Szerintem mindegy, hogy könyv vagy film, ha jó, igazán ütős, akkor mindkettő eléri a kívánt hatás.
A jelen társadalom számára a film sokkal hálásabb. most ugye az jellemző, hogy mindenki siet, fut, rohan, aztán ha kiakar kapcsolódni beül egy moziba megnéz egy filmet azzal annyi. Viszont az olvasáshoz több idő és jóval több türelem is kell.
Ha arra a kérdésre kell válaszolni, hogy egy nagyon jó filmet vagy egy nagyon jó könyvet könnyebb-e találni, akkor én azt mondom, hogy az elsőt. A könyv mivel jóval terjedelmesebb, sokkal több időbe telik végezni vele, így sokkal több "lehetőség" is van, hogy hibát találj benne. Mert én még olyan könyvvel nem találkoztam, ahol nem lettek volna olyan részek, amelyek, ha kimaradtak volna, akkor sem bántam volna. Persze a filmeknél is így van, csak ott ugye a játékidő miatt ezek a részek jóval rövidebbek.
Ha az a kérdés, hogy melyik tud nagyobb élményt nyújtani, akkor azt mondom, hogy számomra a könyv. Ismét a terjedelem miatt. Egy filmet egyszerre meglehet nézni, egy könyvet kiolvasni viszont nem igazán. S ha jó a könyv, akkor pont emiatt várod, hogy újra a kezedbe vehesd, hogy folytathasd, így pedig az élmény is nagyobb.
Ha a nevelés a szempont, akkor ismét a könyv a nyerő. Nem várom el senkitől, hogy könyvmoly legyen, de mindenkinek ajánlott, hogy azért néha vegye a fáradságot és olvasson el egy-egy könyvet. Mert ezzel csak magának segít. Olvasottsággal lehet leginkább elérni, hogy helyesen, gördülékenyen fogalmazz, hogy legyen szókincsed, hogy a véleményedet ne csak egy-két mondatba fejezd ki. Arról nem is beszélek, hogy a helyesírás szempontjából is mennyire fontos. S itt nem csak feltétlenül a könyv olvasásra gondolok, hanem úgy összességében az olvasásra.
Na kicsit elkalandoztam, de remélem, hogy a kérdésedre is tudtam részben válaszolni.
Amúgy nekem van egy olyan fogadalmam, hogy minden hónapban kiolvasok egy könyvet, ez egy kicsit most csúszik, de a 12 könyv per év, azért meglesz.

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.