Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Faust
Madridista

2012.10.29. 17:27:21

Új sulis kisfilmem!

Stopmotiont kellett csinálni, témának egy Frankenstein-féleséget választottam. Két és fél nap megfeszített munkája, remélem tetszik, enjoy. :smile:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.10.29. 17:00:44

sjd írta:
De pont ez az, hogy ennek ellenére ebből valahogy semmit nem sikerült átadni. Pl. az Amerikai História X-szel is ez volt a bajom, hogy egyszerűen a hangulata nem volt olyan, mint amilyet a történetnek indukálnia kellett volna.
Miközben vannak olyan filmek, amelyek ezekhez képest first world problem-nek tűnnek, mégis felérnek egy jól irányzott gyomrossal.
Aztán lehet, hogy megnézem újra, mert régen láttam már.
Hét élet az egy szimplán jó dráma, de nyilván nem sorolják a drámán belül külön kategóriába, h mennyire jó. Szerintem drámai és át is jön a hatás, de ezek szerint nem mindenkinek.
Amerikai História X-t viszont nem értem, szeritnem az azért egy elég erős film a műfajban. De hát persze nem lehet mindenkinek ua v hasonló véleménye egy filmről. De annál azért jobban meglep, h nem tartod olyan hatásosnak.

De megértem, mert nekem is vtak már olyan filmek, amik mások szerint sokkal drámaibbak vtak, de nekem kevésbé jött át.
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.29. 15:52:26

Deus írta:O.O

Lehet hogy én nem vagyok képben a dráma szó fogalmával, de az nem drámai neked, amikor a csávó szó szerint szétszedi magát darabokra és elajándékozza a szerveit, mert nem bírt tovább élni a bűntudata miatt. Ha ez neked nem drámai, akkor nem tudom mi a dráma akkor :)
De pont ez az, hogy ennek ellenére ebből valahogy semmit nem sikerült átadni. Pl. az Amerikai História X-szel is ez volt a bajom, hogy egyszerűen a hangulata nem volt olyan, mint amilyet a történetnek indukálnia kellett volna.
Miközben vannak olyan filmek, amelyek ezekhez képest first world problem-nek tűnnek, mégis felérnek egy jól irányzott gyomrossal.
Aztán lehet, hogy megnézem újra, mert régen láttam már.
Deus
Boixos Nois

2012.10.29. 15:48:54

sjd írta: Hét élet nekem viszont annyira nem jött át, nekem pont a drámaiság hiányzott belőle, valahogy egyszerűen nem tudtam átérezni az egészet. Pedig a sztori alapból nagyon jó, de nem sokkolt eléggé.

O.O

Lehet hogy én nem vagyok képben a dráma szó fogalmával, de az nem drámai neked, amikor a csávó szó szerint szétszedi magát darabokra és elajándékozza a szerveit, mert nem bírt tovább élni a bűntudata miatt. Ha ez neked nem drámai, akkor nem tudom mi a dráma akkor :)

Említettem már, hogy én nem szoktam nézni dráma filmeket, úgy hogy e téren kicsit kezdő vagyok.
KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.29. 15:31:04

lui1698 írta:
visca el barca írta:hétfő reggel 8-kor tőzsde dráma? laci! ne idegejjé' :D amugy jo film, én kb 2 hete néztem. lehetne egy kicsit tartalmasabb, pörgősebb, de egy7-est igy is megért.
Szerintem is abszolút jó kis film volt, külön tetszett, hogy nem vitték el túlságosan szakmai irányba. Tehát nem mentek jobban bele a számításokba, meg grafikon elemzésekbe, inkább próbálták érthetőbben körül írni (még ha nagy vonalakban is), hogy mi is történik.

Amúgy az durva, hogy hiába van nagyjából tisztában azzal az ember, milyen pénzek mozognak a tőzsdén, még így is lestem pár számnál.

