Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Capon
Llegenda del Barça

2012.10.28. 00:58:18

lui1698 írta: Szóval egy kányéveszt album letöltése ugyan az, mintha átmennék a szomszédba, ledurrantanám az öregasszonyt és elhoznám a nyugdíját?
Ezen jót nevettem.

Egyébként Mihu-val egyetértve:
Nővérem és a férje voltak Erdélybe. Átautóztak egy falun és elképedve látták, hogy micsoda paloták vannak arrafelé. Persze a maguk módján, giccsadót lehetne kivetni rájuk. Több emeletes hatalmas házak fényes bádog tetővel. Viszont láthatóan senki sem lakott a házakban és a házak környezete is olyan putri volt csak a bitang nagy házak voltak ott magukba.
Nem értették, hogy ez hogy van így pár faluval odébb megkérdezték, mi is ott a helyzet.
Azt mondták, hogy bádogos cigányok élnek ott és azokban a palotákban senki nem lakik csak dísznek, státusz szimbólumnak vannak a cigányok a házak mögött élnek vályog házakban olyan megszokott putrisan.

Ezt csak azért mondom, mert láthatóan van pénzük tehát adott a lehetőség a "kitörésre" mégis képtelenek kivetkőzni magukból és képtelenek átlépni egy szintet.

Lefordítva Magyarországra a dolgot. Tök mindegy hogy mit csinálunk, hogy beilleszkedhessenek, tök mindegy mennyi segélyt kapnak mert sosem lesznek elégedettek. Ha az iskolába arany lovashintóval vinnék is be őket akkor is becsöngetés előtt már kint lennének újra az utcán, mert az a menő.
Bármit csinálhatunk ők akkor sem akarnak változtatni mert genetikailag erre vannak beprogramozva.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2012.10.28. 01:16:26-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.28. 00:49:53

Amúgy ez akkora hülyeség, hogy semmi különbség a magyar és a cigány között...én nem tudom, egyesek ennyire csukott szemmel járnak a világban? Vagy nem is járnak. Nem igaz, hogy valaki nem ismeri azt, hogy a latin népek sokkal hevesebb vérmérsékletűek, mint mondjuk az északiak. Vagy például azt a hasonlatot, hogy olyanok mint egy olasz család, hangosak. Ahány fajta etnikum, annyi féle habitus, stílus, tulajdonság, stb. Finnországban jártam 2 évvel ezelőtt. Ott például az emberek olyan nyugodtak és türelmesek, hogy már szabályosan zavart. Volt szerencsém már pár európai országban járni, de ilyen emberekkel, mint Finnországban, még soha nem találkoztam. Lehet, hogy biológiailag, genetikailag semi különbség nincs köztünk, mert ugyan úgy 2 tüdő, egy szív, érrendszer, két láb, két kéz, stb. De amúgy lópikulát...van genetikai különbség ember és ember között. A négereknek miért akkora a farka? Vagy ők miért gyúrják ki sokkal könnyebben magukat? Ázsiában miért olyan kicsik az emberek? Svédországban miért szőke kék szemű minden második nő, pl Angliában meg nem. Ez mind genetikai különbség. A cék is különböznek a magyaroktól.

Szerk: Jah, igen, még egy sztori. Táborban voltam, ott volt a barátnőm is, meg haverom a barátnőjével. Strand, két külön medencében voltak a csajok meg a srácok. Egyszercsak jön egy csaj, szól nekünk haverommal, hogy menjünk át, mert a nőinkre rászállt két srác. Átmegyünk, odamegyünk, látjuk hogy két cé...mindenféle erősködés nélkül köszününk, sziasztok, ezek meg ezek vagyunk, leülünk haverommal a bnőink mellé, elbeszélgetünk ott 6-an. Vagy 5 perc múlva a két csaj mondja hogy ők mennek, mi is indulunk, a két srác meg visszafog minket, hogy maradjatok még, beszélgessünk egy kicsit. Kb 20 percig mást se csináltak, csak provokáltak minket. Megpróbálták úgy csavarni a beszélgetést, hogy a válaszunk ne tetszen nekik, ergo legyen okuk a balhéra. Mivel mindketten olyan városban nőttünk fel ahol sokan voltak barnák, így tudtuk hogy hogy kell velük beszélni, meg ugye nem is akartunk verekedni. 20 perc után az egyik megunta, hogy nem találtak rajtunk fogást, majd azt mondja a másiknak, na gyere Ricsi menjünk, ezekkel a csicskákkal még balhézni se lehet.....de persze gondolom ezért is én meg a haverom voltunk a hibásak, mert miért mentünk megvédeni a barátnőinket... :roll:
lui1698 írta:Ezen nekem is megakadt a szemem.
Szóval egy kányéveszt album letöltése ugyan az, mintha átmennék a szomszédba, ledurrantanám az öregasszonyt és elhoznám a nyugdíját?
Jó, itt nyílván arra gondolt a szerző, hogy arról beszélünk, hogy egy cigány mennyit lop, és hogy ha összeszámolnánk, hogy egy magyar ember a letöltésekből milyen összegű lopást követett már el életében, akkor lehet hogy több Ft jönne ki, mint egy cigánynál, aki életében ellopott összesen 20 mázsa vasat. Nem a lopás és gyilkosság egyenrangúságára vonatkozottt a fent idézett rész.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mihu 2012.10.28. 01:01:32-kor.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.28. 00:48:00

