak vele valami hasonló csodát tenni, mint messivel? életmódváltozás, étrendváltozás, satöbbi. tudom, hogy most belépőtől szerezte a sérülését, de ez akkor is elrontja őt. amikor jól játszik, vagy kezd formába lendülni, akkor hazajön ISMÉT sérülten a válogatottból. mi a rákot csinálnak a chilei csapatban?

a tavalyi évét meg ne vegyük el tőle. új volt, mégis eredményes és veszélyes. amikor nem volt sérült, akkor annyi biztos volt mindenki számára, hogy messi és alexis kezd, a harmadik volt mindig a kérdés. idén úgy van, hogy messi és pedro kezd, a harmadik meg megintcsak kérdés.

amúgy tényleg, megkell nézni egy chilei meccsét. nemrég volt pl a chile - argentina 1-2, ahol a chileiek konkrétan lefocizták messiéket, azok viszont pár kontrából megverték őket. úgy ment, mint egy állat. átverekedte magát három emberen, leadta a labdát, közben indult is a szélre, kapta, adta is be , helyzet. kirúgták, szerelte a labdás embert, húzott befelé a jobb lábára, csinált egy kényszerítőt, helyzetbe került bravúros védés. és nekem ne adjátok be ezt a jajj, itt megfojtják a játékát, meg lekorlátozzák dolgot (tellot talán nem?). ott még talán többet is kell dolgoznia, mégis megtudja csinálni az összjátékokat és érzed a veszélyt, amikor rávezeti izomból két emberre a labdát. egyszerűen nálunk nem meri, pedig ezért vettük, hogy kockáztasson, hogy tele gatyával legyenek a védők vele szemben. tök jó, hogy ilyen szerény, meg visszahúzódó gyerek, de itt most ezt hátránynak érzem, nem a védők mennek tele gatyával a pályára, hanem ő.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2012.11.15. 18:17:05

milyen kedvesek itt a kedves fórumtársak.:D szerencsétlen srác, pedig már javuló formát mutatott. egy kis önbizalomra lenne szüksége, mert a tehetsége alapján simán kezdő játékos. Tellonak van önbizalma, viszont nagyon nem tud focizni(a többiekhez képest természetesen). ASnek esze is van a játékhoz, és tehetsége is.
az viszont tito feladata lenne, hogy rendbe tegye, illetve a játékostársaknak kell nagyobb támogatást nyújtaniuk. szerény, alázatos, egyszerű gyereknek tűnik, kicsit tuningolni kéne az önbizalmát. cuenca is hasonló típus mentálisan. Technikailag félelmetes a srác, a játékintelligenciája is kimagasló, neki is az önbizalommal lehetnek problémái.
Szerintem nem nyúlt mellé Pep, még csak 23 éves. annál nagyobb marhaságot nem tudunk tenni, mint hogy télen, vagy jövő nyáron elpasszoljuk. max kölcsön, ha tényleg nem megy, mert hihetetlen nagy tehetségről beszélünk.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.15. 17:47:56

nekem olyan érzésem van, hogy fél a labdavesztéstől, és az önzőzéstől.
gyors,robbanékony,technikás, 1v1-ben parádés volt, most mégsem vállalja fel őket, vagy ha fel is vállalja, kisebb százalékban nyeri.
szerintem ennek mentális okai vannak, egyszerűen szerintem ott van a fejében, hogy bármit csinálhatok, csak ne veszítsem el a labdát, mert leharapják a fejem.
na meg az önzetlenség...még az ötösről is visszateszi.
kicsit olyan, mintha megfelelési kényszere lenne, és nem merné felvállalni a saját stílusát, hiszen az nyilván rizikósabb. (több labdavesztés,stb.)

tellot ez nem zavarja, megy általában lehajtott fejjel, tolja, húzza szélen, és a meccsek nagy részén sokszor el is szórja, vagy ha látja, hogy felesleges, csakugyan a vissza passzt csinálja.