Akit amúgy érdekel az egész válság téma az nézze meg a Bennfentesek c. doku filmet, nagyon jó!
Amúgy ezen is gondolkodtam, hogy ajánlom filmklubba (mmint a Margin Call-t). :D Következő körre javasolni fogom, hogy rajtad kívül ne ajánlhasson senki. :D
Viszont az Inside Men-t én is csak dicsérni tudom, az is eszméletlen jó (azt leszámítva, hogy néhol már Michael Moore-t megszégyenítő módon demagóg)

messideco: John Carter-t addig kukázd ki, amíg tudod, egy megnézést sem ér meg. Én nem mondanám rá, hogy rossz, de egyszerűen annyira bántóan semmilyen és középszerű, mint kevés film. Inkább akkor már olvasd a könyvet.
Hét élet nekem viszont annyira nem jött át, nekem pont a drámaiság hiányzott belőle, valahogy egyszerűen nem tudtam átérezni az egészet. Pedig a sztori alapból nagyon jó, de nem sokkolt eléggé.
Deus
Boixos Nois

2012.10.29. 15:16:01

messideco írta:Nekem is tervben van a Krízispont erre hétre, plusz a Hét élet, a John Carter és még a madridistán a film.

Na ez most kimarad :(

A Hét élet film az iszonyat jó kis drámafilm. Szerintem nem fogsz csalódni benne! Nekem nagyon bejött, pedig nem szoktam nézni drámafilmeket.

A John Carter meg... tömören: rossz :D Nem tudom, mi nem tetszett benne. Egyszerűen... rossz, na...
KépKép
miihii
KHAL

2012.10.29. 15:13:32

lui1698 írta:
Castiel írta:Az apaég című filmet valaki látta már esetleg?
1 véleményt meghallgatnék. Érdemes 1 visual-ra? :D
Most gyökérnek fogtok nézni, de ezt meg negyed óra után nyomtam ki. :lol:
Borzalmasan gyenge, szinte már kínosan erőltetett az egész.
Ananászgyökér vagy :mrgreen:

Sztem elég jó lett a cucc, az utóbbi évek egyik legjobb Sandler filmje. Volt már jobb is, de ez egészen vicces lett. Egy nézést megér 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
messideco
Presidente del Barça

2012.10.29. 12:22:32

Nekem is tervben van a Krízispont erre hétre, plusz a Hét élet, a John Carter és még a madridistán a film.

Na ez most kimarad :(
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.29. 11:02:19

visca el barca írta:hétfő reggel 8-kor tőzsde dráma? laci! ne idegejjé' :D amugy jo film, én kb 2 hete néztem. lehetne egy kicsit tartalmasabb, pörgősebb, de egy7-est igy is megért.
Szerintem is abszolút jó kis film volt, külön tetszett, hogy nem vitték el túlságosan szakmai irányba. Tehát nem mentek jobban bele a számításokba, meg grafikon elemzésekbe, inkább próbálták érthetőbben körül írni (még ha nagy vonalakban is), hogy mi is történik.

Amúgy az durva, hogy hiába van nagyjából tisztában azzal az ember, milyen pénzek mozognak a tőzsdén, még így is lestem pár számnál.

Akit amúgy érdekel az egész válság téma az nézze meg a Bennfentesek c. doku filmet, nagyon jó!
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Castiel
Capitá del Barça

2012.10.29. 10:43:50

Akkor maradok a "B" terven, s lesötítek egy jó horrorra! :D
lekaptam a Devil seed-et! Kíváncsi leszek rá! Addig system off :)
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.29. 08:49:34

lui1698 írta:

Viszont elkezdtem nézni a Krízispontot. Örömmel jelentem, hogy eltelt 25 perc és még nem nyomtam ki. :lol: Eddig egész jó.
hétfő reggel 8-kor tőzsde dráma? laci! ne idegejjé' :D amugy jo film, én kb 2 hete néztem. lehetne egy kicsit tartalmasabb, pörgősebb, de egy7-est igy is megért.

jah, és uj pokember zsirkiraly :D igaz minden sablont ellő amit el lehet, de nekem jobban tetszett mint a régi :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.29. 08:21:01

Viszont elkezdtem nézni a Krízispontot. Örömmel jelentem, hogy eltelt 25 perc és még nem nyomtam ki. :lol: Eddig egész jó.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Castiel
Capitá del Barça

