lui1698 írta:Neem, én egy történelmileg sokkal jelentősebb dologra gondoltam.
Azok a kis kerek izék, amiket a tv-re kellett ragasztani, hogy feltöltődjenek vagymi.

Aztán, hogy ez miért volt jó, már nem emlékszek.
Az mekkora állatság volt, atyaég!!!

Tv-újsághoz is osztogatták, de még a benzinkutakon is.
Még a '90-es évek végén volt ez, akkoriban indult be jobban a TV2-nek és az RTL klubnak a szekér és kitalálták azt, hogy adnak ilyen citromsárga kör alakú matricát és amikor az esti fő műsoridős film elején a képernyő jobb sarkában megjelenik egy piros pötty, akkor arra a pöttyre ezt a matricát rá kell ragasztani és a film végéig - amikor is a piros pötty eltűnt - rajta kell hagyni. Közben nyilván a reklámblokkok közben nem szabadott elkapcsolni, mert megszakadt a "töltés"
Jó sok embert bepaliztak ezzel és "töltöttek"' rendületlenül. Nálunk is a suliba - középsuli 4. osztályába jártam azt hiszem a mizéria idején - új kéregették a matricákat tőlem, mert a mi ezzel nem foglalkoztunk.
Azt a "feltöltött" matricákat - talán, ebben nem vagyok már biztos, így 13-14 év távlatából - el kellett küldeni valami postacímre és nyereményeket sorsoltak.
Tehát végül is arra ment ki a dolog, hogy a népek megszokják, hogy a kereskedelmi csatornákon "filmmel szakítják meg a reklámblokkokat" és ne kapcsolgassanak el, hanem szépen és okosan nézzék meg...