Hosszú idő után végignéztem egy Real meccset, úgy tűnik jók a "női" megérzéseim.
Akkor már egy kis elemzés. A meccs elejét nagyon uralta a Real, próbáltak az elején gólt lőni, de nem jött össze, pedig az elején elég rossz volt a Betis(a védelem rendszerint rosszul helyezkedett, sok madridi volt mindig üresen). Ezután jött a Betis gól, ami hatalmas védelmi hiba volt a Realtól. 2 Betis játékos is 20 méterre a kaputól üresen maradt a labdával. Nagyon rossz volt a Real védelmének a helyezkedése. A meccs további részét a görcsös Real támadások jellemzik(Ronaldo alig került helyzetbe, több volt benne a kár, mint a haszon, kb Kaka volt a legveszélyesebb madridi támadó.), illetve a nagy, de elpuskázott Betis helyzetek(2 akkora helyzetet hagytak ki, amit kiscsapat nemigen engedhetne meg naggyal szemben). A reális eredmény egy döntetlen lett volna(Benzema szabályos gólt lőtt), de győzelmet semmiképp se érdemelt a Real. A meccsen nagyon kitűnt, hogy egy óriás ellen egy kiscsapat is nyerhet okos taktikával. A góljuk után a Betis kiválóan védekezett és sokszor még domináltak is a meccsen, nem volt egyértelmű Real-fölény a 85. percig. Coentraora pl sose állt senki, mert úgyis elszúr minden beadást.
A rotáció hiánya betesz a Realnak. Fáradtak, enerváltak, fásultak voltak(a vadparaszt is előjött a szokásos bandából, pl én remekül szórakoztam amikor Coentraonak felrepedt a szemöldöke, hiszen az egész abból indult h gyakorlatilag amerikai focis módszerrel kilökött a pályáról egy betiset, majd az esés közben véletlenül fejbe rúgta

). Pep alatt nálunk is hiányzott a rotáció és ez bizony sokszor nagy probléma volt. Alves, a kp és a csatársor pl sokkal jobb formában van úgy általában, mint régebben. Kimondottan jót tesz nálunk a csapatnak, hogy pihentebben. Xavi jobb szezont produkál mint az utóbbi 2 évben bármikor és Fabregas játéka is egyre stabilabb, már nem hullámzik, mint tavaly. Thiago visszatérése is jót fog tenni a csapatnak. Song is hasznos, hiszen így az utóbbi években agyonhasznált Segi is pihenhet.