2012.10.29. 08:14:49

Az apaég című filmet valaki látta már esetleg?
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
miihii
KHAL

2012.10.29. 00:52:06

lui1698 írta:
miihii írta:Am a sárgázott részben mi a kérdés? :)
Hát, hogy mi az anyján lepődik meg, mikor pontosan kéne tudnia ki lőtte le a rizs árust. Ő engedte szabadon, és alig 10mp múlva nyírta ki az öreget, még is mikor meglátja a képet meglepődik, mint akinek akkor esik le, hogy "úr isten én engedtem el benbácsi gyilkosát".
Hát sajna ezt nem mondom meg neked. Talán majd lesz, akiben jobban megmaradtak a dolgok a filmmel kapcsolatban ;)
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.29. 00:31:04

miihii írta:Am a sárgázott részben mi a kérdés? :)
Hát, hogy mi az anyján lepődik meg, mikor pontosan kéne tudnia ki lőtte le a rizs árust. Ő engedte szabadon, és alig 10mp múlva nyírta ki az öreget, még is mikor meglátja a képet meglepődik, mint akinek akkor esik le, hogy "úr isten én engedtem el benbácsi gyilkosát".
Kép
miihii
KHAL

2012.10.29. 00:27:38

lui1698 írta:Gondoltam egyszer csak beindul a cgi dömping, a házról házra ugra-bugra és a többi csoda cucc.
De ezek szerint nem, pedig elvileg egy képregényfilmben nem hátrány, ha történik is vmi. :D
De, persze, pattog a kisgyerek és elég látványosan van megcsinálva, de a végkifejletnél volt azért túlzás (amikor a darukon ugrál át) , ami mondjuk képregényfilmnél belefér. Igazából nem is a képi világgal volt bajom, hanem az egész sztori volt gyenge meg a rosszfiú sem jött be nekem.

Am a sárgázott részben mi a kérdés? :)
Bár nem tuti, h fogok tudni válaszolni, mert olyan sok nem ragadt meg bennem a filmből...
davi10
Llegenda del Barça

2012.10.29. 00:22:47

A holló (The Raven)

Túl sokat vártam a filmtől. Jól indult, egész jó volt az alapsztori is, de mindent egybevéve nem egy nagyon jó film. 1x nézős.

Amit olvastam, hogy Edgard Poe-nak az utolsó szavai : azt hajtogatta, hogy "Raynolds". :D :D

6/10
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.29. 00:13:10

Gondoltam egyszer csak beindul a cgi dömping, a házról házra ugra-bugra és a többi csoda cucc.
De ezek szerint nem, pedig elvileg egy képregényfilmben nem hátrány, ha történik is vmi. :D

Amúgy ameddig láttam arról van 1 kérdésem:

Már eleve vicc ahogy megcsinálták Benbácsi halálát. Ki az anyám az aki ha lát egy fegyveres idegent neki áll póverkedni? Ráadásul kb. 200 évesen. :lol:

És miután ugye az öregre lecsapott a kaszás szegény pókfiúnak odaadja a kopó a gyilkos fantom képét. Nekem úgy tűnt, hogy erősen meglepődik rajta.
Pedig kb. 50 méterre tőle szedte le a tatát az emberünk, ráadásul nagy ész kell ahhoz, hogy kitalálja ki lehetett....
Kép
miihii
KHAL

2012.10.29. 00:00:32

lui1698 írta:Ma elkezdtem nézni az ömézing szpájdörment.
45 perc után úgy döntöttem, hogy majd valamikor a jövőben kap még egy esélyt, most egyelőre kuka a film nálam. Kb. az ideg szétvetett a színészektől.
Ha ennyire nem jött be, akkor sztem ne is erőltesd, később sem lesz jobb :)
Én is vmikor nemrégiben lecsekkoltam, de vmi borzasztóan nem tetszett. Azért nem lőttem ki, de nagyon számoltam a perceket, h legyen mielőbb vége.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.28. 22:54:39

Hát lehet nem egyet néztünk,nekem eszméletlenül bejött. Pedig láttam majdnem mindegyik Bond-filmet,de ez top 3 nálam. sorry.