gergo9 írta:
Ja és ha már lopás... Érdekes számadat lenne, hogy illegális letöltéseken keresztül ki mennyit lopott már?...
:lol: :lol: :lol:
Ezen nekem is megakadt a szemem.
Szóval egy kányéveszt album letöltése ugyan az, mintha átmennék a szomszédba, ledurrantanám az öregasszonyt és elhoznám a nyugdíját?

szerk.:

Anno a főnököm mondta, hogy alapvető baj az, hogy egy egész generáció felnőtt úgy náluk, hogy azt látta, hogy anyuék taxival mennek a hivatalba segélyért, mint az urak. Na, most akkor ő mi az anyámért ne csinálná ugyan ezt, ha megteheti?

Az meg most egyéni véleményem, hogy ezek az emberek alapvetően hajlamosabbak erőszakra.
Épp múltkor voltunk disco-ba, haver elment budira, visszajött és meséli, hogy egy hoszéármándó nekiállt póverkedni, hogy gyere menjünk ki, ő lerendezte annyival, hogy induljál hülye gyerek. Hozzá kell tenni, hogy haverom nem egy ágrólszakadt alkatú gyerek, de mondjuk ha egy cingárabb srácba sikerül neki épp belekötni akkor már jó az estéje...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lui1698 2012.10.28. 00:53:43-kor.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.28. 00:37:37

Amitől tényleg fel tudok robbani az az mikor valaki aki nem a sötét oldalhoz tartozik próbálja bizonygatni hogy nincs cigánybűnözés sőt mi vagyunk a hibásak nem tudjuk szegényeket integrálni.
sjd amit ezzel kapcsolatban említettél a németeket ott a helyzet kezelése is máshogy megy a bevándorló nem egyenlőbb az oridzsinal németekkel.
Jóval primtívebb nép mint a magyar gyakorlatilag az egész családfám pedagógus foglalkozott több száz, ezer cével.
Kis gyerekkorban tapasztalható hogy felfogó képességük ritka kivétellel nem haladja meg egy szobanövényét. Aztán persze ha próbáltak szeparálni hogy a s*egghlye cigány ne fogja vissza az értelmesebb réteget akkor jött a papa,mama tesók 50-en hogy mi az hogy külön szeparálás van mert ugye hivatalosan felzárkóztató osztály volt viszont 99,9%-a cigány.
Persze a mai felsőoktatásban pl nekem most MsC-n 300k lenne egy félév nekik meg kifizették (!) a felnőttoktatást hogy ugyan szerencsétlennek 40évesen legalább a 8.osztálya legyen meg. Jah az meg mondanom sem kell hogy a fele sem járt be.

Kapnak rengeteg támogatást , segélyt nem mennek vele semmire. Most mesélte egyik ismerős (családsegítő vagy hasonló munkakörbe dolgozik) hogy *** faluba az volt a módi hogy a csecsemő fejére szatyrot húztak addig tartották oxigén nélkül míg agykárosodása nem lett és így jóval magasabb családi pótlékot, segélyt kaptak.

Én abszolút előítéletes vagyok annak ellenére hogy sosem próbálkoztak nálam sem lopással sem verekedéssel nem így kezdődött de kialakult. Persze vannak nekem is ismerőseim akinek sikerült változtatnia ezen illetve legalább irányukba.
Ja és ha már lopás... Érdekes számadat lenne, hogy illegális letöltéseken keresztül ki mennyit lopott már?...
:lol: :lol: :lol:
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.28. 00:37:17

lui1698 írta:Kash, nem bántásból de szerintem ez a téma komoly neked.
:lol:

Nekem erről ez a véleményem:
http://www.youtube.com/watch?v=InwWh-JVOnw
Nézzétek meg ezt a videót. Ez itt Berényben van, szerencsém az, h kb 3 km-re lakom ettől a háztól. Most bontották le pár hónapja és szétszórták a Jászságban a cigány családokat. Na, itt Berényben ilyen emberek vannak. Az ilyen hülye cigánygyerekek miatt nem merek lemenni focizni stb...

