Azért jársz szerintem rossz nyomvonalon, mert itt is úgy gondolom nagyon rövid távon gondolkozol, maximum jövőre dologban, pedig abszolút nem automatikus hogy valaki azokat keepeli akiket mondjuk első 3 körben választott ki, sőt!!!
Én lehet simán bekeeplem akár Bealt vagy Waiterst, főleg ha gyenge leszek a szezonban, akkor meg 100%ék, hogy valamelyiket bekeepelem mivel akkor jövőre elől választok a drafton, s egy első-másodévesben mindig van potenciál.És ezért lenne fontos hogy eltudjak boltolni embereket, cetliért, mert bekeeplem a fiatalokat, jövőre draft, szedek embert, de megint eladogatom a játékosokat, Bealéket lehet megint megtartom mert úgy vagyok vele 3-4 év múlva lesznek olyanok hogy rohadtul megéri, addig meg nem akarom elengedni őket, hogy elveszítsem, s inkább feláldozok 3-4 szezont, de a pickekkel addig erősödök.
S pl ha azt írod jövőre lehet nekem szupercsapatom, így is meglehet közelíteni, meg hogy a másik jövőre gyengül mert nem lesz pickje.Így is lehet gondolkozni, csak ennél szerintem jóval összetettebb a dolog, s bonyolultabb.
Én úgy sakkoztam hogy ha pl eladom az értékeimet s gyűjtök picket, akkor jövőre jobban és többet tudok válogatni, ez eddig tiszta sor, viszont a túloldal meg kap egy jó játékost , idén azt mondod erős lesz, igen csak elveszti a picket, s így feláldozza a jövőt, ami meg szerintem nem teljesen igaz mert ha az ember tudja mérlegelni, hogy azok akiket megszeretne tartani milyen értéket képviselnek, s jövőre jobbak vagy rosszabbak lesznek.
Itt arra gondolok, hogy mondjuk ha valaki idősebb embert tartana meg, az lehet jobban jár ha inkább pickért szerez egy jó játékost, s inkább azt tartja meg.
Keeper ligában, véleményem szerint sokkal összetettebb a dolog, mintsem oké megtartok 3 embert, jövőre draft, oszt ennyi.
S amúgy Cumbeeék nem a pickcserével nem értenek egyet, hanem jó játékos gyenge pick for gyengébb játékos, jó pick, mert szerintük az befolyásolja az idei évet, erre írtam én, hogy ez szűk látókör szerintem, mert totál lényegtelen az idei év.
Egy keepernek mindig ez a lényege, hogy jövőre erősebb legyél, s úgy alkoss a jelenben, hogy jövőre legyél jobb.
S az a baj, hogy pl beeszűköltök ettől hogy xy elveszti a pickjét, elveszti a jövőt, miért vesztené el???
Pont az a lényeg, hogy úgy kell ügyeskedni hogy akár folyamat ide-oda cserélsz picket.
Most mondok egy példát, neobarca mondjuk jelen állás szerint keepeli-Rondot-James-Wall
De megkapja Anthonyt az első pickjéért, s azt mondja magában, hogy hoppá, inkább megtartom Jamest Anthonyt meg Wall/Rondot, nézzük a 2 irányítóért ki mit ad?Elkezd vele tradelni, eladja Rondot mondjuk egy 2-3 pickért.Lesz 2 másod körös pickje mondjuk, azzal is tovább lehet üzletelni, s főleg folyamat nézni melyik csapat mit lép, erősödött gyengült, hova várható jövőre a drafton, mert azt mondja Rondoban nem lát több potenciált, idén akar tőle "megszabadulni", s jövő szempontjából mia legfontosabb, pick.
De lehet azt mondja Wall-t cseréli el, mert visszaesik a pontátlag stb, sőt akár gondolkozhat úgy is hogy nem cserél, de úgy kalkulál hogy lehet elvesztett egy első körös picket, de Rondo fejlődik, de lehet csak második körös lesz jövőre, így igaz elveszít a jövő csapatát tekintve egy első körös cetlit, de jövőre úgy néz ki a csapata, hogy Anthony-James-Wall és bedraftolja második körben Rondot
Ergo ugyanott van mint ebben az évben, csak 1 a nagy különbség, az hogy ha én nem cserélem el Anthonyt akkor bizony azt én keepelem és ő nem tudja draftolni, így az ő csapat úgy nézne ki, hogy Wall-Rondo-James és az első körös draftja
Na már most mérlegelnie kell melyik neki az erősebb.Plusz ugye kedvenc játékos, így szeretné megszerezni.
Persze nem lehet tudni ki kit tart meg, hol végez stb, de azzal viszont lehet játszani, ki fejlődik, ki nem.
Úgy gondolom a keeper liga legnagyobb szépsége pont hogy a pickekkel való játszadozás.Mert az jelenti a jövődet.S sokkal fontosabb a jövő mint a jelen.
De val. sokan "félnek" a pickcseréktől , vagy úgy mondom nem ismerik, nem kockáztatnak, pedig szerintem pont hogy egy keeper ligában, ha "begyepesedsz" és nem próbálsz ide-oda helyezkedni a drafton hanem csak a "standard" keepelek 3at, pickjeim a sajátjaim 1-10ig s hadd szóljon, úgy is persze lehet erősödni, csak eltelik 2-3 év s a többiek elmentek melletted.Mert nagyon jól kell ahhoz minden évben draftolni, hogy jó legyél a sima pickjeiddel, legalábbis szerintem.
S gondolni kell arra is kit keepelsz jövőre, kit keepelsz 5 év múlva, s simán lehet egy Atlanta féle válgságba bekerülni, hogy lehet bejutsz a Po-ba de ennyi amit elérsz, mert nem tudsz annyit előrébb lépni.
Nekem is ez az első keeper ligám, s tudom fantasy meg csak 3 keeper stb, de azért NBA-t nézek egy ideje

S tudom jól hogy itt nem idei évekről van szó, hanem kőkeményen kell sakkozni, hol éri meg neked, jövőre ez jobb vagy nem, vagy jövőre is gyenge, de utána jobb, stb stb.
Amúgy NBA1.hu-n volt egy liga (sajnos lemaradtam) na olyat jövőre már most előre jelzem

Abszolút mint az NBA-ben, aktuális fizetéseket figyelembe véve van 65 milliód, s nem lehet átlépni ezt a határt (ez mondjuk nem NBA-s de a lényeg hogy fizetési sapka van) 15 fős rostered, van amnesztia lehetőséged 1, s hajrá
Ott még a játékos értékét még pluszban befolyásolja, hogy milyen a szerződése, lejárós vagy nem?Fizeted 4-5 évig, miközben a 3ik évtől kezdve olyan szintű embert feleannyiért is kaphatnál, stb stb.
De ezt majd jövőre felvetem, mert ez tényleg csúcs lenne, s én se "vitatkoznék" mindennel.
fcbarcanak meg állítsa be valaki