Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Maxi írta: egyre nagyobb a hiszti ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja.
Persze, kicsit csúnyán fogalmaztam...És igaz amit írsz.miihii írta:Azért ezt finomítanám annyival, h a csapatjáték jobban ki van hegyezve Messire (valahol jogosan) és Leo is többet tud tenni a csapatért a jelenlegi pozíciójában. Ha nem a csapatért dolgozna, akkor nem hiszem, h ennyi gólpasszt adna pl, hanem amolyan Céronisan mindent az égvilágon ellőne.Maxi írta:Itt már réges rég nem Messi van a csapatért, hanem a csapat Messiért.Ezt el kell fogadnunk.
Azért ezt finomítanám annyival, h a csapatjáték jobban ki van hegyezve Messire (valahol jogosan) és Leo is többet tud tenni a csapatért a jelenlegi pozíciójában. Ha nem a csapatért dolgozna, akkor nem hiszem, h ennyi gólpasszt adna pl, hanem amolyan Céronisan mindent az égvilágon ellőne.Maxi írta:Itt már réges rég nem Messi van a csapatért, hanem a csapat Messiért.Ezt el kell fogadnunk.
Sok mindenben igazad van, teljesen.Viszont azt, hogy Messi a szélen játszon, szerintem maga Messi akadályozza meg.Ő már rég nem az az ember aki annak idején berobbant.Ő nem tudná azokat a dolgokat megtenni a CSAPATÉRT(legfőképp védekezésbe, de támadásban sem(elmozgások és a többi) amit mondjuk Pedro,Tello,Alexis de még idevehetném Villat is megtesz.Itt már réges rég nem Messi van a csapatért, hanem a csapat Messiért.Ezt el kell fogadnunk.Lehet, hogy egy arrogáns p.cs Ibrahimovic, de igaza volt, hogy Messirol szól minden, még ha eléggé le is sarkította a dolgot.Mihu írta:
Viszont Pep első évében egészen a 2-6-os Clasico-ig úgy játszottunk, hogy két szélső, egy középcsatár. Nem erőltettünk mindent középen. Miután Messi bekerült középre hamis 9esnek, utána kezdtünk el mindent ott erőltetni. Mivel minden támadás Messi képességeire van felépítve, így ott erőltetjük a dolgot, ahol Messi van...
Viszont Pep első évében egészen a 2-6-os Clasico-ig úgy játszottunk, hogy két szélső, egy középcsatár. Nem erőltettünk mindent középen. Miután Messi bekerült középre hamis 9esnek, utána kezdtünk el mindent ott erőltetni. Mivel minden támadás Messi képességeire van felépítve, így ott erőltetjük a dolgot, ahol Messi van. A 2-6 után változott a játékunk. Annak is az volt az előnye, hogy azt a rendszert nem ismerték az ellenfelek, így simán megnyertük az összes döntőnket, és döntőnek számító meccsünket. De azóta ebben a szisztémában játszunk. Kivétel akkor, amikor 3-4-3-ban toltuk. Láthattuk, hogy annak is mi volt az eredménye...totális erődemonstráció. De annak is az az előnye, hogyGyurinho írta:
Alapvetően igazad van de azt azér hozzá kell tenni ,hogy a 08-09-es csapatot még messze nem ismerték úgy az ellenfelek mint a mostanit ami évek óta a csúcson vagy annak közelében van, régen minden "újszerűnek" hatott, kiismertek,ennyi.
Alapvetően igazad van de azt azér hozzá kell tenni ,hogy a 08-09-es csapatot még messze nem ismerték úgy az ellenfelek mint a mostanit ami évek óta a csúcson vagy annak közelében van, régen minden "újszerűnek" hatott, kiismertek,ennyi.Mihu írta:Vegyük a legjobb esetet. Játszunk egy szezonban 38 meccsen a bajnokságban, 13at a BL-ben, 9et a Kupában, ez összesen kerek 60 meccs egy szezonban. Ezt azért remélem Te is belátod, hogy nem lehet 60 meccset megnyerni az utolsó 15 percben rúgott gólokkal...Alcantara írta:Az eredmények minősítik őt! Lehet hibát találni mindenben, de az eredményessége eddig nem vitatéma. Az elődnek mennyi szerepe van, esetleg a játékoskeret motiváltságának, ezek csak találgatások.
Övé a siker és a kudarc kizárólagosan a kinevezése napjától.
Két dolog biztosan pozitív nála: a cserék bevetése és a szélek jobb kihasználása.
A védelmet kell rendbe tennie, ami rajta kívülálló okok miatt zilált.
Nekem tetszik ez a harcos Barca, aki az utolsó utáni pillanatokban is képes a sikert elérni. A szerencse ("mák") olyan csapat mellé pártol, aki tesz is érte.Ha azt mondanánk, hogy úgy nyerjük a nyögvenyelős meccseket, hogy nem játszunk jól, de begyötrünk 1 vagy 2 gólt a 30. és 70 perc között, az rendben van. Az kitarthat hosszú ideig. De ez, hogy folyamatosan az utolsó támadásból rúgunk gólt, ez nem.
Úgy érzem, hogy vissza kéne térni arra a rendszerre, amikor Messi szélen játszott, volt egy klasszikus középcsatárunk, a másik szélen meg egy jó szélsőnk. Ezzel, hogy Messi középen van, minden csapat oda koncentrál, így összetömörül a tömeg a 16-os előterében. Meg lehet nézni, hogy amikor Messi volt szélen, és Eto'o középen, vagy Ronaldinho szélen, akkor mennyi hely volt a 16-oson belül. Nézzetek vissza pár meccset, akár 2009-ből, egészen a tavaszi 2-6-ig. Rengeteg gólt rúgtunk a szélső és középcsatár összjátékából. Emiatt is volt az, hogy a második hullámban érkező játékosok több gólt szereztek, mint most. Akkoriban az egész támadó szekciónk úgy működött, mint egy hókotró. Volt lendület, volt dinamika, volt sebesség a játékunkban. A mostani játékunk meg leginkább egy alagútfúróra emlékeztet. Szépen lassan, középen fúrjuk a lyukat. Csak van amikor olyan kemény az anyag, hogy nem elég rá 90 perc, hogy átfúrjuk. Meg néha a fogak is elkopnak a gépen.