A legnagyobb gond itt van:
Apám tanár Alattyánon, ahol a suliba a 90% cigány.
Tudjátok mit kapnak ezek a mocskok?
Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna. A suli(azaz a dolgozók) látják el őket kajával.
És olyanokat esznek amiket még én se mindig.
Kenhető sajt, tej, májkrém, péksütemény, alma, stb...
Belőlünk élnek, ez a legnagyobb baj.
De hát ő cigány, jár neki ez! :roll:
Természetesen a kaja az nem ízlik neki, és az almát szétdobálják az utcán.
Szánalom.
Számoljátok ki egy emberre ez mennyi kaja és az mennyi pénz. Szorozzátok be ahány cigány kap ilyen kajákat ingyen a suliban. Nem kis pénz jönne össze.
Amúgy megértem őket, nem dolgoznak, mégis kapnak annyit, mint amennyi a minimálbér, vagy többet.
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.28. 00:31:28

Bob_Marley írta:Mihu előítélet és tapasztalat valóban nem ugyanaz, ok-okozati dolog.
Példád kiváló, csak kutyákat összehasonlítani emberekkel nem egy szint.S mindenkinek van előítélete ami lehet pozitív vagy negatív.
Általában negatívként használjuk, de ha pl azt mondom te jobban szereted a szőke nőket mint a barnákat az is előítélet.
A cél az lenne, hogy ezeket leszűkítsük.

Michaebee leírt mindent amit gondolok a témáról.Initom meg feltette az i-re azt a bizonyos pontot a "gyönyörű" hsz-vel.... :roll:
Inteligens ember vagy Te Bob, így nem magyarázom meg, hogy hogy értettem az összehasonlítást, mert tudod jól. A lényeg, amit át akartam adni a mondandómmal, hogy nem vagyok előítéletes, csak sajnos (és nagyon örüljön annak aki van olyan szerencsés, hogy nem mondhatja el magáról ugyan ezt) tapasztalt.

Nagyon vékony és érzékeny az a határvonal, ami az óvatosság/tapasztalat, és az előítélet között szövődik. Én egyik oldalon se állok. Pont a vonalon érzem magam. Tényleg örüljön neki az, akinek még nem volt attrocitása romákkal, illetve nem olyan környéken lakik, ahol minden nap együtt kell velük élni, egy levegőt kell szívni velük.

Nekem nem volt elég, hogy a suliban folyamatos volt a terror, délután a focipályán is ment tovább. Elkerülhetetlen volt, hogy kapcsolatba kerüljünk velük. Volt aki rendes volt, például mikor a serdülőben játszottam, akkor volt egy csapattársam, aki roma volt. Zseniálisan megértettük egymást a csatársorban. Hétközben mikor csak hobbiból lent voltunk a pályán, akkor is jókat dumáltunk, sőt, tavaly nyáron úgy adódott hogy egy építkezésen dolgoztunk. Tök jól megvoltunk. Abban a brigádban, amiben Ő melózott, volt még 3 srác akit ismertem. Ebből az egyiket a foci miatt. Ők teljesen normálisak, pedig a cigánysoron laknak. Akik a focicsapatban játszottak, vagy minden napos résztvevők voltak a buli meccseken, azok a foci miatt jöttek le. Befogadtuk őket, mert rendesek voltak, ők pedig elfogadták, hogy ha focizni akarnak, akkor normálisan kell viselkedniük. Viszont egy kezemen meg tudnám számolni hogy hányan voltak ilyenek. Volt amikor olyan foci volt délután, hogy romák vs magyarok. Szerencsére egy évben csak 3-4 alkalom volt ilyen, de azok után a magyarok közül sokan otthon töltötték a délutánokat, mert nem tudtak focizni, vagy másnap monoklival mentek be a suliba. Ők, mármint azok a cigányok a balhéért jöttek le. Pedig ugyan arról a telepről jöttek, mint az a másik 3-4 társuk.

Aki akart, az beállt a sorba, el is fogadtuk őket. Kár, hogy baromi kevesen voltak. Ezzel a 4 sráccal kb 3 éve láttuk egymást utoljára, mert én 2003-ban elkerültem abból a városból, így ritkán jártam vissza. De így 3 év után is ugyan úgy üdvözöltek, mint akkor, amikor minden nap találkoztunk.

Tehát láthatod, hogy nem általánosítok, mert a saját bőrömön tapasztalom, hogy van köztük olyan, aki normális. A legnagyobb baj, hogy őket nagyítóval kell keresni. Ez inkább óvatosság. Jobb félni, mint megijedni.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.28. 00:29:28

sjd ebben igazat is adok neked lehet tényleg mások értékelésével zártam (nem figyeltem, csak nehéz megállni s elmenni 1-2 olyan hsz mellett amik születtek s nevén nevezni az illetőt), nehéz erről a témáról írni ha meg van kötve az ember keze.Ha arrogáns is voltam elnézését mindenkinek, nem ez volt a célom, engem nem mások ellentétes vélekedése zavar, az a gondolkodásmód s az amilyen gyűlölettel tudnak írni, na az viszont mélységesen felháborít, csak virágnyelven fogalmazom meg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.10.28. 00:33:10-kor.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.28. 00:22:35