Vodka-martinizás megvolt,ráadásul rázva,nem keverve,még ha nem is mondta ki,hogy azt kéri :wink:

Mondjuk én nem vagyok fan,de Daniel Craiges vonulatot bírom,végre nem ilyen macskajancsik játsszák,én nem bírtam komolyan venni Borsnant pl.
Szerencsére azt olvastam,hogy még 2 filmre (ami egy történet lesz) szerződése van Craignek. 8)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barcaforever
Director del Fútbol

2012.10.28. 22:49:04

csababarca írta:Skyfallt nézze mindenki. Az egyik legjobb Bond-film, a Brosman.Craig-érában a legjobb.

Javier Bardem alakítása hatalmas, de a sztori is remek. LEgutóbb az Elrabolva 2-t néztem,hát azt pl körökkel veri.
Úgyhogy go to the cinema 8) vagy várjátok ki,hogy letölthető legyen a saját videótékátokban,de nézzétek meg. :)
Micsoda!? :shock:

Mi biztosan egy filmet néztünk!? :roll: Utolsó 1 óra kezdett beindulni, akkor reménykedtem amikor Bardem beindult, de kb az volt vagy 10-15 perc.Könyörgöm, az utolsó kb reszkessetek betörős jelenét!?

Békésen mehet a vita, mert hatalmas Bond fan vagyok, de nekem botrányosan rossz volt, azért érdekesek a jelzők, amiket használtál. :wink:

Először is, alapvető dolgok.Bond vodka-martini nélkül mint a macska nyávogás nélkül kb, dehát pénz beszél kutya ugat.Továbbá, szinte semmi akció nem volt a filmben.Kb az amikor az a bolond M-ért megy, az az utolsó házas jelenet, hát nem is tudom, ilyet még nem láttam bond filmben, h egy késsel meg egy vadászpuskával öli meg az embereket, akinek a magnum meg a hangtompító a védjegye.....Akkor a szülei sírja.Andrew Bond!? Amikor a James Bond egy kitalált ügynök név, mi van!? Annyi tetszik, h visszajön a régi vonal Q, Manypenny és a férfi igazgató. Vmikor a Timonthy Daltonos éra volt ilyen gyenge nálam, mint ez a Skyfall.Pedig nem kritizálok filmeket.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.28. 22:30:00

Ma elkezdtem nézni az ömézing szpájdörment.
45 perc után úgy döntöttem, hogy majd valamikor a jövőben kap még egy esélyt, most egyelőre kuka a film nálam. Kb. az ideg szétvetett a színészektől.

Affleck új filmjére meg jövő hónapban tuti befizetek.
Lehet, hogy tartok egy mozinapot és beülök a Felhőatlaszra is. 8)
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.10.28. 22:26:25

Skyfallt nézze mindenki. Az egyik legjobb Bond-film, a Brosman.Craig-érában a legjobb.

Javier Bardem alakítása hatalmas, de a sztori is remek. LEgutóbb az Elrabolva 2-t néztem,hát azt pl körökkel veri.
Úgyhogy go to the cinema 8) vagy várjátok ki,hogy letölthető legyen a saját videótékátokban,de nézzétek meg. :)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
messideco
Presidente del Barça

2012.10.28. 22:20:21

Cosmopolis
Sok rosszat hallottam a filmről, és sajnos mind igazak voltak eddig. Ennyire unalmas filmet a kanadai fenegyerektől még nem láttam.
Voltak érdekes párbeszédek és szituációk, de nem mentették meg a filmet sajnos...

Cronenberg semmiféle feszültséget nem teremt, amivel lekötné a figyelmünket vagy bevonna a történetbe, sőt, direkt ez ellen dolgozik, a jelenetek többségében például felülről fényképezi az arcokat, világosan jelezve, hogy csak úgy lenézünk rájuk, nem pedig velük vagyunk.-origo.

Többet vártam volna a filmtől, de nagyon

5/10
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.28. 14:33:22

sjd írta:nem véletlenül tartom, hogy Kevin Spacey még rossz filmben nem játszott.
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy az rossz film nem lehet amiben Kevin Spacey játszik. :)
Kép
Válasz küldése