Persze teljesen más lenne a helyzet, ha Alexis vagy Pedro csúcsformában lenne. Akkor könnyebben bontanánk meg a védelmeket. De erről sajnos szó sincs. Messi egyedül kevés.
Vegyük a legjobb esetet. Játszunk egy szezonban 38 meccsen a bajnokságban, 13at a BL-ben, 9et a Kupában, ez összesen kerek 60 meccs egy szezonban. Ezt azért remélem Te is belátod, hogy nem lehet 60 meccset megnyerni az utolsó 15 percben rúgott gólokkal...Alcantara írta:Az eredmények minősítik őt! Lehet hibát találni mindenben, de az eredményessége eddig nem vitatéma. Az elődnek mennyi szerepe van, esetleg a játékoskeret motiváltságának, ezek csak találgatások.
Övé a siker és a kudarc kizárólagosan a kinevezése napjától.
Két dolog biztosan pozitív nála: a cserék bevetése és a szélek jobb kihasználása.
A védelmet kell rendbe tennie, ami rajta kívülálló okok miatt zilált.
Nekem tetszik ez a harcos Barca, aki az utolsó utáni pillanatokban is képes a sikert elérni. A szerencse ("mák") olyan csapat mellé pártol, aki tesz is érte.
Én is így látom, neki két szélsőre van szüksége, Villa nem az. Villa csak középen hatékony, ott meg Messi van, marad a joker szerepkör.Capon írta:Szerintem nincsen szüksége Villára ilyen egyszerű. Nem pikkelés, nézeteltérés és más egyéb dolgok vannak a háttérben, csak egyszerűen nincsen szüksége rá. Idővel ez változhat ha másért nem esetleg kényszerből sérülés miatt, de szerintem csak csereként számít rá vagy ha pihentetni kell valakit.Mihu írta: Azt látom, hogy valamiért pikkel Villára. Lehet valami nézeteltérés köztük, vagy valami ilyesmi, mert már hetek óta felépült, és visszanyerte az erőnlétét, mégis csak olyan meccseken teszi be a kezdőbe, amikor valakit pihentetni akar, vagy nem nagy a tét. Szívesen látnám mondjuk Alexis helyett, aki meccsek óta akkora nulla, hogy 10 km-ről se látszik a körvonala a 0-nak...Örömmel venném, ha újra összeállna az MVP, mert ez 2011ben zseniálisan működött. Nemtudom, miért jegeli...
Szerintem nincsen szüksége Villára ilyen egyszerű. Nem pikkelés, nézeteltérés és más egyéb dolgok vannak a háttérben, csak egyszerűen nincsen szüksége rá. Idővel ez változhat ha másért nem esetleg kényszerből sérülés miatt, de szerintem csak csereként számít rá vagy ha pihentetni kell valakit.Mihu írta: Azt látom, hogy valamiért pikkel Villára. Lehet valami nézeteltérés köztük, vagy valami ilyesmi, mert már hetek óta felépült, és visszanyerte az erőnlétét, mégis csak olyan meccseken teszi be a kezdőbe, amikor valakit pihentetni akar, vagy nem nagy a tét. Szívesen látnám mondjuk Alexis helyett, aki meccsek óta akkora nulla, hogy 10 km-ről se látszik a körvonala a 0-nak...Örömmel venném, ha újra összeállna az MVP, mert ez 2011ben zseniálisan működött. Nemtudom, miért jegeli...
Vannak gondok. 0-3-ról nem illik 4-5-re hozni egy meccset. Sorolhatnám, hogy a bíró mit tett hozzá a meccshez, hogy ne így alakuljon, de igazad van elég nagy zűr van a fejekben.ozsimiki írta:Semmi bajom Titoval, "csak" a védelem tagjaival kellene elbeszélgetnie, mert itt koncentrációs gondok vannak, elég sok embernél. Helyezkedési hibák már kevesebbek, sérülésekről az edző nem tehet, szóval fejben tegyen rendet, mert ez hatalmas vicc...
ma is: potya, és egy öngól, másik két kapott gólunk egy kamu 11es, és egy szabi...úgy,h lemoshattuk volna az ellenfelet...
Pedig ha a védelem kb úgy muzsikálna (összeállításban is) mint a Pep érában, akkor ez a Barca még jobban is szólna szerintem.
szerintem nem feltétlenül gond ez, csak a távolságtartáshoz kapcsolt negatív asszociációink miatt csapódik le első körben aggodalomkeltően.Mihu írta:Nemtudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nekem nem sok jót sejtet ez, hogy majdnem minden játékosunk megjegyzi, hogy hiányzik neki Guardiola. Xavi nyilatkozatából kiderül, hogy Tito távolságtartóbb, mint Pep.
ebből azért komoly következtetést a társas kapcsolatokra nézve nem kell levonni, egy sevilla elleni, idegenbeli, 2-0ról való fordítás után jóformán csak akkor nincs egymás nyakába egyetlen csapat sem, ha utálják egymást.Sevillában Villa gólja után a távolságtartó Tito és a kispad egymás nyakában, Jordi Albával megfejelve...ennyit az aggodalmakról.