Mihu írta:Azt írtam hogy a hajléktalanok a metrón. Mivel ugye bérlet és jegy hiányában eleve le se juthatnak a szerelvényekre
Ó, nehogy azt hidd, Kálvin téren egyszer nem volt ellenőr a lépcső tetején, egyből megtalált kettő is a peronon.
Amúgy a hajléktalanok is egyre finnyásabbak már, az egyik közülük valamiért mindenáron kajautalványt szeretett volna (elvégre pont azzal rohangál mindenki), de azért szerencsére a kaját is elfogadta. Lehet, hogy a koldusmaffia már Sodexo-ban utazik?
Bob_Marley írta:Michaebee leírt mindent amit gondolok a témáról.Initom meg feltette az i-re azt a bizonyos pontot a "gyönyörű" hsz-vel.... :roll:
A témától függetlenül engem kezd borzalmasan idegesíteni, hogy az elmúlt két órában minden hsz-edet a többieké értékelésével zárod. Ráadásul nagyjából ugyanaz a két sor, csak a nevek változnak. A második fele meg már szvsz egy kicsit arrogáns irányba is elmegy, csak azért mert nem értenek Veled egyet.
MichaaBee írta: Ja és ha már lopás... Érdekes számadat lenne, hogy illegális letöltéseken keresztül ki mennyit lopott már?...
Most megmondom, semennyit, ugyanis Mo.-n a letöltés nem illegális, csak a feltöltés :wink: Erről ennyit.
Témához még lenne hozzáfűznivalóm, de kezd egyre értelmetlenebb irányba elmenni ez a vita, sok tereléssel és mellébeszéléssel.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.10.28. 00:17:49

A cigányok nagy része képtelen beilleszkedni a társadalomba, és annyi probléma van velük, hogy most már komolyan kéne kezdeni valamit a helyzettel. Más népeknek is megvannak a maga barmai, de messze nem olyan nagy százalékban, mint cigányéknál. Lassan kikéne találni, hogy toloncoljuk ki őket. Nem kell álszenteskedni, hogy "nade vannak rendes cigányok is."

Mondom ezt Pest-megyei lakosként, de teljesen átérzem a vidékiek helyzetét, akinek az élete kvázi sz.ar, mert a cigányokkal lehetetlen együtt élni.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.28. 00:15:21

Kash, nem bántásból de szerintem ez a téma komoly neked.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Kash
Entrenador del Barça

2012.10.28. 00:11:47

Initom írta:pár tapasztalat a témához.

Én Celldömölkre (is) jártam általános iskolába (Vas megye).
Meglehetősen nagy volt a kissebbség száma.
Naponta...naponta loptak. Nem túlzok.

Azt csinálták,hogy az udvaron felálltak egy oszlopba az udvar egyik végén,és járták azt. Aki adott pénzt nem bátnották,aki nem azt megverték.
Engem nem mertek sosem bántani,de volt mikor havert vertek meg.

A tesi öltözőkből rendszeresen tűntek el a torna cuccok. Véletlen én is egy ugyan olyat találtam egy nem napon barnultnál.

Más. Anyának van egy kis boltja. Eddig 3-4 szer lopták meg. Ebből 3 volt hiperpigmentált....vagyis büdöscigány.

Lehet itt ájuldozni,hogy jajj legyen béke köztünk,meg stb. Baromság.

Ez egy koszos mocskos *** nép,és lassan ők lesznek a többség.

Nem dolgozó,lopós,szemtelen, és meglehetősen retardált nép.
a 99,9% ról beszélek.

Igen én azok közé tartozom,akik azt vallják ,hogy radikális változtatásokra lesz szükség. Mert baj lesz...... ja nem baj VAN.

Aki nem élt cigánylakta közegbe az nekem ne nyilatkozzon.

Ja és annyit hogy a fajtánk is képes rohadt dolgokra...látom az érme másik oldalát is :)
Szivemből szóltál.
Ha téged tiltanak akkor tiltsonak engem is, mert nekem is ez a véleményem. Emlékszem beakarták tiltani a cigány szó használatát, és a szuperpigmentáltat helyette, erre pár piszkosbőrű igy reagált: "Ne tiltsák be, mert magunk között is igy hivjuk egymást, egyébként is NEHÉZ lenne megjegyezni" :lol: :lol:
Intiom, veled vagyok.
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.10.28. 00:10:53

