jelwaz írta:
Én azt Gondolom Ibra megtette, amit tudott. Kompromisszumot akart kötni, ő is enged, a csapat is. Viszont a csapat (konkrétan Pep taktikája által) nem engedett. Mindenki tudta, hogy Ibra abba a rendszerbe nem illik. Én azt hittem Pep azért hozza, mert plusz játékelemet akar. Mit várt, hogy kitalálta a tökéletes játékot és örökké azzal fog győzni? Volt idő, amikor tiszta gólhelyzetet nem lőttünk kapura egy szezonon keresztül, ha az 10 méternél messzebb volt a kaputól. A Pepnek tulajdonított zsenialitások (mert én tartom, hogy jókor volt jó helyen, természetesen nem ez a mögötte álló teljesítmény 100%-a, de kb. 50) rengeteg rögeszmés idiótasággal párosult.
És az, hogy milyen paraszt tud lenni? Ez a csapat annyira alamuszi volt, hogy ennyi bőven elfér egy csapatba. Lehet, hogy nem egy játékosban kellene meglennie, de azért védje már meg férfi létére magát egy csapat. Akár a Jo5é szövegeléseivel szemben is. Kellett volna igen valaki, aki Pepét 5 m-rel arrébb taszajtja, hogy a bréért pofázik, Roncikának beígér egy alapos verést, Ramost meg hátba rúgja, mikor az lefelé baktat a piros lapja után. Amúgy is meg kell védenie magát egy csapatnak (ezt Pep és a játékosok sem tették meg), de ha a spanyol szövetség nem teszi helyre a gyökereket, akkor másnak kell.
Abban egyetértünk, h nem Ibrára volt szükség és igen nagy baklövés volt a leigazolása. És ugyan mondta Pep, h új lehetőségek nyílhatnak meg a személyével (gondolom a magasságára, stílusára értette) , de a játékunknak meg rengeteget kellett volna hajlania ahhoz, h igazán kihasználjuk. ami meg nem feltétlenül lett volna szerencsés, h elkezdjünk ívelgetni meg ilyenek, mivel nem arra voltunk bejáratva.
Azt hitte, h kitalálta a tökéletes játékot és örökké nyer? Egy igen kis szerencsével bejött volna a dolog, mert ugye szinte minden sorozatot megnyertünk vele, amit meg nem ott is apróságokon ment el. Lásd a bajnoki "döntő" bukása, amikor a 12ről jöttünk vissza és fogadtuk őket az 1 pontra való közelségért, meg a BL cselszkij párharcáról ugye nem kell beszélnem.Tehát lényegében nem érzem azt, h kudarcot vallott volna a stratégiája emiatt és olyan nagy baj volt az a "10 méteren belüli gólhelyzetes" dolog. Persze, mindannyiunknak hiányoztak a távoli lövések és amikor nem nyertünk, mindig az, aki épp nem volt ott. Lásd a cselszkijes párharc után, "ha lett volna egy Ibra..." kezdetű mondatok. Amiről sosem fog kiderülni, h többet tudott volna e segíteni. Mindenesetre maga alatt vágta a fát a hozzáállásával, h az a kompromisszum elég gyorsan átcsapott dacos csakazértsem viselkedésbe, ami nem éppen szerencsés. Aztán h mi zajlott a színfalak mögött kettejük között, nem tudhatjuk. Mert én nem tartom A Nagy Igazságnak azt, amit a könyvében ír a barcelonai kirándulásáról és, h Pep hibája minden. Ez csak az ő véleménye, amiről tudható, h elég harsány és hivalkodó szokott lenni és olyakor a sértődött kisgyerek dacával hajlamos túlozni, ferdíteni.
A másik részről meg, a jelek szerint rosszul értelmeztem a reál lealázós részt, mert te nem a meccsekre értetted, h nyerni kellett volna sokkal és úgy alázni, hanem, h igenis vissza kellett volna vágni a pályán történtekért. Ebben részben igazat adok, mert egy kis zsiványság azért elkelt volna ahelyett, h az egyetlen "revans" az volt, h dobáljuk magunkat cserébe. Egy-két törlesztő jellegű, agresszívabb válasz belefért volna nálam is, látva mikkel szembesültünk. Viszont az érem másik oldala az, h ez esetleg a reál malmára hajthatta volna a vizet azzal, h kizökkentenek minket, azaz ránk erőszakolják a "stílusukat". Másrészt meg súlyos következményei lehettek volna, mivel ha belemegyünk egy adok-kapokba, akkor a kertitörpe keretünk eléggé szét lett volna rúgdosva, ami ugye nem túl üdítő. És egyáltalán nem nekünk való ez a labda( helyett baba)rúgás...
Jo5éval szembeni affektálás is olyan, h azért én is reagáltam volna neki, mert alaposan elvetette a sulykot időnként és egy kis replika nem ártott volna, h ne csak az ő álláspontja legyen a közvéleménynek ajándékozva. Éppen ez tetszett nemrég Tito-tól, amikor kicsit visszapiszkált a sötét oldalnak

Pep meg inkább úgy volt vele, h ne süllyedj le a hülyék szintjére, mert elvernek rutinból

Nem akarta megadni azt az örömöt a géniusznak, h még inkább a médiában játsszák le a meccseket és eltereljék a figyelmet magáról a játékról és még inkább elemében lehessen a szájkaratéban. Ő elegánsabban válaszolt, győzelemmel a pályán. És ez nyilván sokkal dühítőbb lehetett az Egykének, h lepereg a sav a másikról és cserébe még el is kenik a száját
Szóval valahol megértelek, de sok mindenben másképp állunk hozzá, látjuk a dolgokat. Amivel nincs is baj, legalább lehet beszélgetni