nekem olyan érzésem van alexissel, mint torressel kapcsolatban.
egy ember nem felejt el focizni csak úgy, és mindennek meg van az oka.

szerintem ezt a szezont még várjuk meg a bírálattal, ha a szezon során nem javul fel a játéka, akkor én is elfordulok tőle.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.15. 17:34:17

Mást nem tudsz vele nálunk játszatni. Vagy kiveszed Messit a fal 9es pozícióból? az meg vétek lenne.
Vagy mégis milyen "mást kell játszani vele" opcióra gondolsz? Komolyan érdekel,mert én nem látom a helyét a jelenlegi rendszerben,annyit meg nem ér,hogy megváltoztassuk helyette a szisztémát. Ibra se ért annyit,pedig hát nah. osztálykülönbség.

Én semmi fejlődést nem látok nála ősszel. stagnál egy baromi gyenge szinten,és ennyi. vannak kisebb fellángolásai,mert nyilván nem teljesen fogalmatlan játékos.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.15. 17:28:53

ha tello hozna egy állandó, jó formát, oké, de kb minden 4-5. meccsén játszik jól (igaz, akkor nagyon megy neki), sokszor nettó emberhátrány, amikor van annyi sütnivalója a védőknek, hogy csak 1 dolgot tud csinálni, ki is van kapcsolva.

én is egyértelműen alexist választanám a csapatunkba, ha összeszedi magát, tello a cipellőjét viheti maximum.
abban viszont igazad van, hogy azzal sokat nem érünk, hogy milyen skilles, ha nem megy neki.

én bízom benne, most a sérülése előtt elindult felfele.
recrea
Llegenda del Barça

2012.11.15. 17:20:33

csababarca írta:recrea világosíts fel hogy mit tud amit egy bojan tello cuenca vonal nem? szerintem semmit.
Én senkihez sem hasonlítottam, nem is állítottam, h jelenleg jobb az említetteknél, úgyhogy nem értem miért nekem szegezed a kérdést?! Gondolom azért, mert én nem bénázom le.

Én csak azt mondtam, h nem használjuk ki az erősségeit, hanem próbáljuk erőltetni egy olyan rendszerbe, amibe nem való, ill amiben nem vagyunk vele előrébb.

De mégis, képességeit, tehetségét tekintve jelenleg jobb focista, mint akiket írtál, nézz videót mindegyikről, egy Real-ban sokkal látványosabb, hasznosabb, kreatívabb, eredményesebb lenne.

Szerk: Azért, mert Tello vérbeli szélső. Én Alexist választanám a csapatomba, de én nem is játszatnám vele, amit erőltetünk, de sokszor a csapattal sem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.15. 17:18:14

shutterisland írta:
recrea világosíts fel hogy mit tud amit egy bojan tello cuenca vonal nem? szerintem semmit.
sokkal, sokkal többet.

az már más kérdés, hogy sajnos ebből nagyon keveset láthatunk, köszönhetően részben a sérüléseknek, részben az önbizalomhiánynak.

egy topformában lévő alexis (és láttam már anno udinében vagy a válogatottban szuperül játszani, még ha nálunk ritkán is) annyit ér, mint ez a 3 együtt. :)
bocs,de ezek feltételezések,és nem érvek. Ronaldinho a mai napig ha legnagyobb lehetne,ha...
ez ilyen szint,nem állja meg a helyét.
Amíg nem mutatja meg,hogy mivel tud sokkal többet,addig csak hamis ígéret marad. Bárkire lehet mondani,hogy sokkal többet tud.
A szomorú igazság,hogy nálunk ennyit tud,mint amennyit ad,senkit nem érdekel,hogy az Udineseben meg a válogatottban mit csinál,már bocs.