Mihu írta:És azon még nem gondolkoztál el, hogy miért éppen a kisebbség az iskolázatlan, szegény réteg minden országban? Ez talán nem véletlen...
Nem hát. De hogy nulla köze van a genetikához, az is biztos. Ergo faji alapon utálni valakit értelmetlen.
Mihu írta:Abba is érdemes lenne belegondolni, hogy ugyan úgy vannak nagyon szegény sorsban élő magyar emberek, mégse törnek be házakhoz, mégse lopnak, csalnak, hazudnak...
A "mi fajtánk" között ezt az "elit" végzi. Másrészt ebből rájöttem, hogy neked semmi nem jött át abból, amit az előbb írtam... :? Bűnözők minden országban kerülnek ki minden nemzetiségű/állampolgárságú/bőrszínű emberek közül. Csak nyilván arányosan kevesebb, amennyivel kevesebben élnek olyan sorban. Ez lett volna a lényege annak, amit az előbb írtam. :roll:
egy konkrét eset: a srác nem járt be iskolába,holott tanult ember lehetett volna. helyette inkább kipakoltak egy társasház méretű objektumot. hetek alatt több milliónyi zsákmánnyal. miért tanulna? évek alatt keresné meg az a pénzt tisztességesen. és nem ül.
És ez nyilván azért, mert az a 0,01%, amiben eltér a génállománya a tiedtől, arra ösztönözte, hogy tisztességtelen legyen. Castiel írta lejjebb: az a nagyobb bűnöző, aki betör egy házba és elrabol mindent, vagy az, aki szépen csendben jogi álköntösbe bújtatva lopja meg az országot mindenféle korrupt eljárással? Mintha magyarok közül nem kerülne ki bűnöző... Csak az egyik abban nyilvánul meg, hogy ellop tőled buszon 4000 forintot, a másik meg a te adódból vesz magának új BMW-t. És most nem csak politikusokra gondolok, túl sok semmittevő, korrupt embert ismerek.

Na mindegy, nem akarok ebből hosszú vitát, de ilyen esetekben mindig egy dolgot hangsúlyozok: felejtsük már el azt a baromságot, hogy bőrszín és származás miatt valaki eredendően rossz. Egyik is ember, másik is ember.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.28. 00:09:46

Azt írtam hogy a hajléktalanok a metrón. Mivel ugye bérlet és jegy hiányában eleve le se juthatnak a szerelvényekre, így helyesbítek: utcán, tömegben, buszon, villamoson, stb.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.28. 00:07:59

Mihu írta:
Bob_Marley írta:daffy én annak az oldalán állok, hogy a problémára kellene megoldást keresni, s a probléma nem az hogy magyar vagy cigány a probléma forrása, még leírva is szörnyű mi különbség van a kettő között?Semmi.Ember mindkettő.A probléma inkább valahol a megéli bűnözésben keresendő.

De tényleg vitázhatunk erről, olyan elvi ütközések vannak, hogy lehetetlen zöld ágra vergődni.Mihu is tökéletesen leírta az előítélet fogalmát....Na én meg az ilyenekkel zsigerből nem értek egyet.
Előítélet vs tapasztalat...nem mindegy. És egyébként mondd azt, hogy ha egyszer egy kóbor kutyához oda akarsz menni megsímogatni, és az megtámad, letépi az egyik ujjadat, akkor legközelebb ha látsz egy másikat, akkor ugyan úgy oda fogsz menni hozzá. Ha igen, akkor az meg a naivitás fogalma.
Mihu előítélet és tapasztalat valóban nem ugyanaz, ok-okozati dolog.
Példád kiváló, csak kutyákat összehasonlítani emberekkel nem egy szint.S mindenkinek van előítélete ami lehet pozitív vagy negatív.
Általában negatívként használjuk, de ha pl azt mondom te jobban szereted a szőke nőket mint a barnákat az is előítélet.
A cél az lenne, hogy ezeket leszűkítsük.

Michaebee leírt mindent amit gondolok a témáról.Initom meg feltette az i-re azt a bizonyos pontot a "gyönyörű" hsz-vel.... :roll:
Kép
Kép
Kép
Initom
Entrenador del Barça

2012.10.27. 23:58:09

Capon írta:kicsit finomíts a jelzőkön, mert törölni fognak.
ha rám érted:

ha tiltanak teljesen jogosan fognak,de akkor is ez a véleményem,és ebben a stílusban.
Abi & Tito
daffy
Madridista

2012.10.27. 23:20:27

MichaaBee írta:Maximálisan osztom Castiel és Bob véleményét, örülök, hogy ilyet is hallani manapság. Borsodi embernek ez ritka. :)

A fő probléma az általánosításban kezdődik... Ha nem úgy lenne összerakva az emberek 90%-a, hogy általánosítson, akkor normálisan lehetne kezelni az ilyen ügyet, de az általánosítás abszolút kizárja az objektivitást. Az, hogy valaki bűnözővé válik NEM azon múlik, hogy milyen színű a bőre és milyen a génállománya. Mindannyian emberek vagyunk és több mint 99%-ban megegyezünk egymással. A probléma minden országban ugyanaz: a legszegényebb, iskolázatlan rétegekből kerülnek ki a bűnözők, ezek az emberek pedig az esetek jelentős hányadában a társadalmi kisebbségekből valók. Amerikában feketék és mexikóiak pl., Magyarországon meg a cigányok. A probléma ott kezdődik, amikor valaki ezt nem látja át és abból a statisztikából, hogy a bűnözők x%-a ebből és ebből az etnikumból való, azt szűri le, hogy minden abból az etnikumból való ember ilyen. Csak épp el van felejtve, hogy a szegénységben élőknek ugyanúgy x%-a való abból az etnikumból... És ez mindenhol így van, nem csak a cigányokkal Magyarországon.

