daffy írta:ALEXDP írta:
És néhányatok kedves Madridisták azt is elfelejti, hogy az elmúlt évek klasszikusainak egy részén csak a csoda ami segített bennünket abban hogy ne kelljen Messi, Alves, Iniesta- helyett végérvényesen új játékost keresni, tekintettel a lábtörésükre-szalagszakadásra, fél vagy teljes bénulásra.
az hogy ilyen vélemény felmerülhet benned,nagyban közrejátszik az elnőiesedett és színészesedett foci. a véleményed nem vitatom,mivel jelentős az igazságtartalma és megannyi dolgot nem lehet szépíteni. ha kontakt van,megy a fújás. ez nekem nagyon nem tetszik,mivel nem ezen a focin nőttem fel és nem tudom elfogadni,hogy primadonnákat kell nézni. tény,vannak kirívóan komoly belépők,de mindig is voltak. ellenben a gyakoriság... most hónapokig,évekig megy a diskurzus róla,holott még csak sérülés sem történt. ismét kihangsúlyozom,hogy nem a tények ellen beszélek. a szabálytalanságot le kell fújni,de nem minden szabálytalan,amit lefújnak
Külön kiemelném az első mondatot,szerintem nem az elnőiesedett foci az oka FŐKÉNT ezen gondolatoknak, hanem az a felfogás amit amúgy azért már a 60-70 es években sem kedveltek annyira, miszerint legyél erősebb és vedd el a labdát, ha nem megy akkor rúgd föl. Kb 20 éve nézek focit, én sem a mai szokásokon focializálódtam, a test test elleni dolgokkal nincs is baj, és azt is osztom hogy kicsit puhulás felfedezhető.
Viszont amikor a keménység(durvaság) direkt történik, és az esetleges győzelmi stratégia szerves részét képezi, az már gáz, ráadásul látható az is hogy a mi focinknak nem annyira része ez, amikor mi csapdázunk és visszatámadunk, akkor sem gyakori a testi kontakt, ilyen technikai képzettség és passzsebesség mellett nem szükségszerű, ezáltan bizonyítja a durvaságba hajló keménység nélkülözhetőségét.
Az utolsó pár sor is megér 1 szösszenetet, legalábbis szerintem, lévén a testi kontakt mint a játék része az adott, de ez főként a szándék nélküli esetekre, illetve a kar használat nélküli felsőtestes kontaktra vonatkozó.
Namost az ellenetek vívott meccseken részetekről történtek jellemzően nem szándék nélküliek!, és felsőtestes találkozás maximum a könyökléseknél volt.
Az meg hogy sérülés nem történt, és hogy ezt még le is írtad, mint érv, azért valamennyire sejteti hogy itt-ott benne rejtőzött a sérülés lehetősége, talán szerinted is.
A gyakoriság tekintetében, én szem. szerint meccsenként 2-3 esetleg súlyos sérüléssel is fenyegető(és sokszor szándékos!!) belépőt azért gyakorinak tekintek, főként hogy azt látom/láttam hogy részetekről(nem minden játékos) jellemzően ellenünk volt ennyire szembetűnő, és az is érdekes, hogy mióta játékban végre közelebb értetek hozzánk, azóta annyira nem jellemző. Hajlamos lennék ezt betudni a szükség hiányának, de nem szándékom kötekedni,ezzel együtt fura...
Amit mondasz összességében ok, de kellene egy középút(játékvezetésben) ami jelenleg minimum is illúziónak tűnik.