De vegyük ide Tellot pl,az a srác ezerszer veszélyesebb,még ha nem is tudja mindig megoldani,de veszélyhelyzetet teremt.
Pedig nem szeretem Tellot,Alexist viszont igen,de még is, ha választanom kell a Barcában mutatott játékuk alapján (és itt csak ez számít),akkor teljesen egyértelmű,hogy Tellot tenném a csapatomba.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.15. 16:58:01

recrea világosíts fel hogy mit tud amit egy bojan tello cuenca vonal nem? szerintem semmit.
sokkal, sokkal többet.

az már más kérdés, hogy sajnos ebből nagyon keveset láthatunk, köszönhetően részben a sérüléseknek, részben az önbizalomhiánynak.

egy topformában lévő alexis (és láttam már anno udinében vagy a válogatottban szuperül játszani, még ha nálunk ritkán is) annyit ér, mint ez a 3 együtt. :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.15. 16:06:48

legalább egy darabig nem kell nézni a bénázását. az ő kiválását aztán biztos nem fogja megérezni a csapat.
ha tavasszal meg nem javul akkor viszlát,feltéve ha valaki ad érte 15-20M körüli összeget.

recrea világosíts fel hogy mit tud amit egy bojan tello cuenca vonal nem? szerintem semmit. ha gólokat nem is lő ok.de veszélyhelyzetet se képes teremteni. hajtani meg én is tudnék kis túlzással.
Senyera
Jugador del Barça

2012.11.15. 16:02:28

Már csak ez hiányzott neki,amúgy se játszott sokat mire utoléri magát az is lesz egy kis idő. :( :( :( :( :(
recrea
Llegenda del Barça

2012.11.15. 16:00:01

#David Villa# írta:Volt már olyan, hogy nem sérülten tért vissza a válogatottól?
Úgy néz ki, hogy rendesen befürödtünk a sráccal. Bíztam benne, de hosszú idő óta csak -1 embert jelent csak a pályán.
Persze, h volt, aztán nálunk sérült meg a válogatott utáni első meccsen.

A második feléhez, én még azért nem temetném. Jobb lenne, ha azt kérnénk és várnánk el egy játékostól, amit tud és nem azt, amit nem.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.15. 15:44:28

Hihetetlen ez a sok sérülés, Alexis is már másodszor sérül meg ebben a szezonban, és még csak novembert írunk...
Ráadásul éppen most, amikor már kezdte felvenni a ritmust. Egy hónap kihagyás után lehet, hogy megint nem lesz ideje belelendülni, szinte garantálható egy újabb sérülés...
Így maradt Messi mellé egy Pedro-Tello-Villa triumvirátus, rotálni kell rendesen, nehogy még egy támadó kidőljön.

Jobbulást, Alex :!:
csabimo
Capitá del Barça

2012.11.15. 15:38:23

köszönöm! Nekem ennyi elég volt belöle, szerintem ugyanugy be lett nézve guardiolatól mint csigrinszky..
40 millio ezért az emberért ablakon kidobott pénz ez már tény, rámcáfolni nem tud nem hiszek benne.

come on neymar!
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.15. 15:31:19

Először is jobbulást neki, ismét :?
Kicsit már kezd sok lenni a sérüléseiből. Lassan többet sérült mint amennyit játékra kész. Sajnos ez sem egy jó jel, hogy nem lehet számítani rá hosszú távon, mert már már előre elkönyvelhető, hogy 2 hónapon belül megint lesérül.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
#David Villa#
Capitá del Barça

2012.11.15. 15:14:51

Volt már olyan, hogy nem sérülten tért vissza a válogatottól?
Úgy néz ki, hogy rendesen befürödtünk a sráccal. Bíztam benne, de hosszú idő óta csak -1 embert jelent csak a pályán.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2012.11.15. 15:05:18

Hosszú hetek óta pont pár napja dícsértem meg a játékát, erre most megint kiesik. Elképesztő ez a sérüléshullám a csapatnál, Alexis-nek meg különösen rosszul jött ez most.
pezZy
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2012.11.14. 22:23:52

Alexis Sanchez kificamította a bokáját a ma esti meccsen :/ szegény embert még az ág is húzza :( ..
Lezárt