Falra tudok mászni attól, amikor valaki szerint azért bűnöző valaki, mert cigány és mert a vérében van... Fenéket! Azért, mert olyan körülmények között nőtt fel, amilyen. És Magyarországon ilyen körülmények között általában cigányok nőnek föl.
több bűnöző kisebbségivel volt tapasztalatom,akik jelentősen jobb körülmények között éltek,mint én. csak nem a munkából szedték meg magukat. az iskolát el lehet végezni,tanulni lehet,ha már ott tart az ember. de ritka az olyan,mert nem ezt látja otthon és igaza van. miért tanulna és dolgozna,ha máshogy is lehet?
egy konkrét eset: a srác nem járt be iskolába,holott tanult ember lehetett volna. helyette inkább kipakoltak egy társasház méretű objektumot. hetek alatt több milliónyi zsákmánnyal. miért tanulna? évek alatt keresné meg az a pénzt tisztességesen. és nem ül.
22 évem alatt végtelen tapasztalatot szereztem,mert olyan környéken nőttem fel és a tapasztalat mondatja velem azt,hogy vigyázz,ott egy cigány!
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.27. 23:18:32

MichaaBee írta:Maximálisan osztom Castiel és Bob véleményét, örülök, hogy ilyet is hallani manapság. Borsodi embernek ez ritka. :)

A fő probléma az általánosításban kezdődik... Ha nem úgy lenne összerakva az emberek 90%-a, hogy általánosítson, akkor normálisan lehetne kezelni az ilyen ügyet, de az általánosítás abszolút kizárja az objektivitást. Az, hogy valaki bűnözővé válik NEM azon múlik, hogy milyen színű a bőre és milyen a génállománya. Mindannyian emberek vagyunk és több mint 99%-ban megegyezünk egymással. A probléma minden országban ugyanaz: a legszegényebb, iskolázatlan rétegekből kerülnek ki a bűnözők, ezek az emberek pedig az esetek jelentős hányadában a társadalmi kisebbségekből valók. Amerikában feketék és mexikóiak pl., Magyarországon meg a cigányok. A probléma ott kezdődik, amikor valaki ezt nem látja át és abból a statisztikából, hogy a bűnözők x%-a ebből és ebből az etnikumból való, azt szűri le, hogy minden abból az etnikumból való ember ilyen. Csak épp el van felejtve, hogy a szegénységben élőknek ugyanúgy x%-a való abból az etnikumból... És ez mindenhol így van, nem csak a cigányokkal Magyarországon.

Falra tudok mászni attól, amikor valaki szerint azért bűnöző valaki, mert cigány és mert a vérében van... Fenéket! Azért, mert olyan körülmények között nőtt fel, amilyen. És Magyarországon ilyen körülmények között általában cigányok nőnek föl.
És azon még nem gondolkoztál el, hogy miért éppen a kisebbség az iskolázatlan, szegény réteg minden országban? Ez talán nem véletlen...Vagy akkor szerintetek az egész világ a hülye és nem befogadó? Vagy mondhatjuk úgy is, hogy 6 milliárd ember a hibás azért, hogy a másik 1 milliárd lop, gyilkol és verekedik? A víz a hibás mert a kacsa nem tud úszni...király.

Abba is érdemes lenne belegondolni, hogy ugyan úgy vannak nagyon szegény sorsban élő magyar emberek, mégse törnek be házakhoz, mégse lopnak, csalnak, hazudnak, verik össze a másikat, nem lopnak el mindent, ami mozdítható.

Ott vannak a hajléktalanok. Ha valakinek, akkor pont nekik lenne okuk arra, hogy a metrón zsebtolvajoskodjanak. Mégse teszik. Nem törnek be gyümölcsösökbe, hogy tövestül kihúzzák a köszméte (egres) bokrokat, hogy eladják. Érdekes, nem?
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2012.10.27. 23:08:18

kicsit finomíts a jelzőkön, mert törölni fognak.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.10.27. 23:07:46

Maximálisan osztom Castiel és Bob véleményét, örülök, hogy ilyet is hallani manapság. Borsodi embernek ez ritka. :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MichaaBee 2012.10.27. 23:09:06-kor.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Initom
Entrenador del Barça

2012.10.27. 23:03:56

pár tapasztalat a témához.

Én Celldömölkre (is) jártam általános iskolába (Vas megye).
Meglehetősen nagy volt a kissebbség száma.
Naponta...naponta loptak. Nem túlzok.

