kristop írta:nálam mindig csapat > játékos a felállás legyen az egy korábbi kedvencem (touré, etoo) vagy egy játékos, akiben bíztam (bojan).
iszonyat hosszú, tl-dr, tele elgépeléssel, de azthiszem megfelelő érveléssel ellátva, hogy szvsz miért lenne teljesen alkalmatlan mostmár(!) ez a rendszer, ha továbbra is tartani akarjuk ezt a teljesítményt. meccsek végére, szoros helyzetekben, kockáztatva, amikor nagyon kell a gól és halál fáradt az ellenfél, akkor belehet vállalni, sőt, be is kell, de ez a messi szélretétel és villa középen annyira amatőr megoldásnak tűnik, hogy szerintem amíg ez a vezetés lesz, addig alapfelállásként esélytelen.
Tito topicban leírtam az én álláspontomat. Mivel már ez a rendszer egy nyitott könyv az ellenfelek előtt, így váltani kéne. És pont azért, mert a csapat többre való nálad mint egy játékos, ezért kellene váltani. Készítettem egy kis statisztikát. A támadóink által szerzett gólok száma van ebben, évekre lebontva. Azt hiszem sokat mondó.
2008-2009: Messi, Eto'o, Henry, Bojan összesen 112 gólt termelt a 3 sorozatot figyelembe véve. Ugye itt még úgy játszottunk a szezon 90%-ában, hogy két szélső, egy klasszikus középcsatár.
2009-2010: Messi, Pedro, Henry, Ibra, Bojan 98 gólra voltak képesek. Itt már ugye úgy toltuk, hogy Messi hamis 9esként funkcionált.
2010-2011: Messi, Pedro, Villa, Bojan 99 gólt rúgdosott össze.
2011-2012: Messi, Alexis, Pedro, Villa 104 gólt rúgott. Ebből Messi egymaga 67-et...
Látszik, hogy amikor egy klasszikus középcsatárral, és két szélsővel játszottunk, akkor több gólt rúgtunk, illetve ami szerintem sokkal fontosabb, többfelé oszlott a gólok száma, tehát a védőknek ugyan olyan figyelmet kellett fordítaniuk az egyik támadóra, mint a másikra.
Itt nem Villára van kihegyezve a dolog, mármint nem az Ő személyére. Ha Soldaldo lenne a csapatban, akkor az Ő nevét említenénk most. Itt az a lényeg, hogy vissza kéne térni a klasszikus felálláshoz, ami mint a mellékelt példa is mutatja, sikeres volt, több gólt rúgtunk, jobban elosztották a gólokat, és jobban megosztották a védők figyelmét. Mégpedig azért kéne visszatérni, mert ezt a rendszert már tökéletesen kiismerték az ellenfelek, és manapság már nem taktikailag verjük meg őket, hanem egyéni villanások segítségével. Arra viszont nem lehet alapozni, hogy a mi játékosaink jobban cseleznek, jobban passzolnak mint a másik csapaté.