Azt csinálták,hogy az udvaron felálltak egy oszlopba az udvar egyik végén,és járták azt. Aki adott pénzt nem bátnották,aki nem azt megverték.
Engem nem mertek sosem bántani,de volt mikor havert vertek meg.

A tesi öltözőkből rendszeresen tűntek el a torna cuccok. Véletlen én is egy ugyan olyat találtam egy nem napon barnultnál.

Más. Anyának van egy kis boltja. Eddig 3-4 szer lopták meg. Ebből 3 volt hiperpigmentált....vagyis büdöscigány.

Lehet itt ájuldozni,hogy jajj legyen béke köztünk,meg stb. Baromság.

Ez egy koszos mocskos *** nép,és lassan ők lesznek a többség.

Nem dolgozó,lopós,szemtelen, és meglehetősen retardált nép.
a 99,9% ról beszélek.

Igen én azok közé tartozom,akik azt vallják ,hogy radikális változtatásokra lesz szükség. Mert baj lesz...... ja nem baj VAN.

Aki nem élt cigánylakta közegbe az nekem ne nyilatkozzon.

Ja és annyit hogy a fajtánk is képes rohadt dolgokra...látom az érme másik oldalát is :)
Abi & Tito
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.27. 22:38:27

Bob_Marley írta:daffy én annak az oldalán állok, hogy a problémára kellene megoldást keresni, s a probléma nem az hogy magyar vagy cigány a probléma forrása, még leírva is szörnyű mi különbség van a kettő között?Semmi.Ember mindkettő.A probléma inkább valahol a megéli bűnözésben keresendő.

De tényleg vitázhatunk erről, olyan elvi ütközések vannak, hogy lehetetlen zöld ágra vergődni.Mihu is tökéletesen leírta az előítélet fogalmát....Na én meg az ilyenekkel zsigerből nem értek egyet.
Előítélet vs tapasztalat...nem mindegy. És egyébként mondd azt, hogy ha egyszer egy kóbor kutyához oda akarsz menni megsímogatni, és az megtámad, letépi az egyik ujjadat, akkor legközelebb ha látsz egy másikat, akkor ugyan úgy oda fogsz menni hozzá. Ha igen, akkor az meg a naivitás fogalma.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.27. 22:28:10

daffy én annak az oldalán állok, hogy a problémára kellene megoldást keresni, s a probléma nem az hogy magyar vagy cigány a probléma forrása, még leírva is szörnyű mi különbség van a kettő között?Semmi.Ember mindkettő.A probléma inkább valahol a megéli bűnözésben keresendő.

Kép
Kép
Kép
ALEXDP
Capitá del Barça

2012.10.27. 22:27:52

Castiel írta:Mihu ezt értem. És igazat adok.Viszont nem érzed ebben hibásnak magát az országot? Úgy értem, hogy olyan gyerek aki a nyomorban nő fel, és kétségbeesve keresi a jobb élethez vezető utat, ám szülői orientáció nélkül, instrukciók nélkül reményvesztetté válik számára, az menthetetlenül a rossz útra lép.
Azt meg kár tagadni, hogy a romák hátrányos helyzetben vannak a munkaerőpiacon.
És innen következik be a domino effektus. Az ok hogy ő a kisebbség, és nekik kell alkalmazkodni, de nekünk is kéne lépni egyet előre, és befogadni őket. Nem mindegyikre vonatkozik az amiket felsoroltál. Cozma ügye meg összetett, mert bár saját szórakozásukra mentek abba a klubba, de amúgy meg szervezetbűnözésben vettek részt. Ott szintén nincs ilyen. Fekete-fehér egyaránt részt vesz.
Véleményem szerint az általad említett "kétségbeesett útkeresés" döntően nincs, hangsúlyozom döntően. A szocializáció eldönti ezt alapvetően, és ebben igazad van, csak arról sem elsősorban az Ország tehet, hogy ez ott kisiklik, illetve nem az ország polgárai, de ez innen már politikai kérdés. A munkaerő piaci hátrány is megítéléses, mert valóban részben előítéleten alapul, de nagyobb(jóval) részben azon hogy ismerik a cigány mentalitást, és ahhoz nem a kitörni vágyás és alázat(munka és munkahely iránt) kapcsolódik, hanem SAJNOS többnyire a megbízhatatlanság, iskolázatlanság, lustaság. Ezek ráadásul gyakorlati tapasztalatok, nem neten olvasott, vagy sör mellett hallott infok. Befogadni, egy adott, kialakult kultúrába olyas valakit lehet/kell aki hajlandó erre, akár a saját beidegződései/kultúrája egy részének elhagyása árán is. Ez náluk nem jellemző, viszont például az hogy rasszisták az igen, ami szintén nem segíti elő az integrációt.
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.27. 22:21:05

Castiel írta:Mihu ezt értem. És igazat adok.Viszont nem érzed ebben hibásnak magát az országot? Úgy értem, hogy olyan gyerek aki a nyomorban nő fel, és kétségbeesve keresi a jobb élethez vezető utat, ám szülői orientáció nélkül, instrukciók nélkül reményvesztetté válik számára, az menthetetlenül a rossz útra lép.
És innen következik be a domino effektus. Az ok hogy ő a kisebbség, és nekik kell alkalmazkodni, de nekünk is kéne lépni egyet előre, és befogadni őket. Nem mindegyikre vonatkozik az amiket felsoroltál. Cozma ügye meg összetett, mert bár saját szórakozásukra mentek abba a klubba, de amúgy meg szervezetbűnözésben vettek részt. Ott szintén nincs ilyen. Fekete-fehér egyaránt részt vesz.
Nyílván hátrányos helyzetben vannak a munkaerő piacon, ezt tudja mindenki. És simán vállalom, bár ezek után nem hiszem hogy sokakat meg fog lepni, de ha nekem lenne egy vállalkozásom, én se alkalmaznék cigányokat.

Jah még egy sztori közben. Apa lakatos vállalkozó, felépítette élete művét, egy saját, elég nagy műhelyt, elég komoly telephellyel. Megépült a műhely, 2, azaz KETTŐ nap múlva megtörtént az első lopás...több 100 ezer ft-ot költöttünk a terület bekamerázására, mozgásérzékelős megvilágítására. azóta nem történt lopás. Megtérült az ára...

Na visszatérve. Tudod kicsit olyan ez a szitu, mint a múltkor a CR témában. Véleményem szerint az, hogy ide jutottak, hogy ilyen a megítélésük, a saját hibájuk. Mégpedig azért, mert egész egyszerűen a habitusuk, a stílusuk olyan, amilyen. Persze azok, akik sikeres vállalkozók, vagy tanult emberek, azoknak azért sikerült a kitörés, mert nem a cigánytelepen szocializálódtak, nem abban a közösségben nőttek fel, hanem magyarok között, vagy olyan cigány családok körében, akik már korábban átestek ezen a folyamaton. De a romák alapvetően heves vérmérsékletűek, öntörvényűek, és nem áll tőlük messze a bűnözés. Tehát az, hogy idáig jutottak, az annak köszönhető, hogy olyanok, amilyenek.

Viszont egy dologban óriási hibát követtek el a magyarok. Mégpedig abban, hogy olyan segélyezési rendszert alakítottak ki, ami cseppet se készteti őket a munkára. Miért dolgozzanak havi 100ezerért, ha csinálnak 5 gyerek, és keresnek 500ezret, és közbe semmit se kell csinálniuk, mint otthon ülni. A gyerek elvan a többivel, reggel elmegy, este hazajön gondjuk sincs rá. Ha nem lenne ilyen bőkezű a segélyezés, akkor nem alakult rá lennének kényszerülve arra, hogy dolgozzanak. Csak az a baj, hogy ha megtennék ott fent, hogy megvágják a segélyeket, akkor ez kb - 4-500.000 szavazatot jelentene. Ezt pedig egyik politikai párt se engedheti meg magának, hogy veszni hagyja.
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2012.10.27. 22:10:47

És innen következik be a domino effektus. Az ok hogy ő a kisebbség, és nekik kell alkalmazkodni, de nekünk is kéne lépni egyet előre, és befogadni őket.
Rész igazságok persze hogy vannak. De azért mert szegény vagy törődhetsz a gyerekeddel, ne az utca nevelje fel, át adhatsz neki egy olyan értékrendet hogy ne a börtönbe vezető út legyen az egyetlen alternatíva (ahol egyébként az egész család megfordult már nem egyszer és most is ott ül a fele) és a segély.
Éjfél után 10 év alatti gyerekek vannak az utcán. Mi a jó izét csinálnak és hol vannak a szüleik azok mit csinálnak? Mi keresnivalója van egy kisgyereknek este az utcán?
Úgy beszélünk róluk mintha most kerültek volna ide 2-3 vagy 10-20 éve közben már évszázadok óta itt élnek velünk. Ennyi idő nem volt elég a beilleszkedéshez? Nem mond már nekem.
Nem csak nekünk Magyarországon van velük bajunk. Akár hova mennek a világba ott megutálják őket és ha tehetik kiutasítják.
Ahhoz hogy be tudj valakit fogadni magatok közé ahhoz a másik féltől is szükség van a hajlandóságra. Marha nehéz úgy befogadni valakit hogy az sz.rik a fejedre és mindenre olyanra ami téged és őt körbe veszi.
Volt egy kis szépítés nálunk a kerületben, ládában fákat hoztak, díszköveket, kerítést építenek. Az első kérdésem a munkásokhoz az volt, hogy ide ezeknek minek? Másnap ketté van törve a fa, kiszedve és szétdobálva a díszkő, a kerítés meg szétszaggatva, szemét, hányás, ürülék, vér. Így érzik jól magukat a koszban piszokban ha törhetnek zúzhatnak.
Válasz küldése